to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Βαγγέλης Μαρινάκης: Προσπάθησε εκβιαστική στήριξη σε Αυγενάκη μέσω Superleague1

Στο ΔΣ η ΑΕΚ διαφώνησε στο σκέλος το οποίο «απαιτούσε δήλωση της Superleague 1 ότι δικαίως παίρνουν οι ΠΑΕ της Super League 2 από 66.000 ευρώ»


Στήριξη στον Αυγενάκη για την κατακερμάτιση του ποσού από το Στοίχημα στην Super League 2, προσπάθησε να περάσει εκβιαστικά μέσω της Superleague 1, ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της Λίγκας -το οποίο τελικά διεκόπη χωρίς απόφαση λόγω μη ομοφωνίας- οι ομάδες συμφώνησαν στο ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ που λαμβάνει η μεγάλη Λίγκα από το ποσοστό του στοιχήματος, αλλά η ΑΕΚ διαφώνησε στο δεύτερο σκέλος όπου σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ένωσης, «απαιτούσε δήλωση της Superleague 1 ότι δικαίως παίρνουν οι ΠΑΕ της Super League 2 από 66.000 ευρώ».

Ο Γιώργος Κοσμάς τόνισε ότι «ήταν εκβιασμός, δεν αρκούσε να πουν οι ομάδες πως είναι σύμφωνες με το 1,5 εκατομμύριο, αλλά να στηριχθεί και ο υφυπουργός Αθλητισμού».

Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ εξέφρασε κατηγορηματικά την αντίθεσή του ως προς το θέμα της δεύτερης ψηφοφορίας, που αφορούσε τα χρήματα των συλλόγων της Super League 2. «Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι γιατί εμείς πρέπει να υποδυθούμε τον υφυπουργό Αθλητισμού. Σε κάθε περίπτωση κ. Πρόεδρε η ΑΕΚ όπως το έχει εκφράσει και στο παρελθόν, συμφωνεί με το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου για κάθε ΠΑΕ. Αυτό είναι το ένα σκέλος. Τα χρήματα όμως που αφορούν και την Super League 2 δεν τα μοιράζει η Super League 1 για να συμφωνήσουμε εδώ ή να διαφωνήσουμε για το τι πρέπει να πάρει η Super League 2. Το μοιράζει με δική του ευθύνη από τα έσοδα της φορολογίας του στοιχήματος το υφυπουργείο Αθλητισμού».

Ο ίδιος σημείωσε, επίσης, ότι: «Είναι θέμα του υφυπουργού Αθλητισμού όχι δικό μας. Εδώ δεν ήρθαμε όμως για να εξαγνίσουμε πολιτικά τον κύριο Αυγενάκη. Ήρθαμε για να αποφασίσουμε αν είμαστε ικανοποιημένοι ή όχι με το ποσό. Επαναλαμβάνω πως το συνολικό ποσό για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι πολιτική απόφαση του υφυπουργού. Όχι δική σας κύριε πρόεδρε ή δική μας. Εμείς συμφωνήσαμε να μη πάρει τίποτα η ΑΕΚ Β' και να προστεθεί αυτό το ποσό για τους υπόλοιπους. Αλλά να αποφασίσουμε εμείς από έναν κουμπαρά που μοιράζει ο υφυπουργός τι είναι δίκαιο να πάρει η Super League 2 δε μπορούμε να το συζητάμε».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)