to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:09 | 11.06.2013

Πολιτική

Η κυβέρνηση έριξε «μαύρο» στο σήμα της ΕΡΤ - Επιμένουν οι 2.656 εργαζόμενοι που απολύονται - Τεράστια η προσέλευση του κόσμου στο Ραδιομέγαρο

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Τρίτης 11/6 η κυβέρνηση έριξε «μαύρο» στο σήμα της ΕΡΤ. Τεράστια διαρκής συγκέντρωση αλληλεγγύης από το βράδυ της Τρίτης στο Ραδιομέγαρο. 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ σήμερα, Πέμπτη. Σε ανένδοτο αγώνα για τη δημοκρατία και την ανατροπή της κυβέρνησης καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ. Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΕΡΤ από διεθνή ΜΜΕ.


 Οι ειδήσεις της ημέρας, σε εξέλιξη:  ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Απεργία συμπαράστασης στην ΕΡΤ // Τα κατά τόπους καλέσματα ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ, εντός κι εκτός Ελλάδος // Ψηφίσματα συμπαράστασης // Σε ανένδοτο αγώνα για τη δημοκρατία και την ανατροπή της κυβέρνησης καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ

Ενημέρωση ως αργά το βράδυ της Τρίτης : Ζωντανά ο παλμός της συγκέντρωσης από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Η μετάδοση των εκπομπών των εργαζομένων:

Μπορείτε να παρακολουθείτε τις εκπομπές και εδώ



Αποκαταστάθηκε προς το παρόν η εκπομπή από το Web και αναλογικά από το Κανάλι 11 της Πάρνηθας

 Εναλλακτικά,  δείτε εδώ: αναμετάδοση των εκπομπών των εργαζομένων της ΕΡΤ μέσω EBU

Εντυπωσιακά δείγματα αλληλεγγύης από ευρωπαϊκά ΜΜΕ:

Το πρωτοσέλιδο της Liberation: Ελλάδα ποιος έκλεισε την τηλεόραση;

Το κανάλι ARTE μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων στα ελληνικά! (βίντεο)

Μαύρo πρωτοσέλιδo από την Humanite για την ΕΡΤ

_________

10.18 μ.μ. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ απαντούν στον πρωθυπουργό

Ο Αλέξης Τσίπρας στην ΕΤ3: Η μάχη εξαρτάται από τη μαζικοποίηση των κινητοποιήσεων (βίντεο)

Αλληλεγγύη στην ΕΡΤ από τις Βρυξέλλες

9.10 μ.μ. Δείτε το βίντεο: O πατέρας Χριστόδουλος από την Ιερισσό στη συγκέντρωση της ΕΤ3

9.00 μ.μ. Παρά τη βροχή, είναι χιλιάδες οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες που έχουν κατακλύσει το προαύλιο της ΕΡΤ.

Ανακοίνωση του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα: «Να γίνει η ΕΡΤ το δικό μας Ταξίμ»

8.35 μ.μ. Αυτή τη στιγμή το πρόγραμμα της ΕΡΤ αναμεταδίδεται σε όλη την Ευρώπη από συχνότητες της EBU.

7.53 μ.μ. Και πάλι η ΕΡΤ από τον 902. Συντονιστείτε.

7.50 μ.μ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΠΡΟΥ πραγματοποιεί ανοιχτή εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω απο την ελληνική πρεσβεία στη Λευκωσία ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ.

7:30 Έφτασε ο Αλέξης Τσίπρας στο κτίριο της Ετ3 . Αυτήν τη στιγμή ξεναγείται στους χώρους και θα συναντήσει τους εργαζόμενους. 

6.23 μ.μ. Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί μπροστά στο κτίριο της ΕΤ3. Πρόκειται για απλούς πολίτες, μέλη πρωτοβάθμιων εργατικών σωματείων και δημοσιογράφους από μέσα ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης που δίνουν το παρών στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ3. Όσο περνά η ώρα η προσέλευση του κόσμου αυξάνεται. Αναμένεται την ΕΤ3 να επισκεφθεί ο Αλέξης Τσίπρας σε λίγο.

5.19 μ.μ. Συναυλία από τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ στις 17:00 στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου.

4.45 μ.μ. Ο Διευθυντής του BBC έκανε την ακόλουθη δήλωση για την ΕΡΤ: "When countries are in difficulty, there's an even bigger need for public service broadcasting" (Όταν οι χώρες είναι σε δυσκολία, υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη για δημόσια ενημέρωση).

3.44 μ.μ. Ματαιώνεται η συναυλία της ΚΟΑ στο Ηρώδειο (14/6), καθώς ένας εκ των βασικών συντελεστών ήταν η Χορωδία της ΕΡΤ.

3:22 μ.μ. Ο καιρός δεν πτοεί τον κόσμο που συγκεντρώνεται διαρκώς.

Φωτογραφία από 

3.15 μ.μ. Αύριο το πρωί στις 9:30 συγκέντρωση στο δημαρχείο Αγίας Παρασκευής και πορεία προς το Ραδιομέγαρο.

3.09 μ.μ.  Στο ραδιόφωνο της ΕΤ3 εισέβαλαν ΜΑΤ. Έκκληση να πάει κόσμος στη Λεωφόρο Στρατού.

1.00 μ.μ.:  Σε ανένδοτο αγώνα για τη δημοκρατία κάλεσε ο Αλ. Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η ΠΟΣΠΕΡΤ κατέθεσε στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης της πράξης νομοθετικού περιεχομένου. Περικυκλωμένο από δυνάμεις της Αστυνομίας το κτίριο της ΕΤ3 στη Θεσσαλονίκη, στη Λ. Στρατού.

Ανταπόκριση από το Ραδιομέγαρο: Πυκνώνει ο κόσμος στο προαύλιο, εκεί βρίσκεται τώρα ο Δ. Κουτσούμπας, γ.γ. του ΚΚΕ. Πανό στο κτίριο αναγράφει «Οι εργαζόμενοι του Alter δείχνουν το δρόμο».

12.55 μ.:   Την κήρυξη 24ωρης απεργίας για αύριο αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με νέα συγκέντρωση στις 11 το πρωί τη Πέμπτη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της ΕΡΤ. «Θέλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ αλλά και να δηλώσουμε ότι είναι απαράδεκτες αυτές οι μέθοδοι συρρίκνωσης και διάλυσης του δημόσιου τομέα που έχει απαιτήσει η τρόικα», δήλωσε στο Reuters ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Ηλιόπουλος.

12.25 μ.: Για «πλήγμα στον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας» έκανε λόγο ο Αλ. Τσίπρας στις δηλώσεις του πριν τη συνάντηση με τον ΠτΔ.

12.20 μ.:  Κάλεσμα στο Ραδιομέγαρο και από την Αυτόνομη Παρέμβαση.

12.00 μ.: Τη «νέα ΕΡΤ» έσπευσε να παρουσιάσει ο Σίμος Κεδίκογλου, με νομοσχέδιο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου και συνέντευξή του στον Βήμα FM που έσπασε την απεργία της ΕΣΗΕΑ.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε συγκέντρωση στην ΕΡΤ στις 6 το απόγευμα, αναμένεται να προκηρύξουν απεργία για αύριο Πέμπτη. 

Σε λίγο στον στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας του να μην υπογράψει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που κλείνει την ΕΡΤ.

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ διαρρέουν ότι θα καταθέσουν κοινή πρόταση νόμου η οποία «θα ανατρέπει την Πρόταση Νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης».

Κόρινθος: ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας καλεί σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι για το κλείσιμο της ΕΡΤ στα Περιβολάκια Κορίνθου

10:08 Τώρα: Επέμβαση των ΜΑΤ στο Χορτιάτη

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη διακοπή του σήματος του 902 από την DIGEA

9:45 Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν δώσει διορία μισής στους τεχνικούς που βρίσκονται στον Χορτιάτη να φύγουν από το κέντρο εκπομπής και να σιγήσει το τρίτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης.

9:40 Έχει ήδη αρχίσει να συγκεντρώνεται και κόσμος στο Ραδιομέγαρο. Οι εργαζόμενοι και οι συγκεντρωμένοι καλούν για συμπαράσταση και μαζική προσέλευση.

ΑΔΕΔΥ: Συμπαράσταση στους εργαζόμενους της ΕΡΤ

ΟΛΜΕ: Σήμερα η ΕΡΤ, αύριο εμείς

9:31 ΜΑΤ στον πομπό της ΕΤ3 στον Χορτιάτη.

8:39 Με το προεδρείο της ΠΟΣΠΕΡΤ θα συναντηθούν σήμερα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ.Κουβέλης (10:30) και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευαγ. Βενιζέλος (14:00).

Οι δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου για την ΕΡΤ: Αντισταθείτε με απεργίες

7:55 Ο 902 αναμεταδίδει σταθερά την ΕΡΤ.

 
 

Συνεχής ενημέρωση από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην ΕΡΤ και όλες τις σχετικές εξελίξεις:

 

3.45 π.μ.: Για σήμερα, Τετάρτη, αναγγέλονται συγκεντρώσεις στις 11:00 πανελλαδικά, όπου υπάρχει σταθμός/υποδομή ΕΡΤ-ΕΡΑ

3.25 π.μ.: Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αναφέρουν στην εκπομπή τους, που είναι διαρκώς σε εξέλιξη, πως ο αστυνομικός επικεφαλής των ΜΑΤ στη Μουρούζη έδωσε εντολή στους εργαζόμενους να εκκενώσουν το κτίριο της ΕΡΤ εκεί, αλλιώς θα συλληφθούν όλοι!

Αυτή την ώρα μιλά στην εκπομπή των εργαζομένων ο Αλ. Τσίπρας που βρίσκεται μαζί με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Ραδιομέγαρο.

Μόλις: ο πρόεδρος της ΕΡΤ εδωσε εντολή να εκκενωθεί το κτίριο γιατί θεωρείται πλέον «κατάληψη»!

Ο Αλ. Τσίπρας καλεί τον κόσμο να έρθει στο Ραδιομέγαρο να στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ.


Πρόσθεσε πως:

* Οι κυβερνώντες βρήκαν την ευκαιρία να ξεμπερδέψουν με την πολυφωνία

* Αμφισβητούν το ίδιο το Σϋνταγμα

Παράλληλα, έκανε έκκληση να σταματήσει αυτή η επίδειξη δύναμης ενώ έκλεισε λέγοντας πως «Οι επόμενες ώρες θα είναι κρίσιμες, και θα πάρουμε πρωτοβουλίες». 

3.00 π.μ.: Η συγκέντρωση αλληλεγγύης και διαμαρτυρίας συνεχίζεται, όπως και η μετάδοση των εκπομπών των εργαζομένων παρά την επιχείρηση φίμωσης που εξαπέλυσε η κυβέρνηση. 

2.50  π.μ.: Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλ. Τσίπρας, μαζί με πολλούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ επέστρεψε πριν λίγο  στο χώρο της συγκέντρωσης έξω από το Ραδιομέγαρο, υπό τις επευφημίες πολλών από τους συγκεντρωμένους.  Μίλησε με εργαζόμενους της ΕΡΤ και αλληλέγγυους, ανταλλάσοντας απόψεις για την κατάσταση που δημιούργησε η σπουδή της κυβέρνησης για τον «ξαφνικό θάνατο» της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Η μετάδοση των εκπομπών των εργαζομένων είναι εφικτή και από τη διεύθυνση https://www.facebook.com/ERTSocial/app_208195102528120

Ένα βίντεο, 1.30 π.μ. της Τετάρτης 12.6, με γενική άποψη από ψηλά της συγκέντρωσης:

Με ψέματα και μισές αλήθειες σε non paper που διακινεί, δίνει γραμμή άμυνας στα στελέχη της η Νέα Δημοκρατία, επικαλούμενη τους «κακούς συνδικαλιστές» και εστιάζοντας στη «χαμηλή» τηλεθέαση της ΕΡΤ.

1.55 ΟΛΜΕ: Συγκέντρωση σήμερα Τετάρτη 12.30 το μεσημέρι στην ΕΡΤ.

Διαβάστε μια μικρή ανταπόκριση από την αποψινή, σε εξέλιξη, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή:

Έξω από το Ραδιομέγαρο, κόντρα στο «μαύρο»

1.37 Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες από την ΕΣΗΕΑ, οι εργαζόμενοι ΜΜΕ αποφάσισαν απεργία διαρκείας σε ένδειξη συμπαράστασης - διαμαρτυρίας στα γεγονότα της ΕΡΤ. Από τις 6 π.μ. απεργούν οι συντάκτες των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών. Από τις 6 π.μ. της Πέμπτης 13/6 απεργούν οι συντάκτες των εφημερίδων. Εξαιρούνται o 902, το ΚΟΚΚΙΝΟ και ο Flash που τίθενται στη διάθεση των εργαζόμενων της ΕΡΤ.

1.33 Η ΕΤ3 μετέδωσε την πληροφορία ότι έρχονται για συμπαράσταση από Χαλκιδική.

1.30 Ανακοινώθηκε ότι η Digea κατέβασε το ψηφιακό σήμα του 902 γιατί μεταδίδει το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ.

1.23 Φοιτητές από τη Γένοβα κατευθύνονται στην ελληνική πρεσβεία στην Ιταλία για να διαμαρτυρηθούν για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

1.01 Ο 105.5 Στο Κόκκινο μεταδίδει το πρόγραμμα της NET.

Να μην κλείσει η ΕΡΤ ζητά η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση 

12.39 Για ανοσιούργημα κάνει λόγο η Μαρία Φαραντούρη. 

12.28 Είκοσι άτομα που δηλώνουν αλληλέγγυη στον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ ανέβηκαν στον Χορτιάτη όπου βρίσκονται οι κεραίες εκπομπής της ΕΤ3 κι επιχειρούν να δημιουργήσουν μια ζεύξη και σε συνεργασία με τεχνικούς της ΕΡΤ να εκπέμψει το κανάλι αναλογικά.

12.17 Ενώ το θέμα της ΕΡΤ παίζει σε όλα τα διεθνή μέσα, εκκωφαντική είναι η σιωπή των δικών μας ιδιωτικών καναλιών.

12.14 Η Ελευθερία Αρβανιτάκη τραγουδάει τώρα στο Ραδιομέγαρο. Την ίδια ώρα, οι υπάλληλοι των πολυμέσων της ΕΡΤ ψάχνουν τροπο να στείλουν σήμα απο την Άγια Παρασκευή.

12.07 Πλήθος κόσμου με κάθε μέσο κατευθύνεται στη Μεσογείων. 

11.56 μ.μ. Συνεδριάζουν αύριο στις 12 το μεσημέρι ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για να εξετάσουν το ενδεχόμενο κήρυξης πανεργατικής απεργίας για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

11.54 μ.μ. Κόπηκε και το δορυφορικό σήμα της ΕΡΤ που μεταδιδόταν μέσω NOVA.

11.53 μ.μ. Ο κόσμος που συνεχίζει διαρκώς να κατευθύνεται στο Ραδιομέγαρο σχηματίζει πορεία. 

Φωτογραφία από  

11.47 μ.μ. Το ΚΚΕ ενημέρωσε επισήμως την ΕΡΤ ότι αναμεταδίδει ήδη το σήμα της στον 902 και προωθεί και την ψηφιακή μετάδοσή της.

11.32 μ.μ. Οι συγκεντρωμένοι πληθαίνουν διαρκώς και δηλώνουν ότι δεν προτίθενται να αποχωρήσουν.

 

Φωτογραφία από 

11.28 μ.μ. Προσπάθεια να κοπεί η τελεφωνική σύνδεση του κτιρίου ώστε να πέσει η διαδικτυακή μετάδοση. Ο πρόεδρος της ΟΜΕ ΟΤΕ, κ. Φώλιας, δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ δεν θα το επιτρέψουν. Όλα τα δίκτυα του ΟΤΕ παραμένουν ανοιχτά για τη μετάδοση του σήματος.

11.26 μ.μ. Ο κόσμος είναι τόσος πολύς που έκλεισε η Μεσογείων μπροστά στην ΕΡΤ.

11.15 μ.μ.: Σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας άνδρες των ΜΑΤ έχουν ήδη κατεβάσει τους πομπούς από τους οποίους γινόταν η αναμετάδοση του σήματος της ΕΡΤ. Όπως μετέδωσαν πριν από λίγο δημοσιογράφοι της ΝΕΤ, αυτή την ώρα άνδρες των ΜΑΤ βρίσκονται στον Υμηττό και ζητούν από τους εργαζομένους να αποχωρήσουν από τον χώρο προκειμένου να κατεβάσουν τον πομπό.

Στον Παπούλια ο Τσίπρας την Τετάρτη το πρωί: Μην υπογράψετε το κλείσιμο της ΕΡΤ

Παρακολουθείστε live την εκπομπή των εργαζομένων στην ΕΡΤ, η μετάδοση μέσω Ιντερνετ θα διακοπεί μόνο αν η κυβέρνηση επιχειρήσει να βγάλει τους εργαζόμενους από το κτίριο:

10.55 μ.μ.: Κόβουν τους πομπούς από παντού, μεταδίδει τώρα η ΝΕΤ για όσους ακόμα ακούνε.  Το σήμα έχει κοπεί σε
Θεσσαλονίκη, Πιερία, Ηρακλειο, Αίγινα. Στην Αθήνα, το σήμα της ΝΕΤ 105,8 FM έχει σωπάσει.

Όπως μας μεταφέρεται τηλεφωνικά, οι συγκεντρωμένοι είναι όλων των ηλικιών, όλων των κατηγοριών. Μέσα στο κτίριο βρίσκονται μόνο εργαζόμενοι.

Φωτογραφία από 

22:32 Ο Ιερώνυμος για την ΕΡΤ

22:23  Ανακοίνωση σχετικά με τις εξελίξεις στην ΕΡΤ εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Όπως επισημαίνεται , σύμφωνα με την υπ’ αριθ. ΟΙΚ. 02/ 11.6.2013 ΚΥΑ του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, το Νομικό Πρόσωπο ΕΡΤ Α.Ε. έχει καταργηθεί .

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, συνεχίζει η ανακοίνωση, "η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών πρέπει μετά το τέλος του σημερινού προγράμματος να διακοπεί".

"Το κανονικό πρόγραμμα της ΕΡΤ Α.Ε. έχει διακοπεί πριν αρκετές ώρες", σημειώνεται.

"Το Υπουργείο Οικονομικών ως διάδοχος της ΕΡΤ Α.Ε. μέχρι την ψήφιση νόμου για την ίδρυση ενός νέου και σύγχρονου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού, είναι υποχρεωμένο να προχωρήσει στη διακοπή μετάδοσης των εκπομπών και τη διαφύλαξη των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ Α.Ε.", καταλήγει η ανακοίνωση. (πηγή: enikos.gr)

22:03  Πηγαίνει συνεχώς κόσμος στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή για να εκφράσει την αλληλεγύη του. Ένα από τα συνθήματα, το #occupy ΕΡΤ

21:44 Ηράκλειο Κρήτης: Αυθόρμητο μάζεμα αλληλεγγύης περίπου 200 κατοίκων και μουσικών που παίζουν έξω από την τοπική ΕΡΑ. Η διευθύντρια τους ευχαρίστησε για την υποστήριξή τους.

21.30: Την άμεση σύγκληση των Εκτελεστικών Επιτροπών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ζητά η Αυτόνομη Παρέμβαση προκειμένου το εργατικό κίνημα να δώσει τη δική του απάντηση στη νέα αντιδημοκρατική πρόκληση της Κυβέρνησης για το λουκέτο στην ΕΡΤ. Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της Αυτόνομης Παρέμβασης. 

21.03: Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται μέσα στα κτίρια της ΕΡΤ σε όλη την περιφέρεια. 

20.58:  Αύριο ο ρ/σ "105,5 Στο Κόκκινο" θα εκπέμπει από την ΕΡΤ! Μετά τη συναυλία του σταθμού, όλες και όλοι, μαζί με τους εργαζόμενους, καλούνται να ανέβουν στο ραδιομέγαρο.

20:43 Πάτρα: Αστυνομικοί μπήκαν στο χώρο που βρίσκονται οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ

20.31 "Εμπρός λάε, μην τους φοβηθείς! Ήρθε η ώρα της ανατροπής!", φωνάζουν οι συγκεντρωμένοι. 

20.25 Συναυλία αυτήν την ώρα στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου, που είναι ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο, από τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ. 

Δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ: Να μην τολμήσουν να κλείσουν την ΕΡΤ, χωρίς απόφαση της Βουλής, χωρίς απόφαση του ΕΣΡ. Πρόκειται για μία παράνομη πράξη. Τη δημοκρατία δεν μπορούν να την πάρουν. Καλούμε τον ελληνικό λαό να στηρίξει τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ

"Κάποτε είχαμε τα βασιλικά διατάγματα. Αυτή η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που φιμώνει τη δημόσια τηλεόραση, είναι η 19η στη σειρά στο χρόνο διακυβέρνησης Σαμαρά. Πρόκειται για πραξικόπημα που στρέφεται ευθέως όχι μόνο ενάντια στους εργαζόμενους της ΕΡΤ αλλά ενάντια στον ελληνικό λαό στο σύνολό του. Λένε ψέματα ότι δήθεν κόπτονται για την σπατάλη. Αποφασίζουν και διατάζουν να κλείσουν τη δημοσία τηλεόραση σαν να είναι τσιφλίκι τους, θέλουν να κλείσουν την φωνή της χώρας σε όλο τον κόσμο. Και φυσικά λένε ψέματα. Φιμώνουν την ΕΡΤ και το κάνουν για δύο λόγους. Πρώτον, διότι αυτό απαιτεί η τρόικα, ανθρωποθυσίες χιλιάδων εργαζομένων. Και δεύτερον, γιατί θέλουν να τη μετατρέψουν σε μία νέα ΥΕΝΕΔ. Θέλω να καλέσω τους δύο άλλους κυβερνητικούς εταίρους να διαχωρίσουν τη θέση τους από αυτήν την αυταρχική απόφαση. Καλώ και τον πρωθυπουργό να πάρει πίσω την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και να φέρει το θέμα στη Βουλή. Να μην τολμήσουν να κλείσουν, να φιμώσουν σήμερα το σήμα εκπομπής της δημόσιας τηλεόρασης, χωρίς απόφαση της Βουλής, χωρίς απόφαση του ΕΣΡ. Πρόκειται για μία παράνομη πράξη. Να μην τολμήσουν! Αν το πράξουν, θα έχουν να λογοδητούσουν στη δικαιοσύνη. Τη δημοκρατία δεν μπορούν να την πάρουν. Καλούμε τον ελληνικό λαό να στηρίξει τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ." 

Διαβάστε ολόκληρη την δήλωση του Αλέξη Τσίπρα εδώ: Αλ.Τσίπρας: Πραξικόπημα ενάντια στον ελληνικό λαό το κλείσιμο της ΕΡΤ

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ παρακολούθησαν οργισμένοι και σοκαρισμένοι τις δηλώσεις του κ. Κεδίκογλου. Η ΠΟΕΣΥ και η ΕΣΗΕΑ αποφάσισαν να κηρύξουν στάση εργασίας από τις 7 έως τη μία τα μεσάνυχτα, σε όλα τα ιδιωτικά μέσα της χώρας. Αύριο θα γίνει συνέλευση της ΠΟΕΣΥ με θέμα την προκήρυξη απεργίας σε όλα τα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα. To κυπριακό RIK απεργεί αύριο ως ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζομένους της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει το κλείσιμο της ΕΡΤ. Την άμεση συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών ζητά το ΠΑΣΟΚ.  

Το λουκέτο στην ΕΡΤ έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον, με χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι το hashtag #ert αλλά και η λέξη ΕΡΤ είναι worldwide trends. 

To βίντεο - κραυγή των εργαζομένων στην ΕΡΤ!

Το βίντεο με τις δηλώσεις Κεδίκογλου: 

Και Σίμος Κεδίκογλου, ενάμιση χρόνο πριν: Η απαξίωση της ΕΡΤ είναι προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων

 

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο Πάνος Σκουρλέτης, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, σχολίασε για το κλείσιμο της ΕΡΤ: 

"Πριν από λίγο παρακολουθήσαμε μια ακραίου αυταρχισμού δήλωση εκ μέρους του κ. Κεδίκογλου, ο οποίος υιοθετώντας τη λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», μας ανακοίνωσε το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης. Μίλησε για αδιαφάνεια και σπατάλες. Προφανώς πρόκειται για μία δημόσια αυτοκριτική του πολιτικού προϊστάμενου της δημόσιας τηλεόρασης, του ίδιου και των προκατόχων του, διότι αυτοί ευθύνονται για όλα αυτά τα οποία ο ίδιος χρέωσε στους εργαζόμενους.

Πρόκειται για μία πράξη ενάντια στην ανεξάρτητη δημοσιογραφία, ενάντια στην πολυφωνία και τη δημοκρατία. Θέλουν να κόψουν και να ράψουν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση στα μέτρα τους. Την θέλουν απόλυτα ελεγχόμενη ώστε να είναι ακίνδυνη. Αυτά είναι τα όρια της δικιάς τους αντίληψης της δημοκρατίας. 

Θέλω να επαναλάβω για ακόμα μία φορά την απόλυτη δέσμευσή μας να υπερασπιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα της ραδιοτηλεόρασης και ταυτόχρονα να δεσμευτούμε πολιτικά απέναντι και στους εργαζόμενους και στην ελληνική κοινωνία, ότι θα αποτελέσουμε ανάχωμα στην προσπάθεια συρρίκνωσής της, προστατεύοντας τις θέσεις εργασίας, αλλά κυρίως προστατεύοντας και μία αντίληψη αδέσμευτης, δημοσιογραφικά υπεύθυνης και ανεξάρτητης ραδιοτηλεόρασης.

Φοβάμαι ότι όταν έρθει η απόφαση να συζητηθεί στο κοινοβούλιο, επειδή πρόκειται για μία πράξη νομοθετικού περιεχομένου, θα έχουν περάσει ίσως αρκετοί μήνες και οι ανάγκες των εργαζομένων δεν μπορούν να περιμένουν τους ρυθμούς του κοινοβουλίου. Θα έλεγα με μία φράση ότι η ΕΡΤ δεν πρέπει να κλείσει και σε αυτό τον αγώνα πρέπει ο καθένας να «βάλει πλάτη»: εργαζόμενοι, πολιτικά κόμματα και ολόκληρη η κοινωνία."

Δηλώσεις Γλέζου έξω από το Ραδιομέγαρο: "Ως εδώ και μη παρέκει. Η ΕΡΤ εκφράζει τη βούληση του λαού να πληροφορείται για ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο. Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει την ανάσα του λαού σε αυτήν την πληροφόρηση. Θέλουν να επιβάλλουν τη σιωπή. Θέλουν να επιβάλλουν τη σιγή. Θέλουν να επιβάλλουν την πολιτική του ενταφιασμού όλης της αντίστασης του ελληνικού λαού. Δεν είναι τυχαία αυτά τα γεγονότα. Από εδώ ξεκινάει ο αγώνας - αν το θελήσουμε - που θα ανατρέψει την πολιτική της τρόικας." 

Φωτογραφία από τον προαύλιο χώρο της ΕΡΤ (@Balkanizator)

 

Φωτογραφία από το προαύλιο της ΕΡΤ 

 

Σε ανακοίνωσή τους πριν τις δηλώσεις Κεδίκογλου, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ διεμήνυαν ότι θα κρατήσουν με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο την ΕΡΤ ανοιχτή και καλούν "κάθε πολίτη από τη Γαύδο μέχρι τον Έβρο για να αποτρέψουμε τον εφιάλτη". Οι εργαζόμενοι ενημερώνουν ότι βρίσκονται σε διαρκή Γενική Συνέλευση και καλούν πολίτες, κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, επιστήμονες, ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών στις 7 το απόγευμα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. 

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στην ΕΡΤ: 

Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή: στην κοινωνία, τις αντιφάσεις της, τα προβλήματά της, τις αγωνίες, τις ιδέες και τις δράσεις.

Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή: στον πολιτισμό, τον κόσμο του, τις διαφορετικές τάσεις, αναζητήσεις και δυναμικές του.

Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή: σε κάθε πολίτη του κόσμου, στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία, την Αφρική, την Αυστραλία.

Το δυναμικό της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης έχει τη δύναμη και τη θέληση να κρατήσει ψηλά το κοινωνικό αγαθό της ενημέρωσης, του πολιτισμού, του αθλητισμού. Έχει την τόλμη και τη βούληση να παλέψει για να πάψει η ΕΡΤ να χειραγωγείται από κάθε μονοκομματική ή πολυκομματική εξουσία. Εμείς οι εργαζόμενοι, είμαστε ακόμη ζωντανοί και θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Θα αγωνιστούμε για ένα θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ΕΡΤ που θα κατοχυρώνει και θα περιφρουρεί την ανεξαρτησία της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, θα κόψει, επιτέλους, τον ομφάλιο λώρο με την εκάστοτε κυβέρνηση και κάθε κέντρο ή παράκεντρο πολιτικών και πελατειακών παρεμβάσεων.

Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή, κτήμα και πραγματική ιδιοκτησία όλων των ελλήνων πολιτών.

Όσοι επεξεργάζονται σχέδια για λουκέτο στην ΕΡΤ  δεν μπορεί παρά να αποσκοπούν σε εξυπηρέτηση άλλου τύπου συμφερόντων. Είναι επικίνδυνοι.

Οι δημοσιογράφοι της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα κρατήσουμε με κάθε μέσο και κάθε τρόπο την ΕΡΤ ανοιχτή. Καλούμε κάθε πολίτη από τη Γαύδο μέχρι τον Έβρο για να αποτρέψουμε τον εφιάλτη. Να αποτρέψουμε κάθε απόπειρα φίμωσης του Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα της χώρας. Όσοι ονειρεύονται εφιάλτες ας μείνουν στη μακαριότητα του παραμυθιού της κακιάς μάγισσας ή ας ξυπνήσουν πριν είναι αργά. Εμείς είμαστε ξάγρυπνοι. Βρισκόμαστε σε διαρκή Γενική Συνέλευση και καλούμε πολίτες, κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, επιστήμονες, ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών στις 7 το απόγευμα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.  Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Η ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ.

Ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ: Κλείνουν την ΕΡΤ  

"Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Με ΠΝΠ που αναμένεται να υπογραφεί από στιγμή σε στιγμή από τον αρμόδιο Υπουργό Τύπου και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Βουλής, η τρικομματική κυβέρνηση ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο σε έναν Δημόσιο Οργανισμό, που απασχολεί 2.700 εργαζομένους. Η εύκολη λύση της Θυσίας της ΕΡΤ, στο ρόλο της Ιφιγένειας για να προχωρήσουν τα μνημόνια. Οι τροϊκανοί απαιτούν μέχρι τέλος Ιουνίου 2000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και η κυβέρνηση προκειμένου να φανεί συνεπής απέναντι στους ξένους επιτηρητές είναι διαθέσιμη να θυσιάσει την Δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Κάποιοι ακόμη και την τελευταία στιγμή κρύβονται.

Γιατί σιωπά ηχηρά ο αρμόδιος υπουργός Τύπου, ο οποίος προσφάτως στην ΕΡΤ δήλωσε πως βαρέθηκε να διαψεύδει τα περί λουκέτου; 

Εμείς τους προειδοποιούμε:

Εμείς δεν αιφνιδιαστήκαμε, γι’ αυτό στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων που λένε όχι στην δρομολογημένη συρρίκνωση της ΕΡΤ, όπως αυτή προωθείται το τελευταίο διάστημα.

«ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ»

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"

Αναλυτικά το κείμενο της πράξης νομοθετικού περιεχομένου:

ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

Τροποποίηση των διατάξεων του άρθρου 14Β του ν. 3429/2005.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Έχοντας υπόψη: 1. Την παράγραφο 1 του άρθρου 44 του Συντάγματος. 2. Την έκτακτη περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης για την αντιμετώπιση του κατεπείγοντος θέματος της εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 14Β του ν. 3429/2005 που αφορά την εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4046/2012 και του ν. 4093/2012, που αποτελούν προαπαιτούμενες ενέργειες στο πλαίσιο του εγκεκριμένου Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013−2016. 3. Τη σχετική πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, αποφασίζουμε:

Άρθρο 1

Το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 2 του άρθρου 14Β του ν. 3429/2005 (Α΄ 314) αντικαθίσταται με δύο νέα εδάφια ως εξής: «2. Με την απόφαση της προηγούμενης παραγράφου α) σε περίπτωση κατάργησης του φορέα, όπως και τυχόν θυγατρικών του, καθορίζεται η διακοπή της λειτουργίας του καθώς και των τυχόν θυγατρικών του, ως και ο χρόνος αυτής, η τύχη της περιουσίας του καταργούμενου νομικού προσώπου, όπως και των τυχόν θυγατρικών του, ρυθμίζονται όλα τα θέματα της διαδοχής των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών τους, όπως και η τύχη των εκκρεμών δικών, της αυτοδίκαιης λύσης των πάσης φύσεως εργασιακών σχέσεων και των συμβάσεων έργου, της αυτοδίκαιης λήξης όλων των αποσπάσεων προσωπικού καθώς και κάθε σχετικό με αυτά θέμα, της αυτοδίκαιης λήξης της θητείας των οργάνων διοίκησης, των διαδικασιών και οργάνων που απαιτούνται για τη διαδοχή καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια, β) σε περίπτωση συγχώνευσης του φορέα, καθορίζεται η διακοπή της λειτουργίας και η τύχη της περιουσίας του συγχωνευόμενου προσώπου, ρυθμίζονται τα θέματα των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών του, της ρύθμισης των θεμάτων των εργασιακών σχέσεων και κάθε σχετικό με αυτήν θέμα, της αυτοδίκαιης λήξης της θητείας των οργάνων διοίκησης, των διαδικασιών και οργάνων για τη συγχώνευση, το καταστατικό ή ο οργανισμός που το διέπει και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και του κατά περίπτωση εποπτεύοντος τον καταργούμενο ή συγχωνευόμενο φορέα, καθορίζονται τα θέματα που αφορούν την διαφύλαξη της περιουσίας των καταργούμενων ή συγχωνευόμενων φορέων, οι σχετικές διαδικασίες και όργανα και κάθε άλλο σχετικό θέμα.»

Άρθρο 2

Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά κατά το άρθρο 44 παράγραφος 1 του Συντάγματος, αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 10 Ιουνίου 2013

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ Κ. ΣΑΜΑΡΑΣ

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ, ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ, ΜΑΡΙΟΣ ΣΑΛΜΑΣ, ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Συμπαράσταση από τους εργαζόμενους του ΑΜΠΕ 

Κλείσιμο ΕΡΤ: Απειλή για τα ταμεία, τις ενώσεις και τους μισθούς

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της ΠΝΠ που επιτρέπει σε υπουργούς να κλείνουν εν μία νυκτί οργανισμούς τους οποίους εποπτεύουν, «φωτογραφίζοντας», μεταξύ άλλων την ΕΡΤ, οι δημοσιογράφοι της δημόσιας τηλεόρασης-ραδιοφωνίας, σε μια πολύ μαζική συνέλευση αποφάσισαν να υπάρχει διαρκής λειτουργία της ΕΡΤ με παρεμβάσεις των εργαζομένων στο πρόγραμμα και 24ωρη περιφρούρηση.

Είναι προφανές ότι πιθανό κλείσιμο της ΕΡΤ θα έχει άμεσες επιπτώσεις στις εισφορές στον ΕΔΟΕΑΠ (περίπου 700 είναι οι δημοσιογράφοι του οργανισμού), αλλά και στην ίδια την ΕΣΗΕΑ. Με εκατοντάδες επιπλέον άνεργους στον κλάδο, οι μισθοί θα κατερρεύσουν περαιτέρω, συμπαρασύροντας ακόμη και τη σημερινή άθλια ΚΥΑ. Και ασφαλώς όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα εμείς δεν μπορούμε να σφυρίζουμε αδιάφορα. Αναμένονται οδηγίες από τις Ενώσεις για τον τρόπο αντίδρασης και για συμμετοχή στη συγκέντρωση συμπαράστασης στην οποία έχουν καλέσει πολλοί δημοσιογράφοι της ΕΡΤ.

Η ΕΡΤ σε αριθμούς

Κανάλια, ραδιοφωνικοί σταθμοί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περιφέρεια, ορχήστρες, έντυπα μέσα, ιστοσελίδες και περίπου 3.000 εργαζόμενοι συνθέτουν το οικοδόμημα της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Σε περίπου 3.000 εργαζόμενους ανέρχεται αυτή τη στιγμή το ανθρώπινο δυναμικό της Δημόσιας Τηλεόρασης, με κόστος μισθοδοσίας που κυμαίνεται για φέτος σε 92 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο του εγκεκριμένου προϋπολογισμού για το 2013 φθάνει τα 205,4 εκατ. ευρώ. 

Το ανταποδοτικό τέλος, που εισπράττει η δημόσια τηλεόραση είναι 290 εκατ. ευρώ ετησίως, αναλογικά δηλαδή αντιστοιχούν σε 50 ευρώ από κάθε νοικοκυριό. 

Η ακτινογραφία της ΕΡΤ

• Πέντε κανάλια: ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, ERT WORLD (δορυφορικό), ΕΡΤ HD (Ψηφιακό)

• Επτά ραδιοφωνικοί σταθμοί με έδρα την Αθήνα: 91,6 Πρώτο Πρόγραμμα, 103,7 Δεύτερο Πρόγραμμα, 90,9 Τρίτο Πρόγραμμα, 93,6 Kosmos, 101,8 ΕΡΑ Σπορ, 106,7 Φιλία, Πέμπτο Πρόγραμμα-Φωνή της Ελλάδας [στα βραχέα σε όλο τον κόσμο]). 

• Τρεις ραδιοφωνικοί σταθμοί με έδρα τη Θεσσαλονίκη (95,8, 102 και Τρίτο)

• 19 περιφερειακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί ανά την Ελλάδα

• Δυο μουσικά σύνολα (Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα, Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής, Χορωδία)

• Μια έντυπη έκδοση, η «Ραδιοτηλεόραση», ένας διαδικτυακός τόπος το www.ert.gr, το ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ, archives.ert.gr.  

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)