to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:36 | 20.02.2023

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Χτύπησαν ανηλεώς εκπαιδευτικούς και σπουδαστές - Έρχεται ηχηρή απάντηση στην κάλπη

«Ιδιωτικοποίηση παντού, προώθηση πελατείας στα ιδιωτικά κολλέγια και καταστολή», αποτελούν τα «κατορθώματα» Μητσοτάκη - Κεραμέως στην Παιδεία τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης, τονίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ με αφορμή την άγρια επίθεση των ΜΑΤ εναντίον εκπαιδευτικών που διαμαρτύρονταν έξω από το Μέγαρο Μουσικής


Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για την αυταρχική στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών:

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδειξε για ακόμη μία φορά το αυταρχικό της πρόσωπο απέναντι στον κόσμο της εκπαίδευσης.

Η ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών και σπουδαστών στο Μέγαρο Μουσικής χτυπήθηκε ανηλεώς και πνίγηκε στα χημικά από τις δυνάμεις της αστυνομίας.

Αυτά είναι τα "κατορθώματα" Μητσοτάκη - Κεραμέως στην Παιδεία αυτά τα τέσσερα χρόνια: ιδιωτικοποίηση παντού, προώθηση πελατείας στα ιδιωτικά κολλέγια και καταστολή.

Την απάντηση θα την πάρουν στην κάλπη και θα είναι ηχηρή.​

(η σφοδρή επίθεση των ΜΑΤ εναντίον εκπαιδευτικών, το απόγευμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Μέγαρο Μουσικής)

Ο Μητσοτάκης μιλούσε και ο κόσμος γελούσε

Με τρανταχτά γέλια επέλεξαν να εκφράσουν την αποδοκιμασία τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη την ώρα που μιλούσε στο Μέγαρο Μουσικής πολίτες που ήταν στην αίθουσα, λίγο μετά το άγριο ξύλο που έριξαν τα ΜΑΤ στους εκπαιδευτικούς. Μάλιστα η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή για τα γέλια.

Συγκεκριμένα, όταν ο πρωθυπουργός μιλούσε για την διεύρυνση του ωραρίου στα σχολεία, λέγοντας ότι γίνεται «ουσιαστικό εκπαιδευτικό έργο», ακούστηκε παρατεταμένο γέλιο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντέδρασε με έναν μορφασμό ενόχλησης και προσπάθησε να συνεχίσει την ομιλία του. Ωστόσο, τα γέλια συνεχίστηκαν, με τον πρωθυπουργό να λέει αμήχανα: «Χαίρομαι που σας ακούω χαρούμενους. Αυτή είναι η ομορφιά της Δημοκρατίας. Να ακούμε όλες τις απόψεις».

Την ίδια στιγμή εμφανίστηκε ιδιαίτερα εκνευρισμένος, λέγοντας: «Αναρωτιέμαι μερικές φορές αν η προηγούμενη κατάσταση στην παιδεία ήταν για γέλια ή για κλάματα».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την επίθεση των ΜΑΤ στους εκπαιδευτικούς:

Με βασικούς... προσκεκλημένους τους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι ξυλοκόπησαν άγρια τους συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς και φοιτητές,  η κυβέρνηση της βίας και του αυταρχισμού στην εκπαίδευση γιόρτασε. όπως της ταιριάζει, το «έργο» της κατεδάφισης της δημόσιας εκπαίδευσης, στο οποίο διαπρέπει.

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση της Αστυνομίας, τους ξυλοδαρμούς και τα κυνηγητά στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής.

Τα σημερινά επεισόδια υπογραμμίζουν για μια ακόμη φορά πόσο επείγουσα ανάγκη είναι η απαλλαγή της Εκπαίδευσης από το καταστροφικό δίδυμο Μητσοτάκη-Κεραμέως.

Αυτό θα συμβεί πολύ σύντομα και μια νέα  κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα καταργήσει όλους τους εκτρωματικούς αντιεκπαιδευτικούς νόμους  της ΝΔ, επαναφέροντας την ηρεμία και την ομαλότητα στο χώρο της Παιδείας.

Ακολουθεί η κοινή ανακοίνωση του Τομέα της ΚΟ και του Τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ:

Φιέστες, ψέματα  και ξύλο στο Μέγαρο Μουσικής

Έξω από  έναν  χώρο Πολιτισμού, Τέχνης και Παιδείας τα ΜΑΤ δέρνουν τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών. Έτσι πορεύεται και έτσι θα συνεχίσει να πορεύεται και να εκδικείται η κυβέρνηση των «αρίστων» τους εργαζόμενους στην Παιδεία και τον Πολιτισμό με συλλήψεις,  προσαγωγές και καταστολή. Όσο πλησιάζουν οι εκλογές ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει κανέναν κλάδο, καμία κοινωνική ομάδα, κανέναν πολίτη να του χαλάει την επίπλαστη εικόνα που προσπαθεί να χτίσει αυτός και οι επικοινωνιολόγοι του στα κατευθυνόμενα ΜΜΕ. Ο απερχόμενος πρωθυπουργός δεν βρίσκεται απέναντί μόνο στους καλλιτέχνες και τους εκπαιδευτικούς αλλά στην ίδια την πραγματικότητα. Το αποτέλεσμα των εκλογών, ράπισμα για εκείνον, θα τον προσγειώσει αναγκαστικά. ​

ΜέΡΑ25: Μητσοτάκης και Κεραμέως δείχνουν την πραγματική πολιτική τους

Η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλη Κριθαρίδη:

Η βία και η καταστολή των ΜΑΤ έξω από εκδήλωση που μιλούσαν ο κ. Μητσοτάκης και η κα Κεραμέως για την παιδεία δείχνουν την πραγματική πολιτική τους

Με χρήση χημικών και χτυπήματα με γκλομπ στο κεφάλι, αντιμετώπισαν εκπαιδευτικούς, φοιτητές/φοιτήτριες και σπουδαστές/σπουδάστριες καλλιτεχνικών σχολών έξω από το Μέγαρο Μουσικής τα ΜΑΤ του κ. Θεοδωρικάκου, την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης και η κα Κεραμέως μιλούσαν για τα 4 χρόνια "παιδείας" επί της Μητσοτάκης Α.Ε.. Αυτή είναι η πραγματική πολιτική της απαίδευτης κας Κεραμέως και του αυταρχικού κ. Μητσοτάκη στην δημόσια παιδεία: ΜΑΤ-βία-αστυνομοκρατία, μαζί με ιδιωτικοποίηση, ξεπούλημα των πάντων και επέλαση των κολλεγίων των φίλων τους. Κατανοούμε ότι η κα Κεραμέως και ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορούν να ανεχτούν όσες και όσους προσπαθούν να τους χαλάσουν το παραμυθένιο, μιντιακό αφήγημα τους, όμως η κοινωνία, οι εκπαιδευτικοί, ο φοιτητικός και ο μαθητικός κόσμος είναι απέναντι τους. Καταγγέλλουμε την ωμή, απρόκλητη βία των δυνάμεων καταστολής και την αυταρχική Κυβέρνηση της Μητσοτάκης Α.Ε. που έχει μετατρέψει τον χώρο της δημόσιας παιδείας σε καθημερινό πεδίο άσκησης κρατικής βίας κατά της νεολαίας και των εκπαιδευτικών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)