to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:14 | 07.02.2023

Πολιτική

Αλ. Χαρίτσης: Το ζήτημα δεν είναι μόνο η κυβερνητική εναλλαγή αλλά η απάντηση στις μεγάλες ανάγκες της κοινωνίας

«Και αυτές μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να τις αντιμετωπίσει»


«Το σκάνδαλο των υποκλοπών και η απόπειρα συγκάλυψής του, ξεφεύγει από  τα όρια της κομματικής αντιπαράθεσης. Πρόκειται για μείζον ζήτημα δημοκρατίας» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στον ρ/στ «Αθήνα 9.84». Και πρόσθεσε: «Η θεσμική κατάπτωση που έχει διαμορφωθεί με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη δηλητηριάζει το κλίμα στην κοινωνία. Για αυτό επιμένουμε να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση και να αποδοθούν ευθύνες».

«Το τελευταίο καταφύγιο της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσει ισοπεδωτικά και να επιχειρήσει να πείσει ότι αυτά συνέβαιναν πάντα. Δεν είμαστε όμως όλοι ίδιοι» ξεκαθάρισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «τέτοιες νοοτροπίες οδηγούν σε μια ακραία, αντιπολιτική συμπεριφορά».

«Έχουμε καταθέσει ένα σαφές πολιτικό πρόγραμμα που απαντάει στις μεγάλες ανάγκες της κοινωνίας» υπογράμμισε ο κ. Χαρίτσης. «Εμείς μιλάμε για το νέο ΕΣΥ και την αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας. Την στήριξη των μικρομεσαίων και την ανακατεύθυνση των πόρων του Ταμείο Ανάκαμψης. Την ανάκτηση του δημοσίου ελέγχου στη ΔΕΗ και ένα νέο πλαίσιο πτωχευτικού δικαίου που θα επαναφέρει την προστασία της πρώτης κατοικίας».

«Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στις επόμενες εκλογές θα ανοίξει τον δρόμο για την πολιτική αλλαγή» δήλωσε ο κ. Χαρίτσης. Και κατέληξε: «Το ζήτημα είναι αν θα σχηματιστεί προοδευτική κυβέρνηση ή αν θα επιτρέψουμε στον κ. Μητσοτάκη να συνεχίσει την καταστροφική του πολιτική. Σε αυτό το δίλημμα θα πρέπει να τοποθετηθούν όλες οι προοδευτικές δυνάμεις το βράδυ των εκλογών».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)