to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:57 | 08.02.2023

Κοινωνία

Ο ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά συμμετέχει στις δράσεις της Αλληλεγγύης για Όλους για την Τουρκία

Η Ν.Ε ΠΕΙΡΑΙΑ και τα μέλη των οργανώσεων μελών θα στηρίξουν έμπρακτα τους πληγέντες με τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας που θα φτάσει στους πληγέντες από την Αλληλεγγύη για Όλους σε συνεργασία με την Κίνηση Αλληλεγγύης στον τουρκικό και κουρδικό λαό και τους Γιατρούς του Κόσμου.


Είναι τραγικός ο απολογισμός των θανάτων από τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου στην Τουρκία και στη Συρία, με τους νεκρούς ήδη να ξεπερνούν τους 11.000, ενώ υπάρχουν δυσοίωνες προβλέψεις πως τελικά θα ξεπεράσουν τους 20.000 σε μια ευρύτερη περιοχή άνω των 15 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Την ίδια στιγμή οι τραυματίες είναι πάνω από 50.000 και οι άστεγοι πιθανότατα να αριθμούν εκατοντάδες χιλιάδες. Η σύμπτωση των κακών καιρικών φαινομένων κάνει τις συνθήκες για τους επιζώντες ακόμα πιο δραματικές.

• Διαβάστε επίσης: Αλληλεγγύη για Όλους: Καμπάνια αλληλεγγύης στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Πειραιά για τον σεισμό στην Τουρκία και στην Συρία:

«Βρισκόμαστε ενώπιον μίας ακραίας ανθρωπιστικής κρίσης. Η φτώχεια, η έλλειψη σχεδίου ανάπτυξης, η μαζική  κατασκευή φτηνών κτιρίων χωρίς προδιαγραφές αντισεισμικής θωράκισης για να καλύψει οικιστικά τις εκατοντάδες χιλιάδες προσφύγων που εισέρρευσαν,  δείχνει και το πώς αντιλαμβάνεται  ο καπιταλισμός και ο εθνικισμός τις κρίσεις και τον πόνο των ανθρώπων.

Οι καταστροφικές επιπτώσεις του σεισμού μας υπενθυμίζει το πόσο απαραίτητος είναι ο διαρκής έλεγχος των δικών μας υποδομών κυρίως στα σχολεία, στα  δημόσια κτίρια και στους εργασιακούς χώρους για να μην βρεθούμε σε μία παρόμοια κατάσταση. Ας μην λησμονούμε πως είμαστε μία σεισμογενής χώρα που ανά διαστήματα δοκιμάζεται από ισχυρούς σεισμούς.

Σε αυτήν την δραματική κατάσταση μία είναι η μόνη απάντηση: Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ. Η διεθνής βοήθεια είναι πιο απαραίτητη από ποτέ. Η σκέψη μας βρίσκεται στις οικογένειες των θυμάτων, στους τραυματισμένους συνανθρώπους μας και φυσικά στα σωστικά συνεργεία που με ηρωισμό και αυταπάρνηση διασώζουν ανθρώπινες ζωές.

Η Ν.Ε ΠΕΙΡΑΙΑ και τα μέλη των οργανώσεων μελών μας έμπρακτα θα στηρίξουν τους πληγέντες συνανθρώπους μας στο όνομα του ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ, της καλής γειτονίας, της κοινής ανάγκης για ΕΙΡΗΝΗ, με τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας που θα φτάσει στους πληγέντες από την Αλληλεγγύη για Όλους σε συνεργασία με την Κίνηση Αλληλεγγύης στον τουρκικό και κουρδικό λαό και τους Γιατρούς του Κόσμου».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)