to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:54 | 06.02.2023

Κοινωνία

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Στα λευκά η Αττική (όλες οι εξελίξεις σε Liveblog)

Xιόνι και κρύο έφερε η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» στην Αττική και μεγάλο μέρος της χώρας - Προβλήματα στους κεντρικούς οδικούς άξονες - Οι τελευταίες εξελίξεις και χρηστικές πληροφορίες σε liveblog:


(Φωτ. από τη Νέα Σμύρνη, φωτ. Γ. Παναγόπουλος/Eurokinissi)

Στα λευκά ξύπνησε η Αττική και μεγάλο μέρος της Αττικής, της Εύβοιας και της ανατολικής χώρας. Χιόνι έχει πέσει πυκνό και στο κέντρο της Αθήνας, ενώ κλειστή ήταν το πρωί της Δευτέρας η Εθνική Οδός Αθηνών Λαμίας, η λεωφόρος Κατεχάκη. Τα δρομολόγια του Μετρό από και προς το αεροδρόμιο δεν εκτελούνται.

Υπενθυμίζεται ότι εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων.

H πρόγνωση για τις επόμενες ώρες είναι ότι όλο το πρωινό της Δευτέρας θα χιονίζει πυκνά, ενώ το φαινόμενο θα σημειώσει μικρή ύφεση το μεσημέρι και θα συνεχιστεί τις απογευματινές ώρες. Σχετικό μήνυμα από το 112 στάλθηκε στους κατοίκους της Αττικής περί τις 8 το πρωί.

Tα σχολεία στην Αττική θα μείνουν κλειστά σήμερα, ενώ οι δημόσιες υπηρεσίες έχει δοθεί εντολή να ανοίξουν στις 10 το πρωί, με την Πολιτική Προστασία να έχει απευθύνει αντίστοιχη «σύσταση» και προς τον ιδιωτικό τομέα.

«Η δήθεν απόλυτη ετοιμότητα του επιτελικού κράτους ενόψει της κακοκαιρίας, εξαντλήθηκε στον χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων και στην αποστολή μαζικών μηνυμάτων για αναστολή κάθε δραστηριότητας στη χώρα» τονίζει σε δήλωση του ο Νίκος Παππάς, τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για την εξέλιξη της κακοκαιρίας και τα αλλοπρόσαλλα μέτρα κυβέρνησης, Περιφέρειας Αττικής και δήμων

Ανοιχτή η εθνική οδός ανακοίνωσε η ΕΛ. ΑΣ.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Αστυνομίας επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Επιπρόσθετα επιτρέπεται η κίνηση όλων των βαρέων οχημάτων:

-Στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη έως τα όρια του νομού Αττικής.

-Σε όλο το μήκος της Αττικής οδού, της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω καθώς και στο παράπλευρο οδικό δίκτυο αυτών.

Οι δρόμοι που παραμένουν κλειστοί στην Αττική είναι:

- Η περιφερειακή οδός Πεντέλης-Νέας Μάκρης από το Σ.Ν.Πεντέλης 414 μέχρι τον Άγιο Πέτρο.

- Η παλαιά εθνική οδός Ελευσίνας-Θηβών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη Χ/Θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων Revoil-πρώην Cyclon) έως τα όρια του Ν. Αττικής με τον Ν. Βοιωτίας (Χ/Θ 30,000).

- Η επαρχιακή οδός Τατοΐου-Αγ. Μερκουρίου από το ύψος της συμβολής με την οδό Χλόης (βασιλικά κτήματα) στη Βαρυμπόμπη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αγ. Μερκούριο.

- Η επαρχιακή οδό Μαλακάσας-Αγ.Μερκουρίου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Τυρταίου στις Αφίδνες, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αγ. Μερκούριο.

- Η οδός Αναστάσεως στου Παπάγου, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Ανατολής προς τον Υμηττό.

- Η οδός Πυλοστόμου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Σελίνια έως και την περιοχή Κακή Βίγλα στη Σαλαμίνα.

- Η λεωφόρος Φυλής από το ύψος της οδού Θρασύβουλου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Χασιά.

- Η λεωφόρος Πάρνηθος από το ύψος της οδού Νούση προς Πάρνηθα, ενώ στην επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου στο ύψος της περιοχής Λούμπα προς Αλεποχώρι η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Παρακολουθούμε τις σημαντικότερες εξελίξεις σε Liveblog:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)