to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:15 | 11.02.2023

Κοινωνία

Αδερφή Τσιάρτα: «Ο πατέρας μας δεν θα αποδεχόταν την κατάσταση με τον Βασίλη»

Η αδερφή του Βασίλη Τσιάρτα, Αναστασία, μίλησε στο Secret των Παραπολιτικών και γι' ακόμη μία φορά διαχώρισε τη θέση της από αυτή του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή.


Με επιστολή τους, η μητέρα και η αδελφή του Βασίλη Τσιάρτα διευκρίνιζαν πως δεν στηρίζουν την υποψηφιότητά του στις εκλογές με το κόμμα των Θάνου Τζήμερου και Φαήλου Κρανιδιώτη, με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή να απαντάει με τη σειρά του.

Σε νέες δηλώσεις προχώρησε η αδερφή του Βασίλη Τσιάρτα, Ελευθερία, η οποία μιλώντας στο Secret των Παραπολιτικών διαχώρισε τη θέση της από αυτή του αδερφού της.

"Η ανακοίνωση βγήκε για να τιμήσουμε πιο πολύ την μνήμη του πατέρα µας, γιατί ο Βασίλης έδωσε μία συνέντευξη και αναφέρθηκε στον αείμνηστο πατέρα µας, Αναστάσιο Τσιάρτα. Η δήλωση που κάναμε τα λέει όλα.

Δεν συμφωνούμε με τις απόψεις του, τόσο εγώ όσο και η μητέρα µου, τόσο του ίδιου όσο και αυτού του κόμματος, αλλά και γενικώς με όλη αυτή τη συμπεριφορά που έχει ο Βασίλης. Δεν τον αναγνωρίζουμε και εμείς. Ο μπαμπάς μου ήταν ένας σπουδαίος δημοσιογράφος για πολλά χρόνια στην περιοχή της Αλεξάνδρειας Ημαθίας και είχε την εφημερίδα “Τα Νέα του Ρουμλουκιού”, η οποία έβγαινε από το 1981 έως το 2007.

Ήταν από τα πιο δυναμικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, παρότι δεν πολιτεύτηκε ποτέ. Ενδεικτικό είναι πως, όταν είχε έρθει ο Ανδρέας Παπανδρέου από την Αμερική, ο πατέρας μου τον είχε επισκεφθεί στο Καστρί. Ο μπαμπάς μου, αν ζούσε, δεν θα αναγνώριζε και δεν θα αποδεχόταν όλη αυτή την κατάσταση με τον Βασίλη.

Εγώ με τη μητέρα μου δεν θα ψηφίσουμε τον Βασίλη, γιατί πολύ απλά δεν συμφωνούμε µε τις απόψεις του. Ο μπαμπάς µου είχε μεγάλη επιρροή στην τοπική κοινωνία. Ήταν μία σημαντική και σεβάσμια προσωπικότητα και ήταν πάντα , μπροστά από την εποχή του. Ο μπαμπάς μου πέθανε στις 10 Φεβρουαρίου του 2012. Κλείσαμε 11 χρόνια από τον θάνατό του.

Ίσως με όλο αυτό που συμβαίνει είναι σαν να θέλει να µας πει κάτι από εκεί που είναι. Η μητέρα μας είναι πολύ στεναχωρημένη. Ο Βασίλης επεδίωξε να επικοινωνήσει μαζί µου, αλλά δεν θέλω να έχω καμία σχέση. Ευτυχώς που δεν ζει ο πατέρας µου. Κάτι θα ήξερε που “έφυγε”. Εγώ και η μητέρα µου δεν συμφωνούμε µε τις ομοφοβικές και τις ρατσιστικές απόψεις. Από εκεί και πέρα, ο καθένας είναι ενήλικος και κάνει τις επιλογές του. Ο Βασίλης έχει να δει τη μητέρα του τρία χρόνια, οπότε τα υπόλοιπα περισσεύουν.

Επειδή το θέμα πήρε μεγάλη έκταση, θέλω να κάνω διευκρίνιση στα εξής: Η δήλωση βγήκε τη δεδομένη στιγμή για τον λόγο ότι πολιτεύεται και άφησε σε δηλώσεις του υπονοούμενα ότι και ο πατέρας µου μπορεί να συμφωνούσε µε την πολιτική που ακολουθούσε ο εν λόγω κύριος.

Δεν του είπαμε τίποτα, ούτε ότι δεν είναι Έλληνας ούτε ότι η Ελλάδα δεν ανήκει στους άλλους Έλληνες. Επειδή ζούμε σε μια κλειστή κοινωνία της επαρχίας και εγώ και η μητέρα μου και μεγαλώνω ένα παιδί µε όλες τις αρχές και είμαι και επαγγελματίας στον Νομό Ημαθίας, διαχωρίσαμε τη θέση μας με τη διευκρινιστική δήλωση σε σάιτ της περιοχής.

Δεν υπολογίζαμε την έκταση που πήρε. Για τον λόγο ότι στο παρελθόν άτομο της οικογένειάς μας είχε πολιτευτεί µε τον ΛΑΟΣ του κυρίου Καρατζαφέρη, η αντίδραση του πατέρα μας ήταν ακριβώς η ίδια. Είχε διαχωρίσει τη θέση του. Ο κόσμος θα κρίνει" δήλωσε συγκεκριμένα η Ελευθερία Τσιάρτα.

Πηγή: Sport24

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)