to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:25 | 07.02.2023

Πολιτική

Βουλή: Ομιλία-οχετός του Κ. Μητσοτάκη - «Ο ΣΥΡΙΖΑ έριξε τη χώρα στο βούρκο»

Με μια ομιλία-οχετό κατά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και με αναφορά ακόμη και στον ύμνο του ΕΑΜ, ως δήθεν παράδειγμα διχασμού εκ μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Κ. Μητσοτάκης έκανε και ένα απίθανο... σαρδάμ, που προκάλεσε θυμηδία στη Βουλή


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αλήθεια ότι δεν αισθάνεται άνετα όταν μιλάει στη Βουλή πολύ περισσότερο όταν είναι εξαιρετικά πιεσμένος από την υποδοχή που έχουν στην κοινωνία οι πολιτικές επιλογές του.

Έτσι δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι, κατά την προεκλογική του ομιλία στη Βουλή, υπέπεσε σε απίστευτο σαρδάμ που προκάλεσε θυμηδία στην αίθουσα, αφού έκανε λόγο για κυβέρνηση ΝΔ με πρωθυπουργό τον… Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός έσπευσε να σπάσει τη συνήθειά του να μην εμφανίζεται στη Βουλή προκειμένου να απευθυνθεί στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, που θεωρεί ότι είναι προνομιακό ακροατήριο της Νέας Δημοκρατίας, την ίδια στιγμή που είχε θέσει υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τον αρχηγό ΓΕΣ και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του στρατεύματος. Και εμφανίστηκε για μια ακόμα φορά με σαθρά επιχειρήματα επιλέγοντας να κάνει μια ομιλία-οχετό κατά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Είναι χαρακτηριστικό της πρεμούρας του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις επικείμενες εκλογές ότι εμφανίστηκε στη Βουλή, απόντος του υπουργού Εθνικής Άμυνας που είναι σε ταξίδι στη Βρετανία, και παρουσίασε άρθρο προς άρθρο το σχέδιο νόμου που, όπως υποστήριξε, ρυθμίζει σημαντικές εκκρεμότητες του προσωπικού των Ενόπλων δυνάμεων ενώ προσθέτει τρεις νέες οικονομικές ενισχύσεις.

Και αμέσως μετά εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με επιχειρήματα του 2019 περί πλατειών και διχασμού και περί του Αλέξη Τσίπραμ που δεν δίστασε να ρίξει τη χώρα στον βούρκο. Μέχρι και στον ύμνο του ΕΑΜ που ακούστηκε σε ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  αναφέρθηκε ως παράδειγμα διχασμού εκ μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρωθυπουργός έθεσε από το βήμα της Βουλής και το δίλημμα των επικείμενων εκλογών,  που είναι όπως είπε «Τσίπρας ή Μητσοτάκης» και συμπληρώνοντας «Προχωράμε μαζί μπροστά ή γυρίζουμε διχασμένοι πίσω; Θέλουμε κυβέρνηση ΝΔ ή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;», αναφέροντας ότι οι πολίτες θα έχουν να συγκρίνουν την τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ με την τετραετία της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στηλίτευσε την επιλογή της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απέχει από τις ψηφοφορίες στη Βουλή, με εξαίρεση τη ρύθμιση για τον αποκλεισμό τω νεοναζιστικών μορφωμάτων από τις εκλογές, αναφέροντας ότι ο λαός ψήφισε αντιπροσώπους και όχι απεργούς.

Αναφερόμενος στη ρύθμιση της ΝΔ για τον αποκλεισμό των νεοναζιστικών μορφωμάτων, μια ρύθμιση-κερκόπορτα, ζήτησε να ψηφιστεί η διάταξη και από τους 300 βουλευτές, κάνοντας λόγο για την ανάγκη καθολικής αποδοχής.

Παρακολουθήστε την ομιλία του πρωθυπουργού σήμερα στη Βουλή:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)