to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Προσεχώς ταινία τρόμου

Για μήνες βίωσαν την παγωνιά του χειμώνα και την κάψα του καλοκαιριού μέσα στο μικρό αυτοκίνητο που είχε γίνει το σπίτι τους


Για έναν χρόνο ζούσαν μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Ο 93χρονος κυρ-Παναγιώτης και η κόρη του για έναν ολόκληρο χρόνο ζούσαν σε κοινή θέα, στριμώχνοντας τη φτώχεια και την ανέχειά τους σε ένα σαραβαλιασμένο Fiatάκι. Ήταν το τελευταίο τους καταφύγιο όταν η κόρη του κυρ-Παναγιώτη έχασε τη δουλειά της και η ανεργία έφερε την έξωση. Για μήνες βίωσαν την παγωνιά του χειμώνα και την κάψα του καλοκαιριού μέσα στο μικρό αυτοκίνητο που είχε γίνει το σπίτι τους. Κάποιοι γνωστοί μονάχα στέκονταν πλάι τους προσφέροντας μια μικρή βοήθεια εκεί όπου κραυγαλέα απουσίαζε το κοινωνικό κράτος. Μέχρι που ο κυρ-Παναγιώτης δεν άντεξε άλλο. Οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, είπαν οι γιατροί. Στο Νοσοκομείο του Πύργου άφησε την τελευταία του πνοή, έγραψε η εφημερίδα Πατρίς της Ηλείας.

Μια είδηση που πέρασε στα ψιλά. Όπως στα ψιλά περνούσε για χρόνια η ζωή αυτών των ανθρώπων που οδηγήθηκαν στην αστεγία. Εκεί που κινδυνεύουν να βρεθούν χιλιάδες οικογένειες με το κύμα των πλειστηριασμών που απειλεί σύντομα να σαρώσει τη χώρα. Ένα κύμα που δεν θα χτυπήσει μονάχα τους λεγόμενους «μπαταχτσήδες», που κινδυνεύουν να χάσουν κάποια ακίνητα, όπως τα παπαγαλάκια του συστήματος προσπαθούν να μας πείσουν, αλλά και ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας που η οικονομική κρίση διαρκείας των τελευταίων ετών οδήγησε σε αδυναμία ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις του προς τις τράπεζες.

Χιλιάδες οικογένειες θα βρεθούν αντιμέτωπες με τον εφιάλτη της έξωσης και της αστεγίας. Χιλιάδες οικογένειες απειλούνται από την πλήρη υποτίμηση και απαξίωση της αξιοπρέπειάς τους. Ένα δυστοπικό μέλλον που φέρει την υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη και η δραματική ιστορία, όπως αυτή του κυρ-Παναγιώτη, δεν είναι τίποτα άλλο παρά σκηνή από ταινία προσεχώς. Από ταινία τρόμου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)