to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:21 | 10.02.2023

Πολιτική

Μετωπική Γεωργιάδη - ΙΝΚΑ για το καλάθι του νοικοκυριού και το μποϊκοτάζ στα γαλακτοκομικά

Να παραδεχθεί ότι το «καλάθι του νοικοκυριού» δεν αρκεί για να χτυπηθεί η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια στα βασικά είδη διατροφής, υποχρεώθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με τον πρόεδρο του ΙΝΚΑ Γιώργο Λεχουρίτη στον ΑΝΤ1.


Ο Γ. Λεχουρίτης ανακοίνωσε ότι ο ΙΝΚΑ ξεκινά από τη Δευτέρα μποϊκοτάζ στα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα οποία έχουν πάρει τις μεγαλύτερες αυξήσεις το τελευταίο διάστημα. «Το μποϊκοτάζ είναι το έσχατο μέτρο του καταναλωτή για να αντιμετωπίσει την ακρίβεια, την αισχροκέρδεια και την κερδοσκοπία» τόνισε και κάλεσε τον υπουργό Ανάπτυξης να στηρίξει την προσπάθεια των καταναλωτών.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Αδ. Γεωργιάδης ούτε να ακούσει δεν ήθελε για μποϊκοτάζ, ενώ για άλλη μια φορά επιχείρησε να δικαιολογήσει την ακρίβεια στο σούπερ μάρκετ, αποδίδοντάς την στον «παγκόσμιο νόμο της προσφοράς και της ζήτησης».


«Το καλάθι που δημιουργήσατε πέτυχε μόνο ως επικοινωνιακό τέχνασμα. Εξυπηρετεί τις αλυσίδες και όχι τον καταναλωτή» τόνισε ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ, αναγκάζοντας τον υπουργό να ομολογήσει ότι πράγματι δεν αρκεί το «καλάθι του νοικοκυριού».

«Εμένα, τον δημιουργό του “καλαθιού”, αν με ρωτήσεις θα σου πω ότι δεν είμαι ικανοποιημένος και ότι δεν φθάνει για την αντιμετώπιση της ακρίβειας» είπε ο Αδ. Γεωργιάδης. Επέμεινε πάντως ότι «σαν αυτόνομο μέτρο είχε επιτυχία».

«Δεν είναι δυνατόν να ξεκινάει το προϊόν από το χωράφι στα 20 λεπτά και να φθάνει στην αγορά σε τιμή 1,80 ευρώ και να λέτε ότι φυσιολογική είναι η αύξηση 800%; Σας λέμε ότι υπάρχει αισχροκέρδεια», αντέτεινε ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ, ο οποίος υπογράμμισε ότι πολλά προϊόντα είναι πιο φτηνά σε χώρες όπου οι πολίτες έχουν μεγαλύτερους μισθούς από την Ελλάδα.

Μη μπορώντας να δώσει απαντήσεις, ο Αδ. Γεωργιάδης κραύγαζε «ψέματα» προσπαθώντας να πείσει ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Τέλος, για άλλη μια φορά απέρριψε το αίτημα που προβάλλει η πλειονότητα των καταναλωτών για μείωση του ΦΠΑ σε βασικά καταναλωτικά αγαθά. «Το κοινό σε αυτό κάνει λάθος. Δεν είναι λύση η μείωση του ΦΠΑ» επανέλαβε.

Πληροφορίες από Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)