to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:20 | 23.02.2023

Πολιτική

E. Αχτσιόγλου: Βαριά εκτεθειμένη από τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος η ΝΔ

«Ακόμα και ενήμεροι δανειολήπτες, επειδή αυξάνονται τα επιτόκια και οι δόσεις των δανείων τους από τη μία μέρα στην άλλη, μπορεί να βρεθούν με μη εξυπηρετούμενο δάνειο και υπό την απειλή πλειστηριασμού»


«Το κρίσιμο ερώτημα είναι γιατί ο κ. Μητσοτάκης κρατάει ακόμα στα ψηφοδέλτια της ΝΔ την κ. Νικολάου. Γιατί δεν την αποπέμπει;», τόνισε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στο ραδιόφωτο Στο Κόκκινο 105,5.

«Η ΝΔ είναι βαριά εκτεθειμένη, όχι μόνο από τη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν προλαβαίνουμε να μετράμε περιπτώσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος καθ’ όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησής της», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ειδική σχέση με το δημόσιο χρήμα, αντικρατιστές όταν πρόκειται για  στήριξη της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, αλλά αγαπούν εξαιρετικά το δημόσιο χρήμα όταν είναι να το χρησιμοποιήσουν προς ίδιον όφελος».

Υπενθύμισε, παράλληλα, ότι «μιλάμε για 9 δισ. απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς επί ΝΔ».

Για την ακρίβεια σημείωσε ότι «η πολιτική της κυβέρνησης είναι ατελέσφορη και δεν προστατεύει του πολίτες. Από τότε που θεσπίστηκε το “καλάθι του νοικοκυριού” αυξάνεται ο πληθωρισμός στα τρόφιμα και έχει ξεπεράσει το 15%. Οι ίδιοι οι πολίτες διαπιστώνουν την ανεπάρκεια του μέτρου». Ανέφερε, ακόμα, ότι «το οικονομικό μοντέλο της ΝΔ παράγει και αναπαράγει ανισότητες, δεν είναι βιώσιμο. Ενώ σημειώνεται μεγέθυνση του ΑΕΠ, την ίδια ώρα έχουμε αύξηση της φτώχειας, της παιδικής φτώχειας και των ανισοτήτων».

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. προβλέπει, μεταξύ άλλων, «πραγματικό πλαφόν, που συνδέεται με το κόστος παραγωγής, στις τιμές της ενέργειας. Σοβαρή φορολόγηση των πραγματικών υπερκερδών, αυτή τη στιγμή χαρίζονται στις εταιρείες ενέργειας και στα διυλιστήρια πάνω από 5 δισ. που δεν θα έπρεπε να τα έχουν εισπράξει, αυτά πρέπει να επιστρέψουν στην κοινωνία. Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα. Μέτρα για την αύξηση των μισθών στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα», τόνισε.

Για την τροποποίηση της κυβέρνησης στον εξωδικαστικό μηχανισμό δήλωσε ότι «δεν επιφέρει καμία ουσιαστική αλλαγή. Δεν διορθώνει τίποτα από το βασικό πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση με τις επιλογές της:

  •  ​Οι πολίτες δεν μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους και δεν υπάρχει δυνατότητα δέσμευσης των πιστωτών, είτε τραπεζών είτε funds, ούτε για να καθίσουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης ούτε για να αποδεχτούν το αποτέλεσμα μίας ρύθμισης.
  •  ​Έχουν απελευθερωθεί πλήρως οι πλειστηριασμοί και δεν υπάρχει καμία προστασία της πρώτης κατοικίας».​

Σημείωσε, τέλος, ότι «ακόμα και ενήμεροι δανειολήπτες, επειδή αυξάνονται τα επιτόκια και οι δόσεις των δανείων τους από τη μία μέρα στην άλλη, μπορεί να βρεθούν με μη εξυπηρετούμενο δάνειο και υπό την απειλή πλειστηριασμού».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)