to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:51 | 01.02.2023

Κοινωνία

Μπαράζ μηνύσεων και αγωγών στην υπόθεση της «Αγίας Σκέπης»

Μπαράζ μηνύσεων και αγωγών, σε βάρος δικαστικών λειτουργών αλλά και μαρτύρων κατηγορίας, από τον συνήγορο της ιδιοκτήτριας και συνιδιοκτήτριας της δομής ηλικιωμένων στα Χανιά - Η απάντηση της δικηγόρου των παθόντων


Μήνυση κατά του ανακριτή και της εισαγγελέως Χανίων που χειρίζονται την υπόθεση του Γηροκομείου Χανίων «Αγία Σκέπη», κατέθεσε ο συνήγορος της ιδιοκτήτριας και συνιδιοκτήτριας της δομής που βρίσκονται προφυλακισμένες, Νίκος Ρουσόπουλος.

Επίσης, έχουν κατατεθεί και επτά αγωγές σε βάρος μαρτύρων κατηγορίας.

Στη μήνυση των ιδιοκτητριών του γηροκομείου στα Χανιά σε εισαγγελέα και ανακρίτρια, απαντά με ανακοίνωσή της η δικηγόρος των παθόντων.

Όπως τονίζει η Μαρία Παπαδάκη, η συγκεκριμένη κίνηση «υπήρξε το αποκορύφωμα μιας προκλητικότητας που έχει σκανδαλωδώς εκθρέψει η ίδια η πολιτεία με την τραγική ανοχή και τις πρωτοφανείς για ευνομούμενο κράτος παραλείψεις της».

Σύμφωνα με την κ. Παπαδάκη, στόχος τους είναι «να πετύχουν την εξαίρεση αδιάβλητων δικαστικών λειτουργών καταστρατηγώντας την αρχή του φυσικού δικαστή».

Τέλος επισημαίνει ότι πρόκειται για «ευθαρσή προσπάθεια παραποίησης της αλήθειας και «νομιμοποίησης» ενός εγκλήματος με θύμα την ασθενέστερη και πιο σεβάσμια ομάδα πολιτών: αυτή των υπερήλικων πατέρων μας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κας Παπαδάκη:

«Η μήνυση κατά Ανακριτή & Εισαγγελέα από τις ιδιοκτήτριες, και μέχρι σήμερα εκ της Φυλακής διοικούσες, το ιδιωτικό γηροκομείο των Χανίων υπήρξε το αποκορύφωμα μιας προκλητικότητας που έχει σκανδαλωδώς εκθρέψει η ίδια η πολιτεία με την τραγική ανοχή και τις πρωτοφανείς για ευνομούμενο κράτος παραλείψεις της.

Με μοναδικό σκοπό να πετύχουν την εξαίρεση αδιάβλητων δικαστικών λειτουργών καταστρατηγώντας την αρχή του φυσικού δικαστή, να ποδηγετήσουν την μοναδική εξουσία που λειτουργεί στη Χώρα – τη Δικαιοσύνη – καθώς και να αποσυνδέσουν τα αδικήματα κατά της ζωής με αυτά κατά της περιουσίας των ηλικιωμένων που φέρονται ότι ταυτόχρονα τελούσαν, ανήγαγαν σε «ζήτημα» και πρόσχημα απαξίωσης των δικαστικών λειτουργών της Χώρας έναν απλό νομικό ισχυρισμό (ότι μια έγκληση υπεβλήθη από μη νομιμοποιούμενο πρόσωπο) επί υποθέσεως για την οποία δεν τους έχει καν επιβληθεί προσωρινή κράτηση, σε μια δικογραφία όπου ούτως ή άλλως υφίστανται άλλες, αυτεπαγγέλτως διωκόμενες, κακουργηματικές πράξεις.

Αν και προσωρινά κρατούμενες για 38 ανθρωποκτονίες και απόπειρες και για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, ταυτόχρονα δε κατηγορούμενες για αρπαγή ηλικιωμένων, αδικήματα κατά της περιουσίας τους, μέχρι και – η μία εξ αυτών – για έναντι ανταλλάγματος παράνομες μεταγγίσεις αίματος εκτός πιστοποιημένου ιδρύματος, έως σήμερα εξακολουθούν ανενόχλητες να λειτουργούν υπό το ίδιο ιδιοκτησιακό καθεστώς το ιδιωτικό γηροκομείο τους μέσα από τη Φυλακή, και μάλιστα διοικώντας το οι ίδιες!! Αμείλικτο τίθεται πλέον το ερώτημα με ποιου τις πλάτες οι γυναίκες αυτές απολαμβάνουν από την Περιφέρεια Κρήτης και το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων τέτοιας ευνοϊκής μεταχείρισης και εξακολουθούν ανεμπόδιστα να λειτουργούν, με το ίδιο προσωπικό, το χώρο στον οποίο Ανακριτής και Εισαγγελέας είδαν σοβαρές ενδείξεις μακροχρόνιας δράσης εγκληματικής οργάνωσης, τη στιγμή που υπάλληλοι της Περιφέρειας και αδειοδοτούντες το γηροκομείο είναι κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος, και μολονότι ο ίδιος ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου πρόσφατα αναιρεσίβαλε τη σχετική απαλλαγή του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων για παράνομη αδειοδότηση και μη σφράγιση!

Σκανδαλώδης γίνεται η αντιπαραβολή, αν σκεφτεί κανείς ότι το αυτό Υπουργείο, το Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, και υπό το ίδιο νομοθετικό πλαίσιο, εν μία νυκτί, πήρε τη διοίκηση της «Κιβωτού» από τον πατήρ Αντώνιο χωρίς καν να έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος του και τώρα παρεμβαίνει στο «Χαμόγελο του παιδιού». Αξιοπερίεργο είναι επίσης γιατί μέχρι σήμερα το εν λόγω Υπουργείο εκκωφαντικά σωπαίνει στις αιτήσεις των παθόντων για σφράγιση του εν λόγω γηροκομείου και γιατί, ενώ επισήμως δηλώνει ότι με αφορμή την εν λόγω υπόθεση τάχα «αυστηροποίησε» τη νομοθεσία του, στην πραγματικότητα – ως Πόντιος Πιλάτος – το θέρος του 2022 απλά κατήργησε την συναρμοδιότητά του (από κοινού με τον Αντιπεριφερειάρχη) να σφραγίζει τέτοιες δομές και μέχρι σήμερα, παρά τις αντίθετες δηλώσεις της Υφυπουργού, ανέχεται την εκεί εργασία υπαλλήλων που διώκονται για αδικήματα κατά των ηλικιωμένων! Ερωτηματικά εγείρει επίσης η πρόσφατη καταγγελία ενός εκ των προφυλακισμένων ιατρών του γηροκομείου, ότι ο άλλος κατηγορούμενος ιατρός χρησιμοποιούσε τον εξοπλισμό της Φυλακής για να αλλοιώσει στοιχεία της υπόθεσης.

Αυτό είναι το πραγματικό θεσμικό πρόβλημα που επιτρέπει στις κατηγορούμενες να μηνύουν Εισαγγελέα, Ανακριτή, προανακριτικούς υπαλλήλους και μάρτυρες κατηγορίας και να ασκούν εκβιαστικές αγωγές αποζημίωσης κατά των τελευταίων, σε μια πρωτοφανώς ευθαρσή προσπάθεια παραποίησης της αλήθειας και «νομιμοποίησης» ενός εγκλήματος με θύμα την ασθενέστερη και πιο σεβάσμια ομάδα πολιτών: αυτή των υπερήλικων πατέρων μας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)