to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:12 | 20.02.2023

Κοινωνία

Για χάρη της φιέστας Κεραμέως-Μητσοτάκη: Απίστευτο ξύλο στους εκπαιδευτικούς στο Μέγαρο Μουσικής (βίντεο)

Αναίτια και σφοδρή επίθεση των ΜΑΤ εναντίον εκπαιδευτικών, οι οποίοι πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο έξω από το Μέγαρο Μουσικής, εν αναμονή της παρουσίας του πρωθυπουργού, σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας - Προσαγωγή ενός χορευτή από τις δυνάμεις καταστολής


Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσαν δυνάμεις των ΜΑΤ εναντίον εκπαιδευτικών, που πραγματοποίησαν το απόγευμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Μέγαρο Μουσικής, εν αναμονή της παρουσίας του πρωθυπουργού σε εκδήλωση του υπουργείου Παιδείας για το κυβερνητικό έργο στην Παιδεία.

Επίσης προχώρησαν στην προσαγωγή ενός χορευτή, επειδή σύμφωνα με πληροφορίες προσπάθησε να εισέλθει στον χώρο της εκδήλωσης. Μετά την προσαγωγή του οι συγκεντρωμένοι αποφάσισαν να κινηθούν μαζικά προς τη ΓΑΔΑ, για να διαμαρτυρηθούν για την προσαγωγή του.

Τον «αδιανόητο ξυλοδαρμό εκπαιδευτικών και φοιτητών από ΥΜΕΤ και ΜΑΤ έξω από το Μέγαρο Μουσικής», κατέγραψε ο ρεπόρτερ της ΑΥΓΗΣ, Κώστας Παπαντωνίου: 

Όπως φαίνεται, στη διαμαρτυρία για τη φιέστα Κεραμέως  - Μητσοτάκη για τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης,  δόθηκε εντολή για γκλοπιές στα κεφάλια, χημικά μέσα στο πλήθος, κλωτσιές σε όρθιους κι όσους πέφτουν κάτω ενώ κινδυνεύουν να τσαλαπατηθούν, αλλά και κυνηγητό μέχρι τα πάλαι ποτέ βασανιστήρια του ΕΑΤ - ΕΣΑ.

Η επίθεση της αστυνομίας έγινε την ώρα που η κίνηση των οχημάτων στη Βασ. Σοφίας γινόταν κανονικά, γεγονός το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε τραυματισμό.

Επίθεση των ΜΑΤ σε συγκέντρωση εκπαιδευτικών

(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ)

Υπενθυμίζεται ότι, τα σωματεία των εκπαιδευτικών που καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον χώρο της εκδήλωσης, δεν συμπνέουν με το κυβερνητικό «πνεύμα» για την Παιδεία. Αντίθετα, μιλούν για «φιέστα Κεραμέως και Μητσοτάκη» που σκοπό έχει να διαφημίσει την «καταστροφική αντιεκπαιδευτική τους πολιτική» που ακολούθησε η κυβέρνηση την τελευταία τετραετία και κάλεσαν στη συγκέντρωση στο πάρκο Ελευθερίας, στο άγαλμα του Βενιζέλου, δίπλα από το Μέγαρο Μουσικής.

Η απόφαση για τη σημερινή κινητοποίηση λήφθηκε στη σύσκεψη συντονισμού των εκπαιδευτικών σωματείων την περασμένη Τετάρτη μετά το πέρας του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου. «Να δείξουμε στην πράξη και να βροντοφωνάξουμε ότι οι εκπαιδευτικοί γύρισαν την πλάτη, δεν υποτάχτηκαν αλλά αντίθετα ακύρωσαν τις προσπάθειες Κεραμέως και κυβέρνησης να επιβάλουν τις ηλεκτρονικές εκλογές και να παρέμβουν στη λειτουργία των σωματείων, την τηλε-“εκπαίδευση” και τη διάλυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, τις κάμερες στην τάξη, την αυτοαξιολόγηση, τις εξετάσεις PISA», αναφέρει χαρακτηριστικά το κάλεσμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Αριστοτέλης» που καλεί σε μαζική και μαχητική συμμετοχή στην κινητοποίηση.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αυτά είναι τα "κατορθώματα" Μητσοτάκη - Κεραμέως στην Παιδεία αυτά τα τέσσερα χρόνια

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για την αυταρχική στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών:

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδειξε για ακόμη μία φορά το αυταρχικό της πρόσωπο απέναντι στον κόσμο της εκπαίδευσης.

Η ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών και σπουδαστών στο Μέγαρο Μουσικής χτυπήθηκε ανηλεώς και πνίγηκε στα χημικά από τις δυνάμεις της αστυνομίας.

Αυτά είναι τα "κατορθώματα" Μητσοτάκη - Κεραμέως στην Παιδεία αυτά τα τέσσερα χρόνια: ιδιωτικοποίηση παντού, προώθηση πελατείας στα ιδιωτικά κολλέγια και καταστολή.

Την απάντηση θα την πάρουν στην κάλπη και θα είναι ηχηρή».​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)