to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:40 | 09.02.2023

Πολιτική

Γ. Βασιλειάδης: «Κανένας Μητσοτάκης δεν θα ανακόψει το φως»

Με μια ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο αναπλ. γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζει τη χτεσινή μέρα ως μια μαύρη σελίδα για τον πολιτισμό, που «όμως της προσέδωσαν λάμψη με τη στάση τους οι νυν και μελλοντικοί εργάτες κι εργάτριες της τέχνης».


Ο αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Βασιλειάδης με μια ανάρτησή του αναφέρεται στον πολυήμερο αγώνα των καλλιτεχνών και των σπουδαστών των καλλιτεχνικών σχολών, και στην ελπίδα που γεννά αυτός ο αγώνας, όπως και η μεγαλειώδης χειρονομία των καθηγητών της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, που χτες παραιτήθηκαν ομαδικά, υπερασπίζοντας τα αιτήματα του κλάδου τους και κυρίως των σπουδαστών τους, «ξοδεύοντας το ατομικό κεφάλαιο αξίας τους, σε όφελος της συλλογικότητας», όπως αναφέρει.

«Μέσα στη βαρβαρότητα των καιρών κάτι σπουδαίο αναγεννήθηκε» αναφέρει ο Γ. Βασιλειάδης για τον «συλλογικό αγώνα των νέων του πολιτισμού που διεκδικούν το φως». Ένα φως, που «κανένας Μητσοτάκης δεν θα μπορέσει να ανακόψει». 

Ο αναπλ. γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζει επίσης την κυβέρνηση, που, μ' ένα non paper στα ΜΜΕ, «σε αυτά που χρησιμοποιεί με το αζημίωτο ως υπηρετικό της προσωπικό», επιχείρησε «να λερώσει με ψέματα την αλήθεια», αναφέροντας πως δήθεν οι καθηγητές του Εθνικού «παραιτήθηκαν... εκ του ασφαλούς διότι είχε λήξει η θητεία τους». Κάτι που ξεκαθαρίζεται σαφώς στην ανακοίνωσή τους.

Η χτεσινή μέρα, αναφέρει, «ήταν μια μαύρη σελίδα για τον πολιτισμό. Την ίδια στιγμή όμως της προσέδωσαν λάμψη με τη στάση τους οι νυν και μελλοντικοί εργάτες κι εργάτριες της τέχνης».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γ. Βασιλειάδη

«ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΚΟΨΕΙ ΤΟ ΦΩΣ!

Mέσα στο πολιτικό ψύχος, κάτι σπάνιο υψώθηκε στο μικρό μας σύμπαν. Ήταν τα λόγια και οι πράξεις των δασκάλων της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου.

Μέσα στη βαρβαρότητα των καιρών κάτι σπουδαίο αναγεννήθηκε. Είναι ο συλλογικός αγώνας των νέων του πολιτισμού που διεκδικούν το φως.

Μέσα στο χάος κάτι καινούργιο ανασηκώθηκε.

Είναι οι ηθοποιοί, οι χορευτές, οι μουσικοί και πολλοί άλλοι εργαζόμενοι στον πολιτισμό, που σηκώνουν ανάστημα και λένε το μεγάλο τους Όχι.

Οι καθηγητές της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου με την ομαδική τους παραίτηση κατέθεσαν χθες κάτι πολύ ιδιαίτερο στην ανθρώπινη ιστορία: "Ξόδεψαν το ατομικό κεφάλαιο αξίας τους, σε όφελος της συλλογικότητας".

Με την πράξη τους αυτή δίδαξαν στους σπουδαστές τους το πιο σπουδαίο μάθημα. Τόσο σπουδαίο που ταπείνωσε την ίδια την κυβέρνηση, που πέρα από τον εαυτό της δεν αναγνωρίζει κανένα άλλο υποκείμενο. Ταπεινωμένη λοιπόν, έσπευσε με αμαρτωλό τρόπο να τους κατηγορήσει ότι "παραιτήθηκαν εκ του ασφαλούς, διότι είχε λήξει η θητεία τους".

Έτσι είναι, όταν η σχολή "σκάει στα χέρια της κυβέρνησης", μηχανεύεσαι τα χειρότερα για να επιβάλλεις τα σκοτάδια σου. Έστειλε λοιπόν η κυβέρνηση ένα non paper στα ΜΜΕ, σε αυτά που χρησιμοποιεί με το αζημίωτο ως υπηρετικό της προσωπικό, να λερώσουν με ψέματα την αλήθεια. Τι κι αν αυτή είχε διατυπωθεί καθαρά στην επιστολή των καθηγητών: "Προχωρούμε μετά λύπης στη διακοπή της συνεργασίας μας με τη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και παραιτούμαστε από τις τρέχουσες συμβάσεις ή/και από την ανανέωση των συμβάσεών μας για το δεύτερο εξάμηνο σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών της χρονιάς".

Χθεςήταν μια μαύρη σελίδα για τον πολιτισμό.

Την ίδια στιγμή όμως της προσέδωσαν λάμψη με τη στάση τους οι νυν και μελλοντικοί εργάτες κι εργάτριες της τέχνης.

Οι άνθρωποι της τέχνης, ανοίγουν δρόμο.

#ΔικαιοσύνηΠαντού #ΣΕΗ #ΕθνικόΘέατρο #ΠΟΘΑ #ΣΕΕΘ»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)