to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:43 | 22.02.2023

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Να μεταστεγαστεί άμεσα το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πλωμαρίου

Ερώτηση προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Στυλιανίδη, κατέθεσαν από κοινού ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς και η Βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας και Αναπλ. Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας της Κ.Ο, Χαρά Καφαντάρη, για την ανάγκη μετεγκατάστασης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πλωμαρίου.


Στην κοινοβουλευτική παρέμβασή τους, που συνυπογράφουν ακόμα 9 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, επισημαίνεται - μεταξύ άλλων - ότι το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, είναι εντελώς ακατάλληλο και επικίνδυνο ενώ οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις δεν διασφαλίζουν, σε καμία περίπτωση, σύγχρονες και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. Ενδεικτικά, αναφέρονται σοβαρά προβλήματα συντήρησης και στατικότητας του κτιρίου (έντονες ρηγματώσεις σε υποστυλώματα, διάβρωση του οπλισμού και του σκυροδέματος, οξείδωση εκτεθειμένου οπλισμού κ.α), καθώς και σημαντικά θέματα ασφαλείας και υγιεινής για τους εργαζόμενους (πτώσεις υλικών τοιχοποιίας και επιχρισμάτων γύρω από το κτίριο και ανάμεσα στα πυροσβεστικά οχήματα που σταθμεύουν δίπλα, διαρροές σε σωληνώσεις ύδρευσης - αποχέτευσης – καυστήρα πετρελαίου, τρωκτικά και έντομα σε χώρους σίτισης κ.α).

Με δεδομένο ότι το συγκεκριμένο κτίριο δεν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές σωστής λειτουργίας ενός Πυροσβεστικού Κλιμακίου, ενώ ταυτόχρονα προσβάλει την αξιοπρέπεια των υπαλλήλων και εκθέτει συνολικά την εικόνα του Πυροσβεστικού Σώματος, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλούν τον κ. Στυλιανίδη να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση μετεγκατάσταση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πλωμαρίου σε σύγχρονες και ασφαλείς εγκαταστάσεις.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)