to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:08 | 27.02.2023

Διεθνή

Η 37χρονη Έλι Σλάιν έγινε η πρώτη γυναίκα γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος της Ιταλίας

Η Έλι Σλάιν, σε ηλικία 37 ετών, είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει την ηγεσία της ιταλικής κεντροαριστεράς καθώς με 53,8% εκλέχθηκε γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος της χώρας - «Ανήκει στην αριστερή πτέρυγα», αναφέρει ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στην νέα γραμματέα της ιταλικής κεντροαριστεράς


//φωτ.: ΑΡ

Η βουλευτής Έλι Σλάιν, 37 ετών, είναι η νέα γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος της Ιταλίας.

Επικρατεί με ποσοστό 53,8% (με το 80% των ψήφων καταμετρημένο) στην εκλογική διαδικασία στην οποία πήραν μέρος χθες Κυριακή πάνω από ένα εκατομμύριο μέλη και φίλοι των Δημοκρατικών.

Ο έτερος υποψήφιος, ο περιφερειάρχης της Εμίλια Ρομάνια, Στέφανο Μπονατσίνι, έλαβε το 46,2%. Συνεχάρη την Σλάιν για την ξεκάθαρη νίκη της.

Η νέα γραμματέας εκφράζει αριστερές θέσεις. Τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης της δημόσιας υγείας και της δημόσιας παιδείας. Θεωρεί προτεραιότητα την υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών, των δικαιωμάτων των γυναικών και των ομοφυλόφιλων.

«Ο λαός των Δημοκρατικών είναι ζωντανός και είναι έτοιμος να σηκώσει και πάλι το ανάστημά του, με ξεκάθαρη γραμμή. Θέλουμε να αποτελέσουμε πρόβλημα για την κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι», δήλωσε η Σλάιν, η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει την ηγεσία της ιταλικής κεντροαριστεράς.

Είχε εργαστεί στην καμπάνια του Μπ. Ομπάμα

Όπως γράφει το Ρόιτερ, η Σλάιν είχε δουλέψει στην εκλογική καμπάνια του Μπαράκ Ομπάμα το 2008 και το 2012 ενώ τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης τη συγκρίνουν με την Αλεξάνδρεια Οκάσιο Κορτέζ, τη δημοκρατική πολιτικό από τη Νέα Υόρκη, για την απροσδόκητη άνοδο και τον ακτιβίστικο ζήλο της.

Η Σλάιν έχει δηλώσει ότι θέλει να ενώσει το διαιρεμένο κόμμα της και να προωθήσει τη μετάβαση σε μια πιο πράσινη οικονομία, τη μεταρρύθμιση της εργασίας και την αναδιανομή του πλούτου.

«Ο Δημοκρατικός λαός είναι ζωντανός και είναι έτοιμος να ανέβει. Αυτή είναι μια σαφής εντολή για πραγματική αλλαγή», δήλωσε ο Σλάιν την Κυριακή το βράδυ. 

Δημ. Παπαδημούλης: «Ανήκει στην αριστερή πτέρυγα και είναι 37 ετών»

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στην νεοεκλεγείσα της ιταλικής κεντροαριστεράς, μέσω μιας ανάρτησής του στο Twitter.

«Θερμά συγχαρητήρια στην πρώην Ευρωβουλευτή κ καλή μου φίλη Elly Schlein, για την εκλογή της στην ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος στην Ιταλία. Η νέα Πρόεδρος εκλέχτηκε με καθολική ψηφοφορία των μελών με 54%. Ανήκει στην αριστερή πτέρυγα και είναι 37 ετών!», ανέφερε ο ευρωβουλευτής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)