to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:26 | 14.02.2023

Πολιτική

Γιώργος Κύρτσος: «Eίναι απαράδεκτο να σηκώνει το θέμα μου η ΝΔ, που χρωστάει 400 εκατ. και δεν κάνει ρύθμιση»

Το δικό μου χρέος είναι επιχειρηματικό από την εποχή που δεν ήμουν πολιτικός, ενώ το χρέος της ΝΔ διπλασιάστηκε επί Μητσοτάκη, τόνισε ο ευρωβουλευτής


(EURΟKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Βολές κατά της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή το αίτημα για άρση της ασυλίας του, το οποίο εστάλη στην Ευρωβουλή από τον Άρειο Πάγο εξαιτίας των οφειλών του σε τράπεζες που αγγίζουν το μισό εκατομμύριο ευρώ, εξαπέλυσε ο ευρωβουλευτής του Renew Europe Γιώργος Κύρτσος.

«Είμαι από τους μισούς μικρομεσαίους που έπεσαν έξω από την κρίση του 2010-2012. Δεν το έκρυψα ότι έχω χρέη ούτε όταν ήμουν για πρώτη φορά υποψήφιος ευρωβουλευτής με την ΝΔ» ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Είναι η τέταρτη άρση της ασυλίας μου, έχω άλλες τρεις. Θέλω να πω η άρση ασυλίας δεν λέει και κάτι άλλο, πέραν του ότι είμαι στη διάθεση της Δικαιοσύνης για έρευνα. Το χρέος ήταν ρυθμισμένο, αλλά αυξήθηκε, γιατί πέρασαν πολλά χρέη επάνω μου, επειδή προσωποποιούνται τα χρέη των εταιρειών στην Ελλάδα. Δεν γίνεται κατάσχεση του μισθού, γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσα να λειτουργήσω στις Βρυξέλλες», σημείωσε.

«Αν γίνει συζήτηση για τους συνεπείς οφειλέτες, μπορώ να είμαι ένα παράδειγμα, γιατί μου πήραν την περιουσία μου για αυτά τα χρέη» συνέχισε.

«Μου κάνει εντύπωση πώς "ανεβάζει" η κυβέρνηση το θέμα με πρωτοσέλιδα στα φιλικά της έντυπα, τη στιγμή που η ΝΔ χρωστάει 400 εκατομμύρια και θα πρέπει να δώσουν εκείνοι το καλό παράδειγμα. Το δικό μου χρέος είναι επιχειρηματικό από την εποχή που δεν ήμουν πολιτικός, ενώ το χρέος της ΝΔ διπλασιάστηκε επί Μητσοτάκη» σημείωσε, συνδέοντας το ζήτημα με την αυριανή συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις παρακολουθήσεις στην Ελλάδα και τη διάβρωση του κράτους δικαίου.

«Διαφώνησα για λόγους πολιτικής και αμέσως ξεκίνησε ένας πόλεμος από το δίδυμο Μητσοτάκη-Δημητριάδη στο Μαξίμου. Σε ό,τι με αφορά, δεν είναι η ΕΥΠ που ξέφυγε, αλλά είναι ο πρωθυπουργός και ο ανιψιός του πρωθυπουργού που έστησαν παρακράτος στο Μαξίμου» τόνισε.

«Όσο ανέβαινε η κόντρας μας, αυτοί χρησιμοποίησαν όλα τα μέσα, όπως οι υποκλοπές, για αυτό μίλησα για "Κράτος-παρακράτος" σε ό,τι αφορά τις υποκλοπές», συμπλήρωσε ο ευρωβουλευτής. «Για να παρακολουθήσουν τον Ανδρουλάκη ή εμένα, πρέπει να μας χαρακτηρίσουν ως επικίνδυνους για την εθνική ασφάλεια. Έχω στραφεί δικαστικά και τους πάω για κακούργημα όσους υπέγραψαν ότι είμαι κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια. Έχω ζητήσει να μου εξηγήσουν γιατί ήμουν κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια, όμως με τον νέο νόμο δεν υπάρχει περιθώριο ούτε να ενημερωθείς» επισήμανε.

«Πήγα στην ΑΔΑΕ και ζήτησα στοιχεία. Ο Ντογιάκος έπεσε πάνω στον Ράμμο για να αποτρέψει και να μην δοθούν τα στοιχεία από την Cosmote που είναι ο πάροχος. Ο Ράμμος επέμεινε, τεκμηριώθηκε η παρακολούθηση και του κινητού μου τηλεφώνου, και του τηλεφώνου του σπιτιού μου και του τηλεφώνου του γραφείου μου, δηλαδή παρακολουθούσαν και τι λέω με τη γυναίκα μου, με τα παιδιά μου ακόμη και με τα εγγόνια μου, τι λέω για το χρέος μου και αυτό έχει τη σημασία του» πρόσθεσε με νόημα.

«Κάθε μήνα δίνω 4.000-5.000 ευρώ από την αποζημίωσή μου, έχω δώσει και τα ακίνητά μου αξίας άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ. Δεν αισθάνομαι απολογούμενος, όμως είναι απαράδεκτο να σηκώνει το θέμα η ΝΔ, που χρωστάει 400 εκατομμύρια και δεν κάνει ρύθμιση. Εγώ πούλησα τα σπίτια μου, ενώ αυτοί απλά δεν πληρώνουν. Ο Μητσοτάκης έχει πάρει εκδοτικό δάνειο για τον "Κήρυκα Χανίων", έχει πέσει κι αυτός έξω και δεν έχει πληρώσει το δάνειο. Θα μας ζητήσουν και τα ρέστα οι κακοπληρωτές;» κατέληξε ο ευρωβουλευτής.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)