to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:29 | 02.02.2023

Κοινωνία

Μπράβοι απειλούν εργολαβικούς εργαζόμενους: Απίστευτη καταγγελία στα νοσοκομεία

Περιστατικά που θυμίζουν "Greek Mafia" από ιδιώτες εργολάβους στα Ελληνικά Νοσοκομεία καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ. Το σχέδιο είναι να απολυθούν 6.000 εργαζόμενοι από τα κρατικά νοσοκομεία ώστε να μπουν εργολάβοι, την ώρα που υπάρχουν καταγγελίες για μπράβους και εκβιασμούς προς τους εργολαβικούς εργαζόμενους.


Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησε εχθές το βράδυ ο Μιχάλης Γιαννακός πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων στο Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, αφού άνοιξε το θέμα της απόλυσης περίπου 6.000 υπαλλήλων που δουλεύουν στα νοσοκομεία, κυρίως στην καθαριότητα και τις μη ιατρικές αρμοδιότητες των υποδομών του ΕΣΥ, συνέχισε λέγοντας ότι οι εργαζόμενοι που εισέρχονται ή επιστρέφουν υπό την «ομπρέλα» του εργολάβου, πέραν του ότι αμείβονται καταφανώς λιγότερο, αυστηρά στα κατώτατα όρια που επιτρέπει ο νόμος, πολλές φορές εξαναγκάζονται να επιστρέψουν μέρος αυτού του ποσού πίσω στον εργοδότη υπό την απειλή μπράβο.

Αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον Μιχ. Γιαννάκο, εργαζόμενοι να καταλήγουν να εργάζονται με μισθούς 300-400 ευρώ. Μια πρακτική που έχει ήδη καταγγελθεί από τον ΠΟΕΔΗΝ, χωρίς να έχει υπάρξει όμως οποιαδήποτε αποκλιμάκωση του φαινομένου.

Για να εξυπηρετήσει τα σχέδια των εργολάβων οι οποίοι έχουν ισχυρούς δεσμούς με την κυβέρνηση, απολύει χιλιάδες εργαζόμενους, οδηγώντας τα νοσοκομεία σε απόλυτη παραλυσία. Πρόκειται για ένα πρωτοφανές σκάνδαλο, με δεδομένο ότι οι εργολάβοι κοστίζουν τα διπλάσια στο ελληνικό δημόσιο ενώ οι υπηρεσίες που προσφέρουν είναι ανύπαρκτες, σύμφωνα με τον πρόεδρο.

Στην ουσία η κυβέρνηση υιοθετεί πρακτικές δουλεμπόρων για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των εργολάβων, καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση «αδιαφορεί για τη δημόσια υγεία και τις συνέπειες που θα προκαλέσει η απόλυση έξι χιλιάδων έμπειρων εργαζομένων που κράτησαν όρθιο το ΕΣΥ τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)