to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:22 | 07.02.2023

Κοινωνία

Χωρίς ρεύμα χωριά στο Ν. Πήλιο - Κλειστή η ΠΑΘΕ για τα φορτηγά

Το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει τα 10 εκατοστά ακόμα και στην παραλία του Βόλου, ενώ από την πολύ έντονη χιονόπτωση το χιόνι έχει ξεπεράσει τα 30 εκατοστά σε συνοικίες πάνω από τον Περιφερειακό


(Βόλος, νωρίς το πρωί της Τρίτης 7/2/23)

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει στη Μαγνησία η σφοδρή χιονόπτωση από το πρωί, καθώς στα προβλήματα στις μετακινήσεις ήρθε να προστεθεί η διακοπή στην ηλεκτροδότηση σε πολλούς οικισμούς του Νοτίου Πηλίου. Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» συνεχίζει να ταλαιπωρεί τη χώρα, δοκιμάζοντας ακόμη την Αττική, την Εύβοια, τη Βοιωτία και τη Φθιώτιδα.

Οι κάτοικοι της Μαγνησίας έλαβαν νωρίτερα μήνυμα από το 112 για να περιορίσουν τις μετακινήσεις και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω των σοβαρών καιρικών φαινομένων.

Διακοπές στην ηλεκτροδότηση σημειώνονται στο Πήλιο σε Μηλίνα, Λαύκο, Τρίκερι και Δράκεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, το χιόνι στον Λαύκο είναι ύψους 80 εκατοστών και οι δρόμοι είναι κλειστοί. Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ δεν έχουν ακόμη πρόσβαση, λόγω της χιονόπτωσης, και θα μπορούν να επιχειρήσουν αφού ανοίξουν οι δρόμοι, που είναι καλυμμένοι από χιόνι.

Παράλληλα, η Αστυνομία λόγω των προβλημάτων στην εθνική οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης έχει απαγορεύσει την κίνηση όλων των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων σε όλο το μήκος της ΠΑΘΕ εντός των ορίων του νομού Μαγνησίας.

Στον Βόλο η χιονόπτωση από τις 02:30 τα ξημερώματα είναι ιδιαίτερα σφοδρή και τα αυτοκίνητα χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες για να κινηθούν περιμετρικά της πόλης, αλλά και σε πολλές περιοχές μέσα στην πόλη. Η ορατότητα και μέσα στον Βόλο είναι πολύ περιορισμένη εξαιτίας της σφοδρότητας και της πυκνότητας της χιονόπτωσης.

Το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει τα 10 εκατοστά ακόμα και στην παραλία του Βόλου, ενώ από την πολύ έντονη χιονόπτωση το χιόνι έχει ξεπεράσει τα 30 εκατοστά σε συνοικίες πάνω από τον Περιφερειακό.

Οι αστικές συγκοινωνίες στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας δεν εκτελούν δρομολόγια από το πρωί. Ενδέχεται να λειτουργήσουν αργότερα όσες λεωφορειακές γραμμές εξυπηρετούν το κέντρο του Βόλου. Προς τα προάστια, και κυρίως προς τα βόρεια, είναι δύσκολη η κίνηση και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Κανένα δρομολόγιο δεν έχει εκτελεστεί από τις υπεραστικές συγκοινωνίες από το πρωί προς όλες τις περιοχές και προς το Πήλιο, ενώ τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, όπως και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)