to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:20 | 09.02.2023

πηγή: Αυγή

Πολιτισμός

Εθνικό Θέατρο: Η Διαύγεια διαψεύδει τα fake news κατά των καθηγητών

Μία ματιά στη Διαύγεια ξεσκεπάζει την άθλια τακτική της κυβέρνησης και τα fake news που διέδωσε σε βάρος των καθηγητών της Δραματικής Σχολής του Εθνικού


Οργανωμένη επιχείρηση συκοφάντησης των καλλιτεχνών βρίσκεται σε εξέλιξη ήδη από χθες το απόγευμα, όταν οι καθηγητές του Εθνικού Θεάτρου ανακοίνωσαν την παραίτησή τους σε μία ιστορικής σημασίας κίνηση.

Μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του Συλλόγου Διδασκόντων της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου, με την οποία οι καθηγητές εφάρμοσαν στην πράξη την απειλή που είχαν δημοσιοποιήσει τις προηγούμενες ημέρες ότι θα παραιτηθούν εάν δεν αλλάξει στάση η κυβέρνηση, το υπουργείο Εργασίας, ξεκίνησε έναν «βρώμικο πόλεμο».

«Οι παραιτήσεις είναι fake, αφού δημοσιευμένη απόφαση στη Διαύγεια δείχνει ότι οι συμβάσεις των περισσότερων "παραιτηθέντων" καθηγητών έχουν ήδη λήξει» ανέφερε η ντροπιαστική διαρροή του υπουργείου Εργασίας το οποίο δεν είχε το σθενός να βγάλει επίσημη ανακοίνωση. Το χυδαίο non paper αναμάσησαν φιλοκυβερνητικά σάιτ, προκαλώντας οργή στους ανθρώπους του πολιτισμού.

Εξ ου και στην ανακοίνωσή τους, που δημοσιοποιήθηκε λίγο αργότερα χτες το βράδυ, οι καθηγητές του Εθνικού Θεάτρου ανακοίνωναν ότι παραιτούνται «από τις τρέχουσες συμβάσεις ή / και από την ανανέωση των συμβάσεών μας για το δεύτερο εξάμηνο σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών της χρονιάς».

Το κατάπτυστο non paper του υπουργείου Εργασίας είχε όντως μια δημοσίευση της Διαύγειας στην οποία φαίνονταν τα ονόματα κάποιων από τους παραιτηθέντες και η λήξη της σύμβασής τους η οποία ήταν στα τέλη Ιανουαρίου. Η αλήθεια είναι βέβαια πως αφενός δεν ίσχυε το ίδιο για όλους τους διδάσκοντες της Δραματικής Σχολής του Εθνικού, κάποιοι εκ των οποίων είχαν συμβάσεις που έληγαν στο τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς, δηλαδή στα τέλη Μαΐου και αφετέρου κάποιες τουλάχιστον απο τις συμβάσεις είχαν ήδη ανανεωθεί.

Μία ματιά στη Διαύγεια αποκαλύπτει και αυτού του είδους τις συμβάσεις, στις οποίες δεν αναφερόταν το non paper του υπουργείου Εργασίας και τα fake news της κυβέρνησης. «Η χρονική διάρκεια του παρόντος συμφωνείται από την υπογραφή του και λήγει την 28/05/2023 και σε κάθε περίπτωση με τη λήξη του Β ́ διδακτικού εξαμήνου ήτοι τη λήξη του διδακτικού έτους 2022-2023 της Σχολής. Τα μαθήματα θα λάβουν χώρα στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου» σημειώνεται στη σχετική σύμβαση του καθηγητή Αλέξανδρου Βούλγαρη, ο οποίος παραιτήθηκε. 

Αλλά και συμβάσεις που έχουν λήξει από τις 29 Ιανουαρίου όπως ισχυρίζεται το non paper του Υπουργείου Εργασίας και δεν είχαν ανανεωθεί μέχρι χτες, επρόκειτο να ανανεωθούν αν δεν το προλάβαινε η ομαδική παραίτηση των διδασκόντων της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Το μόνο που αποδεικνύεται από το κατάπτυστο non paper, λοιπόν, είναι οι συνθήκες υπό τις οποίες εργάζονται οι καθηγητές της Σχολής του Εθνικού, με ανανεούμενες συμβάσεις, ως ωρομίσθιοι κτλ. 

Διαβάστε επίσηςΠαραιτήθηκαν και οι καθηγητές της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ

Διαβάστε επίσηςΣφοδρή αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για τη χυδαία προσπάθεια του Μαξίμου να εμφανίσει τους καλλιτέχνες ως ανόητους

Σημειώνεται ότι ο Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς για την παραίτηση όλων των καθηγητών του Εθνικού Θεάτρου και εάν η κυβέρνηση υιοθετεί τον ισχυρισμό ότι παραιτήθηκαν γιατί ούτως ή άλλως έληγε η θητεία τους, έκανε λόγο για μία δυσάρεστη εξέλιξη που οδηγεί σε περιττή ένταση και η οποία πιθανότατα βασίζεται στη σύγχυση. «Μπείτε στη Διαύγεια, δείτε τις συμβάσεις τους και βγάλτε συμπεράσματα» σημείωσε επιβεβαίωνοντας ότι τα προσβλητικά non paper του υπουργείου Εργασίας αποτελούν κεντρική κυβερνητική γραμμή.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)