to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:34 | 05.02.2023

Διεθνή

Ρωσικός πύραυλος έπληξε κτίριο κατοικιών στο Χάρκοβο - Σφοδρές μάχες στο Μπαχμούτ

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε δηλώσει χθες, Σάββατο, πως η κατάσταση στις γραμμές του μετώπου στην ανατολική Ουκρανία γίνεται δυσκολότερη και η Ρωσία ρίχνει όλο και περισσότερα στρατεύματα στη μάχη


Δύο ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν το κέντρο της πόλης του Χαρκόβου στη βορειοανατολική Ουκρανία και ο ένας έπληξε κτίριο κατοικιών, δήλωσαν σήμερα τοπικοί αξιωματούχοι.

«Επλήγη ένα κτίριο κατοικιών στο κέντρο της πόλης. Ξέσπασε πυρκαγιά. Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό πως υπάρχουν τρία θύματα: μια 54χρονη γυναίκα και δύο άνδρες ηλικίας 51 και 55 ετών», έγραψε στην πλατφόρμα μηνυμάτων Telegram ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Χαρκόβου Όλεχ Σινεχούμποφ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η γυναίκα νοσηλεύεται με τραύματα από θραύσματα. Το Ρόιτερς δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία από ανεξάρτητη πηγή.

Στο μεταξύ, ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Λουχάνσκ Σέρχιι Χαϊντάι δήλωσε σήμερα πως οι ουκρανικές δυνάμεις διατηρούν τον έλεγχο του χωριού Μπιλοχόριβκα και πρόσθεσε πως η κατάσταση εκεί είναι τεταμένη, αλλά υπό έλεγχο.

«Στη Ρωσική Ομοσπονδία διαδίδονται πληροφορίες για δήθεν κατάληψη του Μπιλοχόριβκα και απομάκρυνση των ανθρώπων μας από εκεί», δήλωσε ο Χαϊντάι μιλώντας στην ουκρανική τηλεόραση.

«Τα στρατεύματά μας παραμένουν στις θέσεις τους, κανένας δεν έχει καταλάβει το Μπιλοχόριβκα, κανένας δεν είχε μπει εκεί, δεν υπάρχει εχθρός εκεί», πρόσθεσε.

Μερικοί διορισμένοι από τη Μόσχα αξιωματούχοι και φιλορώσοι στρατιωτικοί μπλόγκερ είχαν ισχυριστεί πρόσφατα πως οι Ρώσοι προελαύνουν προς την κατεύθυνση του Μπιλοχόριβκα, το τελευταίο τμήμα της περιφέρειας του Λουχάνσκ που ελέγχεται από ουκρανικές δυνάμεις.

«Η κατάσταση στο μέτωπο είναι τεταμένη, αλλά ελέγχεται από τις ουκρανικές δυνάμεις», δήλωσε ο Χαϊντάι.

«Ο αριθμός των ρωσικών επιθέσεων έχει αυξηθεί, αλλά όλες τους έχουν αποκρουστεί από τα στρατεύματά μας, τα οποία παραμένουν στις θέσεις τους», πρόσθεσε, ενώ το Ρόιτερς σημειώνει και πάλι πως δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία από ανεξάρτητη πηγή

Εξάλλου, ο επικεφαλής της ρωσικής ιδιωτικής πολιτοφυλακής Wagner δήλωσε σήμερα πως σφοδρές μάχες συνεχίζονται στα βόρεια τμήματα της πόλης Μπαχμούτ, στην οποία επικεντρώνεται εδώ και εβδομάδες η προσοχή των ρωσικών δυνάμεων.

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο ιδρυτής και επικεφαλής της Wagner, δήλωσε πως οι στρατιώτες του «δίνουν μάχη για κάθε δρόμο, κάθε σπίτι, κάθε κλιμακοστάσιο» εναντίον ουκρανικών δυνάμεων οι οποίες δεν υποχωρούν.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε δηλώσει χθες, Σάββατο, πως η κατάσταση στις γραμμές του μετώπου στην ανατολική Ουκρανία γίνεται δυσκολότερη και η Ρωσία ρίχνει όλο και περισσότερα στρατεύματα στη μάχη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)