to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:23 | 22.02.2023

Διεθνή

Εννιά οι νεκροί Παλαιστίνιοι από ισραηλινά πυρά στη Δυτική Όχθη

Περισσότεροι από 50 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την αρχή του έτους, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας


Εννέα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα σε επιδρομή του ισραηλινού στρατού στην Ναμπλούς, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, περίπου 80 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί με τραύματα από σφαίρες σε διαφορετικά νοσοκομεία της Ναμπλούς. Σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου στο σημείο, οι ισραηλινές δυνάμεις έφυγαν από την πόλη πριν από τις 13.30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) ύστερα από επιδρομή τριών ωρών σε αυτή την αυτόνομη παλαιστινιακή ζώνη.

Σύμφωνα με υγειονομικούς της περιοχής, τους οποίους επικαλείται το Reuters, 97 Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί, έξι εκ των οποίων σοβαρά.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε περίπου στις 10:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) ότι διεξήγαγε επιχείρηση στη Ναμπλούς, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις. Οι Ισραηλινοί στρατιώτες αποχώρησαν από την περιοχή περίπου τρεις ώρες αργότερα.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι Ισραηλινοί στρατιώτες περικύκλωσαν ένα σπίτι στο οποίο βρίσκονταν ένοπλοι, μέλη της παλαιστινιακής οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ. Από το σημείο ακούστηκαν εκρήξεις και πυροβολισμοί, ενώ νεαροί Παλαιστίνιοι έριξαν πέτρες εναντίον του ισραηλινού στρατού.

«Καταδικάζουμε την επιδρομή των κατοχικών δυνάμεων στη Ναμπλούς και ζητάμε να σταματήσουν οι συνεχείς επιθέσεις εναντίον του λαού μας», δήλωσε ο Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα, εκπρόσωπος του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς.

Περισσότεροι από 50 Παλαιστίνιοι –άμαχοι και ένοπλοι– έχουν σκοτωθεί από την αρχή του έτους, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. Δέκα Ισραηλινοί και μία Ουκρανή τουρίστρια έχουν χάσει τη ζωή τους σε επιθέσεις Παλαιστινίων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)