to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:01 | 23.02.2023

Πολιτισμός

«Πληρωμένη» απάντηση των ηθοποιών στον Γιατρομανωλάκη: «Η κοινωνία γνωρίζει ποια συμφέροντα εξυπηρετείτε»

«Η μόνη πολιτική σας βούληση, στην οποία παραμένετε συνεπείς, 4 έτη τώρα, είναι να αποπροσανατολίζετε και να διχάζετε την κοινή γνώμη», σημειώνει η ανακοίνωση του ΣΕΗ, η οποία χαρακτηρίζει το Υπουργείο Πολιτισμού «ΥΠουργείο Άνευ Αποστολής»


//φωτ.: Άγγελος Καλοδούκας/ LEFT.gr

Οι ηθοποιοί δεν κάνουν τη χάρη στην κυβέρνηση και δεν σιωπούν. Αυτή τη φορά, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών σήκωσε το γάντι, με απάντηση - καταπέλτη στην κυβέρνηση και ειδικότερα στον υφυπουργό Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη, με αφορμή τη ανακοίνωσή του τελευταίου στην οποία επιχείρησε να απαντήσει στην απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων των ανθρώπων του Πολιτισμού.

Το ΣΕΗ χαρακτηρίζοντας «παραλήρημα λασπολογίας» την ανακοίνωση Γιατρωμανωλάκη τον κατηγορεί ότι από την αρχή της θητείας του κατέστησε το ΥΠΠΟ, «υπουργείο Άνευ Αποστολής».

«Είναι ανεκδοτολογικός ο ισχυρισμός, ότι στην συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη ο εκπρόσωπος μας “εστίασε επί μακρόν στο μισθολογικό ζήτημα”» τονίζουν οι ηθοποιοί, αναφέροντας προς τον κ. Γιατρωμανωλάκη ότι «προσπαθείτε ματαίως και εκτίθεστε».

Το Σωματείο αναφερόμενο στα αιτήματα του, τα χαρακτηρίζει «χιλιοδιατυπωμένα» και «απολύτως σαφή», σχολιάζοντας ότι «μάλλον, σε όλη την κοινωνία η μόνη που δεν έχει καταλάβει είναι η κυβέρνηση».

Συνεχίζοντας την επίθεση προς την κυβέρνηση την κατηγορεί ότι κατασκευάζει «αφηγήματα παραπλάνησης της κοινής γνώμης», σημειώνοντας ότι «οι ανακοινώσεις σας, οι πρακτικές σας, η αισθητική σας, ένα μήνα πριν τις εκλογές, καταδεικνύουν ευθαρσώς την μηδαμινή αντίληψη σας για τα προβλήματα των ανθρώπων του πολιτισμού».

«Είναι σαφές ότι η μόνη πολιτική σας βούληση, στην οποία παραμένετε συνεπείς, ως κυβέρνηση, τέσσερα έτη τώρα, είναι να αποπροσανατολίζετε και να διχάζετε την κοινή γνώμη, τη στιγμή που φουντώνει ο αγώνας μας και ενώ η χώρα γελοιοποιείται διεθνώς από τις πολιτικές σας επιλογές. Κι ενώ αποκαλύπτονται κούφιες οι δεσμεύσεις σας, ανακοινώνονται το ένα μετά το άλλο τα αντίστοιχα προγράμματα σπουδών στα κολλέγια. Όσο και να προσπαθείτε, σύσσωμη η κοινωνία γνωρίζει ποια συμφέροντα εξυπηρετείτε, ποια παιδεία οραματίζεστε», σημειώνεται καταληκτικά στην ανακοίνωση με την οποία καλούνται «όλα τα συνδικαλιστικά σωματεία να σταθούν αλληλέγγυα στο πλευρό μας».

Πηγή: Avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)