to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:09 | 02.03.2023

Πολιτική

Ανείπωτη θλίψη για την τραγωδία - Τα μηνύματα συμπαράστασης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Την οδύνη τους για την τραγωδία στα Τέμπη, την ανάγκη πλήρους διερεύνησης των συνθηκών κάτω από τις οποίες χάθηκαν δεκάδες ανθρώπινες ζωής και το αυτονόητο αίτημα απόδοσης ευθυνών τονίζουν με μηνύματα τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία


Στα Τέμπη μετέβη ο τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών της Κ.Ο. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Παππάς, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο των Μηχανοδηγών του ΟΣΕ Κώστα Γενιδούνια, καθώς και τον βουλευτή Μαγνησίας Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο.

Αλ. Μεϊκόπουλος: Το ελάχιστο που οφείλει η Πολιτεία είναι να διαλευκάνει πλήρως τα αίτια αυτού δυστυχήματος

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο βουλευτής Μαγνησίας: «Φρίκη που δεν τη χωράει ο ανθρώπινος νους. Διασώστες του ΕΚΑΒ, της ΕΜΑΚ, άνδρες και γυναίκες της Πυροσβεστικής προσπαθούσαν να σώσουν όποιον μπορούσαν μέσα από τα συντρίμια, μέσα από σωρούς από λαμαρίνες και σίδερα..

Στο πεδίο ο απόλυτος εφιάλτης. Η σφοδρότητα της σύγκρουσης εκσφενδόνισε ανθρώπους μέσα στα χωράφια. Κάποιοι που σώθηκαν έφυγαν με τα πόδια. Μάθαμε πως υπήρξε επιβάτης που έφτασε περπατώντας μέσα από τα χωράφια σε κοντινό Κέντρο Υγείας για να ζητήσει πρώτες βοήθειες. Αργότερα είδαμε ομάδες διασωστών να χτενίζουν με φακούς τη  γύρω περιοχή. Εν έτει 2023 δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια δυστυχήματα.

Υπάρχουν πολλά ερωτήματα από ανθρώπους που γνωρίζουν.  Σε όλο το μήκος της διαδρομής είναι διπλή η γραμμή, ένα τρένο ανεβαίνει, ένα κατεβαίνει, πώς βρέθηκαν δύο τρένα στην ίδια γραμμή;

Η γραμμή είναι σε ηλεκτροκίνηση, λειτουργούσαν τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας; Λειτουργούσε η φωτοσήμανση ώστε οι μηχανοδηγοί αν δουν κόκκινο να σταματήσουν εγκαίρως; Λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση;

Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη και τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των θυμάτων.

Κουράγιο στους τραυματίες που νοσηλεύονται στα Νοσοκομεία.

Κουράγιο στους άνδρες και τις γυναίκες των σωστικών συνεργείων που επιχειρούν.

Είναι ημέρα πένθους. Το ελάχιστο που οφείλει να πράξει η Πολιτεία είναι να διαλευκάνει πλήρως τα αίτια αυτού δυστυχήματος» επεσήμανε ο Αλ. Μεϊκόπουλος.

Χ. Γιαννούλης​: «Ημέρα βαθύτατης οδύνης αλλά και περισυλλογής για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη»

«Πρέπει επιτέλους να αντιληφθούμε πως η ασφάλεια των πολιτών, η ασφάλεια στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, ξεπερνούν τις κυβερνητικές θητείες και το χρόνο τους, ξεπερνούν τους κομματικούς εγωισμούς».  Αυτό τόνισε «Στο Κόκκινο 91,4», ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Μεταφορών, Χρήστος Γιαννούλης.

«Τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός είχε προγραμματίσει να επισκεφθεί σήμερα το   Κέντρο Τηλεδιοίκησης- Σηματοδότησης του Σιδηροδρομικού Δικτύου της Βόρειας Ελλάδος, στη Θεσσαλονίκη.

Μόνο που στην πράξη, όπως καταγγέλλουν  οι μηχανοδηγοί το σύστημα δεν λειτουργεί και όλα γίνονται χειροκίνητα.

Εάν υπήρχε τηλεδιοίκηση, εάν λειτουργούσε η φωτοσήμανση,  το δυστύχημα θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί».

______________

Τα μηνύματα των βουλευτών (αλφαβητική σειρά):

Δημήτρης Γάκης: Ανείπωτη η θλίψη από την  τραγωδία των Τεμπών - Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της

Όπως ανέφερε ο βουλευτής: «Ανείπωτη είναι η θλίψη από τη νέα τραγωδία που βιώνει η χώρα μας. Το δυστύχημα των Τεμπών όπου χάθηκαν συνάνθρωποί μας, κυρίως νέοι όπως πληροφορούμαστε, δείχνει πως η ασφάλεια στις μεταφορές είναι ένα ακόμη ζητούμενο για τους Έλληνες πολίτες. Τα ηλεκτρονικά συστήματα θα έπρεπε να είχαν τεθεί σε λειτουργία από το 2020. Ένας πολυδιαφημισμένος εκσυγχρονισμός του σιδηροδρομικού δικτύου από τη Νέα Δημοκρατία, αποδείχτηκε  κενό γράμμα.

Τώρα είναι η ώρα του πόνου αλλά πρέπει να πέσει άπλετο φως στην νέα τραγωδία και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην ξαναζήσουμε τέτοια μέρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ θα κινηθεί για τον εντοπισμό όλων των παραμέτρων της τραγωδίας, να μάθουμε τι ακριβώς έγινε και να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει. Ευθύνες υπάρχουν, είναι πρωτίστως πολιτικές, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Η σκέψη μας είναι κοντά στους ανθρώπους που θρηνούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Τους στέλνουμε μία μεγάλη αγκαλιά  αγάπης και συμπαράστασης».

Γ. Πούλου: Επιτακτική ανάγκη η διερεύνηση, απόδοση και ανάληψη των ευθυνών

Η βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Γιώτα Πούλου,  τονίζει για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη:

«Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των δεκάδων θυμάτων για το τραγικό συμβάν στα Τέμπη που συγκλονίζει την ελληνική κοινωνία. Επίσης, εύχομαι  γρήγορη σωματική και ψυχική ανάρρωση στους τραυματίες. Ύψιστο καθήκον της Πολιτείας είναι να μεριμνά για την ασφάλεια των πολιτών και το καθήκον αυτό οφείλει να το εκτελεί στο ακέραιο, για να μη ζήσουμε ποτέ ξανά παρόμοια τραγωδία.   

Η διερεύνηση, απόδοση και ανάληψη των ευθυνών είναι επιτακτική ανάγκη, για την ενημέρωση των πολιτών και την απονομή δικαιοσύνης».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)