to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:05 | 03.02.2023

Κοινωνία

Στη Δράμα κηδεύτηκε ο κυβερνήτης του Phantom (εικόνες)

Το τελευταίο «αντίο» ειπαν σήμερα συγγενείς, φίλοι και ολόκληρη η χώρα στον κυβερνήτη - σμηναγό του μαχητικού Phantom F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας που συνετρίβη 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας το πρωί της Δευτέρας, εκτελώντας εκπαιδευτική πτήση.


Το τελευταίο «αντίο» στον κυβερνήτη του μοιραίου F-4 Phantom, Στάθη Τσιτλακίδη, είπαν σήμερα 3 Φεβρουαρίου, οικογένεια, συγγενείς και φίλοι. Η σορός του Ευστάθιου Τσιτλακίδη βρισκόταν από τις 10 το πρωί στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, ενώ στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η κηδεία στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Νευροκόπι Δράμας.

Στην εξόδιο ακολουθία του σμηναγού  (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη, στον Γρανίτη Δράμας παρευρέθηκαν σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία αποτελούμενη από τον τομεάρχη Άμυνας, Θοδωρή Δρίτσα, τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Χρήστο Χριστοδούλου και τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Θεόφιλο Ξανθόπουλο.

Ο άτυχος σμηναγός κηδεύτηκε με τιμές αντιπτεράρχου, που απέδωσε άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας. Κατά τη μεταφορά της σορού του σμηναγού στην εκκλησία, συγκινητική ήταν η παρουσία του φίλου και συναδέλφου του, ο οποίος προπορευόταν της πομπής, κρατούσε το ξίφος και το πηλήκιό του και ήταν ο άνθρωπος που θα τον πάντρευε τον ερχόμενο Οκτώβριο, με τη σύντροφό του, η οποία προσήλθε συντετριμμένη στην τελετή.

Υπενθυμίζεται, πως, σε κλίμα βαθιάς οδύνης, πλήθος κόσμου είπε το μεσημέρι της Πέμπτης το «τελευταίο αντίο» στον συγκυβερνήτη του Phantom Mάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα, στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Τριπόλεως.

Bαθμό Αντιπτέραρχου έλαβαν οι δύο αδικοχαμένοι αξιωματικοί

Εν τω μεταξύ κατόπιν απόφασης του ΣΑΓΕ, οι δύο αξιωματικοί που σκοτώθηκαν κατά την μοιραία πτώση του Phantom F-4 στην Ανδραβίδα θα λάβουν τον βαθμό του Αντιπτέραρχου.

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:

«Με Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη την 2 Φεβ 2023, με πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κατόπιν απόφασης του ΣΑΓΕ, απονέμεται ο βαθμός του Αντιπτεράρχου στους παρακάτω Αξιωματικούς Ιπταμένους, οι οποίοι απεβίωσαν κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο:

Σμηναγό Τσιτλακίδη Ευστάθιο του Αναστασίου (68342).

Υποσμηναγό Τουρούτσικα Μάριο – Μιχαήλ του Κωνσταντίνου (69113)»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)