to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:12 | 01.02.2023

Πολιτική

ΕΟ ΚΚΕ: Η Κομισιόν «νίπτει τας χείρας της» για την καταστροφή μνημείων της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών

Η ΕΟ του ΚΚΕ σε σχόλιό της, για την απάντηση της αρμόδιας Επιτρόπου Mariya Gabriel σε ερώτηση που κατέθεσε, επισημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δηλώνει «αναρμόδια» για τους βανδαλισμούς σε μνημεία που τιμούν την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών σε όλη την Ευρώπη.


«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενώ ισχυρίζεται ότι αποδίδει… ”ύψιστη σημασία στη διατήρηση όλων των μορφών πολιτιστικής κληρονομιάς” φαίνεται τελικά πως διακρίνεται από επιλεκτικές ευαισθησίες… Πώς αλλιώς να εκληφθεί το γεγονός ότι η ίδια σε άλλες περιπτώσεις κι ανάλογα με τις σκοπιμότητές της εμφανίζεται όχι μόνο ”ευαίσθητη” κι ”εύθικτη” αλλά αυτόκλητα παρουσιάζεται ως… καθ' ύλην αρμόδια, όχι μόνο σε κράτη μέλη της αλλά και σε τρίτες χώρες όπου γης; Όμως στην περίπτωση των καταστροφών των αντιφασιστικών μνημείων ούτε που μπήκε καν στον κόπο να τις καταδικάσει. Αποδεικνύεται έτσι η συνενοχή της στο έγκλημα, ”κλείνοντας το μάτι” σε κυβερνήσεις, τοπικές αρχές και ναζιστικές συμμορίες να συνεχίσουν τα ανοσιουργήματά τους σε βάρος αριστουργημάτων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς στα οποία συγκαταλέγονται τα αντιφασιστικά μνημεία. Η επίσημη ευρωενωσιακή πολιτική ενθαρρύνει και ντε φάκτο επιχειρεί να νομιμοποιήσει τέτοιες ωμότητες σε βάρος της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των ευρωπαϊκών λαών επικαλούμενη την ανιστόρητη ταύτιση του φρικιαστικού φασισμού με τον σοσιαλισμό και την απαράδεκτη θεώρηση ότι η σημερινή καπιταλιστική Ρωσία αποτελεί δήθεν ιστορική συνέχεια της ΕΣΣΔ, στο πλαίσιο της αχαλίνωτης ευρωατλαντικής προπαγάνδας για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Την ώρα που και στη Ρωσία ξαναγράφεται από την αστική τάξη η Ιστορία, μεταξύ άλλων, με καταστροφή σοβιετικών μνημείων» σημειώνει η ΕΟ του ΚΚΕ και τονίζει καταλήγοντας:

«Κάτω τα χέρια από τα αντιφασιστικά μνημεία που αντιπροσωπεύουν τη σύγχρονη ιστορία της εργατικής- λαϊκής πάλης και συμβολίζουν τη διεθνιστική αλληλεγγύη, τη φιλία των λαών, την ειρήνη. Η αντιφασιστική νίκη του Κόκκινου Στρατού, τα ηρωικά κατορθώματα της ΕΣΣΔ, κι οι αγώνες της εργατικής τάξης σε κάθε χώρα δεν μπορούν να διαγραφούν από τη μνήμη και τη συνείδηση των λαών! Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό και την καπιταλιστική βαρβαρότητα που τον γεννά και τον θρέφει συνεχίζεται!».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)