to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:42 | 08.02.2023

Πολιτική

Χ. Καφαντάρη: «"Αγριότητα"είναι η πολιτική φτωχοποίησης της κοινωνίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη»

«Η σκέψη μας είναι στους δοκιμαζόμενους πολίτες της Τουρκίας και της Συρίας μετά από αυτόν τον καταστροφικό σεισμό. Η αλληλεγγύη, η συμπαράσταση και η υλική βοήθεια είναι απαραίτητες σε τέτοιες τραγικές στιγμές», ανέφερε η βουλεύτρια Δυτικού Τομέα Αθήνας και αναπλ. τομεάρχισσα Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


H Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής Δυτ. Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος της  Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, στις 07.02.2023, Στο Κανάλι ‘Ενα 90.4 σχολίασε την επικαιρότητα και μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η σκέψη μας είναι στους δοκιμαζόμενους πολίτες της Τουρκίας και της Συρίας μετά από αυτόν τον καταστροφικό σεισμό. Η αλληλεγγύη, η συμπαράσταση και η υλική βοήθεια είναι απαραίτητες σε τέτοιες τραγικές στιγμές. Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ βρίσκεται στην Τουρκία με εκπαιδευόμενα και αξιόμαχα στελέχη της πυροσβεστικής».

«Άνθρωποι χάνονται στο Αιγαίο. Το λιμενικό σώμα συμβάλλει ιδιαίτερα στην διάσωση των ανθρώπινων ζωών. Ατυχής η σύγκριση της περιόδου διακυβέρνησης του  ΣΥΡΙΖΑ με την περίοδο της τωρινής κυβέρνησης της Ν.Δ., καθώς το 2016 περνούσαν 1 εκατομμύριο άνθρωποι από την Ελλάδα για την κεντρική Ευρωπή. Η πολιτεία δεν λειτουργεί όπως πρέπει για αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται όχι μόνο στα νησιά αλλά και στην ενδοχώρα. Ξεσπιτώθηκαν άνθρωποι από το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ, που ήταν οικογένειες μεταναστών-προσφύγων».

«Σε μια κακοκαιρία, δεν είναι λύση το ολικό λουκετό. Η χώρα πρέπει να παραμένει λειτουργική. Ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να προλαμβάνει και όχι να νεκρώνει την κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας, ειδικά όταν το καιρικό φαινόμενο έχει προαναγγελθεί εδώ και μέρες».

«Είναι άξιο απορίας που η κυβέρνηση είδε την πολύ ικανοποιητική ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού; Που διέκοψε δραστηριότητες, που έκλεισε την εθνική οδό, σιδηροδρομικά δίκτυα και κεντρικούς δρόμους πριν καλά καλά χιονίσει; Αυτό δεν είναι επιτυχία αλλά επικοινωνία.Η κυβέρνηση για ακόμα μια φορά βρέθηκε ανέτοιμη.

«"Αγριότητα" χαρακτηρίζει την πολιτική του κ. Μητσοτάκη. Σήμερα, 7 στους 10 καταναλώτες μειώνουν τις αγορές τους για είδη διατροφής, υπάρχουν αυξήσεις στα τρόφιμα μέχρι και 25%,  4 στους 10 καταναλωτές βρίσκονται σε κοινωνικό αποκλεισμό. Είναι φανερή η βίαιη υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του μέσου Έλληνα. Αυτή είναι μια "άγρια" πολιτική».

«Δεν έχουν δοθεί απαντήσεις από τον πρωθυπουργό και τον αρμόδιο υπουργό σε σχέση με τα δημοσιεύματα, και όχι από φιλικό προς το ΣΥΡΙΖΑ τύπο -το ΒΗΜΑ-, για την Greek mafia που αναφέρουν για σχέσεις μεταξύ στελεχών της μαφίας με συνεργάτες του αρμόδιου υπουργού».

«Είναι αναγκαία η απαλλαγή μας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία απλά ενισχύει την αισχροκέρδεια σε όλους τους τομείς, μέσα από εκλογές».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη της Χ. Καφαντάρη:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)