to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Πιο δεξιά και από τον Αβέρωφ

Ο πρωθυπουργός επιλέγει απολύτως συνειδητά να δηλητηριάσει με τοξικό μίσος την πολιτική και την κοινωνία


«Εσείς επιμένετε να μας θυμίζετε τις χειρότερες στιγμές της ελληνικής Ιστορίας και τους εμφύλιους διχασμούς, που αυτός ο τόπος πλήρωσε πολύ ακριβά» ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο ΕΑΜ. Αφορμή, μια σύγχρονη διασκευή του ύμνου του ΕΑΜ που ακούστηκε στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στη Θεσσαλονίκη.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι απλά ανιστόρητος, με ελλιπή μόρφωση και παιδεία. Σε συνδυασμό με τη θλιβερή ημιμάθειά του, έχει μετατραπεί σε πολιτικό εκφραστή ενός ιστορικού αναθεωρητισμού που στόχο έχει την ακροδεξιά αντεπίθεση στο πεδίο της ιδεολογίας. Γίνεται, έτσι, ο ηγέτης της δεξιάς παράταξης που πηγαίνει ακόμα πιο πίσω από τον Αβέρωφ, που αποχώρησε από τη Βουλή όταν ο Παπανδρέου έφερε την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης το 1982.

Φτάνει στα μετεμφυλιακά χρόνια, την περίοδο που η τρομοκρατία του κράτους της Δεξιάς -υπό τον προδικτατορικό Κωνσταντίνο Καραμανλή- και η ασυδοσία του παλατιανού καθεστώτος γέμιζαν τις φυλακές και τις εξορίες, ενώ έθετε εκτός κοινωνικής και οικονομικής ζωής χιλιάδες πολίτες με μοναδικό κριτήριο το φρόνημα, την οικογενειακή σχέση ή έστω την υποψία «παρεκτροπής».

Ο πρωθυπουργός επιλέγει απολύτως συνειδητά να δηλητηριάσει με τοξικό μίσος την πολιτική και την κοινωνία. Γι’ αυτόν τον λόγο επιλέγει να θέσει υπό αμφισβήτηση κρίσιμα ζητήματα, όπως η εθνική συμφιλίωση. Μια υπόθεση για την οποία η Αριστερά και ο δημοκρατικός κόσμος μόχθησαν έπειτα από δεκαετίες διωγμών και θυσίας.

Όπως φαίνεται, η ανάδειξη των ακροδεξιών και ο προσεταιρισμός ακόμα και του Καρατζαφέρη δεν έχουν μόνο εκλογική, αλλά και ιδεολογική ερμηνεία.

Όποιον δρόμο κι αν διαλέξει ο επικίνδυνος και ανιστόρητος πρωθυπουργός, εμείς θα συνεχίσουμε να τιμούμε τον Γοργοπόταμο ως μια στιγμή ενότητας και ομόθυμης αντίστασης του λαού και των πολιτικών δυνάμεων απέναντι στους κατακτητές. Άλλωστε το ΕΑΜ υπήρξε η πιο σπουδαία στιγμή ενότητας και αντίστασης του ελληνικού λαού.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)