to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:23 | 07.02.2023

Πολιτική

Νίκος Φίλης: Με το ΑΚΕΛ και τον υποψήφιο Πρόεδρο Ανδρέα Μαυρογιάννη για τη νίκη της Επανένωσης

«Για ένα δυνατό ΟΧΙ στη διχοτόμηση της Κύπρου» τονίζει σε δήλωση του ο Νίκος Φίλης, βουλευτής Α΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Κύπρο


Αναλυτικά η δήλωση

Με το ΑΚΕΛ και τον υποψήφιο Πρόεδρο Ανδρέα Μαυρογιάννη για τη νίκη της Επανένωσης!

Για ένα δυνατό ΟΧΙ στη διχοτόμηση της Κύπρου!

Οι προεδρικές εκλογές της πρώτης Κυριακής στην Κύπρο, έφεραν στην πρώτη θέση τον επικεφαλής του απορριπτικού μετώπου κ. Χριστοδουλίδη. Τον άνθρωπο που ως υπουργός Εξωτερικών, μαζί με τον πρόεδρο Αναστασιάδη, υπονόμευσε τη λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας στο Κραν Μοντανά, με αποτέλεσμα στη συνέχεια η Τουρκία να ταχθεί επιθετικά υπέρ της οριστικής διχοτόμησης και της καταστροφικής λύσης των δύο κρατών.

Στις εκλογές διαψεύστηκαν παταγωδώς οι δημοσκοπήσεις και ο κ. Μαυρογιάννης, ο υποψήφιος που υποστηρίζει το ΑΚΕΛ, πέρασε στο β' γύρο με ελάχιστη διαφορά από τον κ. Χριστοδουλίδη.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Κύπρου έμεινε έξω από το δεύτερο γύρο η επίσημη Δεξιά, ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗ.ΣΥ.) και ο υποψήφιός του, κ. Νεοφύτου, ο οποίος ναι μεν έχει μετριοπαθέστερες απόψεις για το Κυπριακό, αλλά υπονομεύθηκε σκληρά από τον νυν Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Ο αγώνας για το β' γύρο είναι εξαιρετικά δύσκολος. Σε μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθεί από την τοποθέτηση του κόσμου που ψήφισε τον κ. Νεοφύτου στο δίλημμα «Επανένωση ή Διχοτόμηση».

Είναι πολύ καθαρό με ποια πλευρά τάσσονται οι δύο υποψήφιοι.

Με όλο μας το νου, με όλη μας την καρδιά στέλνουμε την αγάπη και τη συντροφική αλληλεγγύη μας στη μάχη που δίνουν οι σύντροφοί μας του ΑΚΕΛ και ο υποψήφιος πρόεδρος Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Ενότητα με όλες τις δυνάμεις που παλεύουν για μια Κύπρο Ενωμένη, Κυρίαρχη, Ανεξάρτητη, χωρίς κατοχικά στρατεύματα στη βάση της Δικοινοτικής Διζωνικής Ομοσπονδίας. Για την προκοπή και την ειρηνική συνύπαρξη Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων μέσα σε μια Κύπρο αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Νίκη στον Α. Μαυρογιάννη, τον πρόεδρο που θα εργαστεί για την Επανένωση του νησιού.

Δυνατό ΟΧΙ στη διχοτόμηση!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)