to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:46 | 07.02.2023

πηγή: avgi.gr

Κοινωνία

Πέθανε ο πρώτος πρόεδρος της μεταδικτατορικής ΕΦΕΕ, Γιώργος Σταματάκης

Υπήρξε ένας από τους ιστορικούς ηγέτες του φοιτητικού κινήματος


Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Σταματάκης, που ήταν ο πρώτος πρόεδρος της μεταδικτατορικής Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Ελλάδος (ΕΦΕΕ), συνδικαλιστικός ηγέτης της Πανσπουδαστικής ΣΚ και στέλεχος της ΚΝΕ.

Ο Γιώργος Σταματάκης ήταν φοιτητής της Νομικής Αθήνας και μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Στέλεχος της ΑντιΕΦΕΕ/ΚΝΕ από τη δικτατορία και σε συνεχή παρανομία από το 1972, υπήρξε ένας από τους ιστορικούς ηγέτες του φοιτητικού κινήματος, που πρωτοστάτησε στη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ τον Ιούνη του 1975, όντας και πρόεδρος του ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών Νομικής το 1974-75.

Διετέλεσε αναπληρωματικό μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κόμματος, ενώ ο ίδιος δεν εξελέγη βουλευτής στην Α’ Αθηνών αν και ήταν υποψήφιος αρκετές φορές. Αποχώρησε από το ΚΚΕ τον Σεπτέμβρη του 1989.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής του «Πράττω», Νίκος Κοτζιάς σε ανάρτησή του στο Twitter ανακοίνωσε την είδηση του θανάτου του Γιώργου Στρατάκη.

Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του για τον θάνατο του Γιώργου Σταματάκη, πρώτου Προέδρου της μεταδικτατορικής ΕΦΕΕ.

«Ο Γιώργος Σταματάκης είχε σημαντική συμβολή στην αντιδικτατορική πάλη, φοιτητής τότε της Νομικής Αθήνας, με θέσεις ευθύνης στην ΑντιΕΦΕΕ και μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ.

Τη δεκαετία του ‘80 διετέλεσε Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, ενώ ακόμα υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής από το 12ο Συνέδριο του ΚΚΕ, το 1987, έως την αποχώρησή του από το ΚΚΕ, το 1989.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του» αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος..

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)