to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:58 | 04.10.2013

Διεθνή

ΗΠΑ: Η Lockheed θα θέσει σε αναγκαστική αργία 3.000 εργαζόμενους εξαιτίας της παράλυσης του ομοσπονδιακού κράτους

Η εταιρεία Lockheed Martin Corp ανακοίνωσε σήμερα ότι θα θέσει τη Δευτέρα σε αναγκαστική αργία 3.000 εργαζόμενούς της, εξαιτίας της παράλυσης του ομοσπονδιακού κράτους των ΗΠΑ


Η εταιρεία πρόσθεσε σε ανακοίνωσή της ότι ο αριθμός των εργαζόμενων που θα τεθούν σε αναγκαστική αργία αναμένεται να αυξάνεται κάθε εβδομάδα, σε περίπτωση που συνεχιστεί το αδιέξοδο μεταξύ των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων όσον αφορά τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.

Η Lockheed σημείωσε ότι στους εργαζόμενους που θα τεθούν σε αναγκαστική αργία περιλαμβάνονται όσοι εργάζονται σε κυβερνητικές υπηρεσίες που έχουν κλείσει και όσων η εργασία απαιτεί κυβερνητικούς ελέγχους, οι οποίοι δεν είναι δυνατόν να διεξάγονται.

Εξαιτίας της μερικής διακοπής της λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους των ΗΠΑ έχουν κλείσει πολλές ομοσπονδιακές υπηρεσίες, γεγονός που έχει επιπτώσεις στις εταιρείες που βασίζονται στους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους και τη χρηματοδότηση.

«Είμαι απογοητευμένη που πρέπει να προχωρήσουμε σε αυτές τις ενέργειες και συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τους κοινοβουλευτικούς μας να συμφωνήσουν για να ψηφίσουν έναν νομοσχέδιο που θα θέσει τέρμα σε αυτή την παράλυση», δήλωσε η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Lockheed Μέριλιν Χιούσον.

Μια άλλη εταιρεία που συνεργάζεται με το Πεντάγωνο, ο βιομηχανικός όμιλος United Technologies (UTC), έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα θέσει σε αναγκαστική αργία από τη Δευτέρα 2.000 εργαζόμενους της θυγατρικής της εταιρείας Sikorsky, που κατασκευάζει το ελικόπτερο Black Hawk.

Και η UTC προειδοποίησε ότι ο αριθμός των εργαζομένων που θα τεθούν σε αναγκαστική αργία ενδέχεται να αυξηθεί, κάνοντας λόγο για 5.000 ανθρώπους που θα επηρεαστούν από την παράλυση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)