to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:37 | 24.02.2023

Πολιτική

Σκάνδαλο υποκλοπών: Στο Ευρωκοινοβούλιο Ράμμος και Μενουδάκος - Η επίσημη ανακοίνωση

Την Τρίτη (28/2), ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ και ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα θα έχουν συζήτηση με τους ευρωβουλευτές για τις υποκλοπές


Στο ευρωκοινοβούλιο για τις υποκλοπές μεταβαίνουν την προσεχή Τρίτη ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος και ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωσταντίνος Μενουδάκος.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση θα πραγματοποιηθεί συζήτηση μεταξύ των ευρωβουλευτών και των δύο προέδρων των ελληνικών Ανεξάρτητων Αρχών, σε συνέχεια της προηγούμενης ακρόασης της επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η οποία διερευνά το λογισμικό Pegasus και άλλα παρόμοια λογισμικά παρακολούθησης καθώς επίσης και της επίσκεψης της PEGA στην Ελλάδα και στην Κύπρο τον περασμένο Νοέμβριο.

Την ίδια ημέρα, οι ευρωβουλευτές θα έχουν επίσης συζήτηση με τον διευθυντή του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ, Michael O’Flaherty, ο οποίος θα παρουσιάσει επικαιροποιημένο μέρος της έκθεσης του οργανισμού για το 2017 με τίτλο «Παρακολούθηση από τις υπηρεσίες πληροφοριών: διασφαλίσεις των θεμελιωδών δικαιωμάτων και διορθωτικά μέτρα στην ΕΕ».

Υπενθυμίζεται ότι ήδη, η Κομισιόν έχει ζητήσει από την Ελλάδα εξηγήσεις για την εξαγωγή του Pretator. Επιπλέον, η εταιρεία Intellexa τις προηγούμενες ημέρες έστειλε εξώδικο στην PEGA. Νωρίτερα, η εισηγήτρια της PEGA ευρωβουλευτής Σοφί ιν'τ Φελντ με το πόρισμα που απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και την Κομισιόν επιβεβαίωσε ότι μετά την εξαγωγή προς τη Μαδαγασκάρη και το Μπαγκλαντές, οι «ελληνικές» εξαγωγές του Predator περιλαμβάνουν τουλάχιστον το Σουδάν και μία αραβική χώρα.

Επιπλέον, η PEGA τόνισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι έχει χορηγήσει άδειες εξαγωγής στην Intellexa για την πώληση του κατασκοπευτικού λογισμικού Predator σε καταπιεστικές κυβερνήσεις».

Πηγή: Avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)