to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:01 | 18.02.2023

Πολιτισμός

Ολοκληρώνεται σήμερα, Κυριακή 19/2, το Φεστιβάλ Ιστορίας των ΑΣΚΙ: Οι εκδηλώσεις της ημέρας

«Η Ιστορία μας αφορά»: Ξεκίνησε την Πέμπτη 9/2 το ενδεκαήμερο Φεστιβάλ Ιστορίας που διοργανώνουν τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ) γιορτάζοντας 30 χρόνια από την ίδρυση τους στο Κέντρο Τεχνών του δήμου Αθηναίων, Πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ) - Δείτε όλο το πρόγραμμα


Ολοκληρώνεται σήμερα, Κυριακή 19/2, το Φεστιβάλ Ιστορίας που διοργανώνουν τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ) για να γιορτάσουν τα τριάντα χρόνια από την ίδρυση τους. Στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων, στο Πάρκο Ελευθερίας.

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, η έκθεση θα λειτουργήσει στο Πάρκο Ελευθερίας από τις 10 π.μ έως τις 3 μ.μ.

Θα λειτουργήσει το εργαστήριο μεταξοτυπίας με την ομάδα Λούπες στις 12 το μεσημέρι.

Στις 12 θα πραγματοποιηθεί επίσης ο Ιστορικός Περίπατος «Στα χνάρια της Queer Αθήνας», σε συντονισμό Βάγιας Γεωργαλή  (Hella Tsaconas / Queer Athens). Σημείο συνάντησης: Πεδίο του Άρεως (Άγαλμα Αθηνάς).

Η είσοδος στην έκθεση και η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ είναι δωρεάν.

• Προηγούμενη εκδήλωση: Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Η ιστορία αλλού» με αφορμή τα 10 χρόνια της Ιστορίας στο Κόκκινο»

Το Φεστιβάλ

Με εκθέσεις, συζητήσεις, ιστορικούς περιπάτους, προβολές ντοκιμαντέρ, workshop, ξεναγήσεις, τα ΑΣΚΙ ξετυλίγουν το νήμα από την ίδρυση τους, τον Ιανουάριο του 1992 από μια ομάδα ιστορικών, πολιτικών επιστημόνων και ιστορικών στελεχών της ανανεωτικής Αριστεράς, με επικεφαλής τον Φίλιππο Ηλιού, έως τις μέρες μας. Σκοπός τους ήταν η διαφύλαξη και διάθεση στην ιστορική έρευνα του τμήματος του αρχείου του ΚΚΕ έως το 1968, το αρχείο του Ραδιοφωνικού Σταθμού Ελεύθερη Ελλάδα/Φωνή της Αλήθειας και το αρχείο του ΚΚΕ εσωτερικού, στα οποία, λίγο αργότερα ήρθαν να προστεθούν το αρχείο της προδικτατορικής ΕΔΑ και το αρχείο της ΕΠΟΝ, για να φτάσουν σήμερα στον τεκμηριωτικό πλούτο πολυποίκιλων συλλογών και υλικών από μια πλειάδα δωρητών που επιτρέπει πολυδιάστατες προσεγγίσεις στην ελληνική πολιτική και κοινωνική ιστορία. Στην έκθεση διαπλέκονται 30 αρχεία που επιλέχτηκαν ενδεικτικά, με ένα-δυο, επίσης ενδεικτικά, τεκμήρια για το καθένα απ' αυτά, με σκοπό να αναδειχθεί το εύρος των συλλογών.

«Η Ιστορία είναι θραυσματική, η Ιστορία είναι η ανάγκη να ξανασκεφτούμε με βάση αυτό που μας έχει μείνει. Η Ιστορία οφείλει να είναι ασεβής και ανατρεπτική απέναντι σ' εμάς τους ίδιους. Κι αυτό μάς το έμαθαν οι δάσκαλοι μας. Ακόμα κι όταν μιλάει για τα δικά μας η Ιστορία πρέπει να είναι δυσάρεστη, επειδή είναι ο μόνος τρόπος να μπορέσουμε να απαντήσουμε σ αυτό που βλέπουμε να έρχεται συνεχώς απέναντι μας, μια φρικτή τάση αναθεώρησης που θα αμφισβητήσει τα πιο φρικτά πράγματα. Ας συνεχίσουμε την ιστορία όπως την οραματίστηκαν οι άνθρωποι των ΑΣΚΙ, όπως την κάναμε με τα δικά μας εργαλεία, κι όλους εκείνους τους δωρητές και τους ανθρώπους που μελέτησαν σε εμάς κι ας προχωρήσουμε. Μία από τις μεγάλες έγνοιες του Ηλία Νικολακοπούλου που μας λείπει πολύ απόψε, αυτή η κοινότητα όχι μόνο να διευρυνθεί αλλά να ανανεωθεί» καλωσόρισε το κοινό στα εγκαίνια του φεστιβάλ ο πρόεδρος των ΑΣΚΙ Βαγγέλης Καραμανωλάκης, ο οποίος διαδέχτηκε τον Ηλία Νικολακόπουλο μετά τον αδόκητο θάνατο του ( 30/6/ 2022).

Η πρώτη ενότητα της έκθεσης του Φεστιβάλ ακολουθεί χρονολογικά τις κρίσιμες τομές του φορέα, από το 1993 με την ίδρυση του Αναγνωστήριου των ΑΣΚΙ, το πρώτο μεγάλο Διεθνές τους Συνέδριο, την εκτίναξη των συλλογών, στις συνεργασίες το 2004 με τα Πανεπιστήμια και την επαφή νέων ερευνητών με το αρχειακό υλικό των ΑΣΚΙ εκδόσεις, το πλούσιο ψηφιακό αποθετήριο των ΑΣΚΙ με εκατοντάδες χιλιάδες σελίδες προσβάσιμες στο διαδίκτυο, μεγάλα χρηματοδοτούμενα προγράμματα ψηφιοποίησης, προγράμματα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τον Μιχάλη Παπαγιαννάκη και τον Αλέκο Αλαβάνο. Αποτυπώνεται, δηλαδή, μια διαδρομή που φέρει το στίγμα του Φίλιππου Ηλιού, του Σπύρου Ασδραχά και του Ηλία Νικολακόπουλου, προέδρους του ΔΣ που δεν είναι πια στη ζωή.

 «Αν τα ΑΣΚΙ ξεκινούν με δύο πυλώνες- το αρχείο και την έρευνα, στη συνέχεια από τη δεκαετία 2000 και μετά, ιδίως, τη δεκαετία του 2010 μπαίνει πολύ έντονα η έννοια της δημόσιας Ιστορίας. Η ραδιοφωνική εκπομπή των ΑΣΚΙ "Ιστορία στο Κόκκινο" οι ιστορικοί περίπατοι, η σχέση με το διαδίκτυο, όσα έχουν να κάνουν με την διάχυση της ιστορίας σ' ένα πλατύτερο κοινό».

Στις αίθουσες η έκθεση χωρίζεται οι ενότητες. Στο αρχείο της ΕΠΟΝ δόθηκε ξέχωρη θέση εκθέτοντας και πρωτότυπα τεκμήρια, γιατί οι διοργανωτές ήθελαν «να γίνει έκδηλη η περιπετειώδης πορεία μιας εξαιρετικά σημαντικής συλλογής». Σε άλλη ενότητα με τίτλο "Όταν όλα είναι δυνατά!" παρακολουθούμε τέσσερις στιγμές του ελληνικού 20ου αιώνα. «Η πρώτη στιγμή, κατά κάποιους η χειρότερη της ελληνικής Ιστορίας, για εμάς η πιο λαμπρή στιγμή της ιστορίας 1941-1944 και η Αντίσταση, αποτυπώνεται στην έκθεση με υλικό που δείχνει την δυναμική ενός μαζικού, ίσως του πιο μαζικού κινήματος στην Ελλάδα του 20ου αιώνα» τόνισε στα εγκαίνια της έκθεσης ο Πολυμέρης Βόγλης, γραμματέας των ΑΣΚΙ. Η δεύτερη στιγμή, είναι η άνοιξη της δεκαετίας του 1960 και όλη η άνθιση που επικράτησε, ειδικά το 1961 με τις οργανώσεις και πρωταγωνίστρια τη νεολαία Λαμπράκη μετά την δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη. Μια άνοιξη που τερματίζεται βίαια με το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου. Η τρίτη στιγμή είναι από τις πιο δύσκολες, η περίοδος της επταετίας» συνέχισε ο Πολυμέρης Βόγλης, έχοντας επιλέξει για την έκθεση αφίσες από την αντιστασιακή δράση που αναπτύσσεται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η έκθεση καταλήγει στην Μεταπολίτευση (1974-1990) περίοδο την οποία ο Πολυμέρης Βόγλης χαρακτήρισε ως «την πιο αμήχανη» στην οποία αποδίδονται από κάποιους στην δημόσια συζήτηση, όλα τα κακά που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια. «Εμείς, κατέληξε, θέλαμε να δείξουμε την δυναμική που αναπτύσσεται στη Μεταπολίτευση. Τον αγώνα για την ελευθερία και δικαιώματα που μια κοινωνία διεκδικεί βγαίνοντας από την χούντα και φυσικά τις κατακτήσεις που θεμελίωσαν μια κοινωνία πιο δίκαιη».

Για τον διευθυντή των ΑΣΚΙ Κωστή Καρποζήλο «η διαρκής έμφαση στην κοινωνική ιστορία με την βαθιά σοφία που κληροτοδότησε η ιδρυτική γενιά των ΑΣΚΙ, επιτρέπει να σκεφτούμε πώς παράγεται μια έκθεση: κανένα νήμα στην Ιστορία, καμία αφήγηση, καμία κατασκευή δεν έρχεται αφηρημένα. Η διαρκής έγνοια μας εστιάζει στους ανθρώπους, στα νεύματα τους, στα χαμόγελα τους, στις γκριμάτσες, στις υψωμένες γροθιές». Όπως στην φωτογραφία που επέλεξαν για την αφίσα της έκθεσης, από την Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. «Εμείς σήμερα» κατέληξε «έχουμε επίγνωση τι συνέβη στη συνέχεια. Όμως οι άνθρωποι που κοιτάζουν τον φακό εκείνη τη στιγμή πιστεύουν ότι όλα είναι δυνατά».

«Μακάρι αυτό το κόκκινο νήμα που συνέχει τα αρχεία και εκείνο που μας συνέδεσε με την ιστορία και τη μνήμη να το πάρουν στα χέρια τους οι νεώτεροι και να μας εκπλήξουν με τις τροπές του νου και της δράσης τους» ευχήθηκε στα εγκαίνια η Πόπη Πολέμη, αντιπρόεδρος των ΑΣΚΙ. «Μακάρι και όσοι βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης να εξακολουθούν να στηρίζουν αυτή την πολυδύναμη μνημονική κιβωτό, γιατί στη χώρα της ασυνέχειας που ζούμε απαιτείται διαρκής εγρήγορση και συστράτευση για να επιβιώσουν όσα μοιάζουν κατακτημένα. Μακάρι όλοι όσους μας αφορά η Ιστορία να ξαναβρεθούμε σε ανάλογες γιορτές, αναστοχαζόμενοι εκείνους που σε ποικίλες συγκυρίες οραματίστηκαν την έφοδο στον ουρανό».

Ο στόχος της επετειακής γιορτής των ΑΣΚΙ είναι διττός: «Να προβάλει το πολυεπίπεδο έργο των ΑΣΚΙ κατά τη διάρκεια της 30χρονης ιστορίας τους, αφενός ως επιστημονικού φορέα και αφετέρου ως μιας ανοιχτής, ζωντανής και κοινωνικά ενεργής κοινότητας, αλλά και να αναδείξει ζητήματα συλλογικής μνήμης και ιστορικής ταυτότητας στη σημερινή συγκυρία».

Στιγμιότυπα από την προετοιμασία:

Ενδεικτικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ είναι η συζήτηση για την «Μεταπολίτευση: όσα δεν γνωρίζουμε και θέλουμε να μάθουμε» (10/2) με τους ιστορικούς Έφη Αβδελά, Πολυμέρη Βόγλη, Έφη Γαζή, Αντώνη Λιάκο.

Επίσης, η συζήτηση με θέμα «Ο φωτογράφος των γονιών μου: 30 χρόνια αλβανικής μετανάστευσης» (11/2) με ομιλητές τον φωτογράφο Σπύρο Στάβερη, την θεωρητικό κριτικών σπουδών και τέχνης Πάτυ Βαρδάμη, τον διευθυντή των ΑΣΚΙ, ιστορικό Κωστή Καρπόζηλο, την Ιλιρίντα Μουσαράι, συντονίστρια Αρχείου Αλβανικής Μετανάστευσης, ΑΣΚΙ, τον καλλιτέχνη-ακτιβιστή Μαρλένο Νίκα, τον κοινωνικό επιστήμονα-ακτιβιστή Ερβίν Σέχου. Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το SNPHI at Columbia University και θα μεταδοθεί ζωντανά στο Facebook.  
 
Το εργαστήριο μεταξοτυπίας «Δημιούργησε το δικό σου τεκμήριο» με την ομάδα Λούπες είναι μια άλλη δράση του Φεστιβάλ (12 και 19/2), όπως και οι ιστορικοί περίπατοι «Από τον Τρούμαν στον Βενιζέλο, διαμάχες και προσδοκίες για τον δημόσιο χώρο στην Αθήνα του Ψυχρού Πολέμου» (12/2) με την ιστορικό Ελένη Κούκη, «Φοιτητές στην πόλη: διαδρομές του φοιτητικού κινήματος»(13/2) με την ιστορικό Αγγελική Χριστοδούλου, «Στα χνάρια της Queer Αθήνας»(19/2) από το Πεδίο του Αρεως έως το Γκάζι, σε συντονισμό Βάγιας Γεωργαλή - Hella Tsaconas (Queer Athens).

Στα πολλά και επίσης ενδιαφέροντα θέματα του Φεστιβάλ Ιστορίας των ΑΣΚΙ, έχουν την θέση τους συζητήσεις όπως η «Μεταπολίτευση, Λογοτεχνία και Αριστερά» (14/2) με ομιλητές τους φιλολόγους Κώστα Καραβίδα, Γιάννη Παπαθεοδώρου, την ερευνήτρια 'Αννα-Μαρία Σιχάνη του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, τον κριτικό λογοτεχνίας Βαγγέλη Χατζηβασιλείου, αλλά και προβολές ντοκιμαντέρ όπως το ερευνητικό «Μια μεγάλη περιπέτεια: η αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης» (2021) και η βραβευμένη ισπανική ταινία «Η σιωπή των 'Αλλων» (2018).

Πρόγραμμα εκδηλώσεων  

 
Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου | Ωράριο έκθεσης: 18:00-22:00
19:00 Εγκαίνια

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου | Ωράριο έκθεσης: 11:00-21:00
17:00 Ξενάγηση στην έκθεση

19:00 Μεταπολίτευση: όσα δεν γνωρίζουμε και θέλουμε να μάθουμε
Συζητούν οι ιστορικοί: Έφη Αβδελά (Παν. Κρήτης), Πολυμέρης Βόγλης (Παν. Θεσσαλίας), Έφη Γαζή (Παν. Πελοποννήσου), Αντώνης Λιάκος (ΕΚΠΑ)
 
Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου | Ωράριο έκθεσης: 10:00-19:00
12:00 Ξενάγηση στην έκθεση

17:00 Κοιτώντας τις φωτογραφίες των γονιών μου: 30 χρόνια αλβανικής μετανάστευσης
Συζητούν: Σπύρος Στάβερης (φωτογράφος), Πάτυ Βαρδάμη (θεωρητικός κριτικών σπουδών και τέχνης), Κωστής Καρπόζηλος (ΑΣΚΙ), Ιλιρίντα Μουσαράι (συντονίστρια Αρχείου Αλβανικής Μετανάστευσης, ΑΣΚΙ), Μαρλένο Νίκα (καλλιτέχνης-ακτιβιστής), Άννα Νίνη (δημοσιογράφος), Ερβίν Σέχου (κοινωνικός επιστήμονας-ακτιβιστής)
Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το SNPHI at Columbia University και θα μεταδοθεί ζωντανά στο facebook
 
Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου | Ωράριο έκθεσης: 10:00-15:00
12:00 Δημιούργησε το δικό σου τεκμήριο. Εργαστήριο μεταξοτυπίας με την ομάδα Λούπες 

12:00 Ιστορικός Περίπατος: Από τον Τρούμαν στον Βενιζέλο, διαμάχες και προσδοκίες για τον δημόσιο χώρο στην Αθήνα του Ψυχρού Πολέμου
Συντονισμός: Ελένη Κούκη (ιστορικός, ΕΑΠ-ΑΣΚΙ), Πηνελόπη Πετσίνη (δρ. τεχνών και ανθρωπιστικών επιστημών)
Σημείο συνάντησης: Άγαλμα Τρούμαν (Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 42)
 
Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου | Η έκθεση θα παραμείνει κλειστή
12:00 Ξενάγηση στο Μουσείο Πολιτικών Εξορίστων Άη Στράτη (Αγ. Ασωμάτων 31)
Κρατήσεις θέσεων στο [email protected] και στο τηλ. 210-3213488
 
16:00 Ιστορικός Περίπατος: Φοιτητές στην πόλη: διαδρομές του φοιτητικού κινήματος
Συντονισμός: Αγγελική Χριστοδούλου (ιστορικός, ΑΣΚΙ)
Σημείο συνάντησης: Προπύλαια (Πανεπιστημίου 30)
 
Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου | Ωράριο έκθεσης: 11:00-19:00
12:00 Ξενάγηση στην έκθεση 

17:00 Μεταπολίτευση, Λογοτεχνία και Αριστερά
Συζητούν: Κώστας Καραβίδας (φιλόλογος, Παν. Ιωαννίνων), Γιάννης Παπαθεοδώρου (φιλόλογος, Παν. Πατρών), Άννα-Μαρία Σιχάνη (ερευνήτρια ψηφιακών ανθρωπιστικών επιστημών, University of London), Βαγγέλης Χατζηβασιλείου (κριτικός λογοτεχνίας)
 
Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου | Ωράριο έκθεσης: 11:00-19:00
11:00 Ημερίδα: Αρχεία σε συνθήκες μετάβασης
1) Αρχεία σε πανδημία: μια συζήτηση για την εμπειρία του lockdown στους αρχειακούς φορείς      
Συζητούν: Μαρία Βλασσοπούλου (Μπενάκειος Βιβλιοθήκη/Βιβλιοθήκη της Βουλής), Άντα Κάπολα Πολίνα Ιορδανίδου (ΑΣΚΙ), Ελένη Μπενέκη (Ελληνική Αρχειακή Εταιρεία), Σοφία Μπόρα (ΕΛΙΑ/ΜΙΕΤ), Αμαλία Παππά (ΓΑΚ), Ζήσιμος Συνοδινός (ΑΣΚΙ/ΕΜΙΑΝ)
2) Αρχεία σε ψηφία: μια συζήτηση για την παραγωγή, οργάνωση και διαχείριση των ψηφιακών αρχείων 
Συζητούν: Αγιάτη Μπενάρδου (DARIAH-ERIC), Χρήστος Παπαθεοδώρου (ΕΚΠΑ), Στάθης Παυλόπουλος (ΑΣΚΙ), Γιάννης Στογιαννίδης (Παν. Δ. Αττικής), Χρήστος Χρυσανθόπουλος (ΕΙΕ-Αρχείων Τάξις) - Άννα-Μαρία Σιχάνη (University of London)
 
17:00 Προσφυγικές Ιστορίες και Αριστερά. Παρουσίαση του νέου τεύχους του π. Αρχειοτάξιο
Το τεύχος παρουσιάζουν: Όλγα Λαφαζάνη (κοινωνική γεωγράφος, ΕΙΕ), Πόπη Πολέμη (ιστορικός, ΑΣΚΙ), Δημήτρης Χριστόπουλος (πολιτειολόγος, Πάντειο Πανεπιστήμιο)
 
Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου | Ωράριο έκθεσης: 11.00-21:00
12:00 Ξενάγηση στην έκθεση 

Προβολές ντοκιμαντέρ
17:00 Μια μεγάλη περιπέτεια: η αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης (2021, 1ω 14λ)
19:00 Η σιωπή των Άλλων (El silencio de otros, Ισπανία, 2018, 1ω 36λ)
Ευχαριστούμε τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων για την παραχώρηση
 
Εισαγωγή-σχολιασμός: Μάνος Αυγερίδης (ιστορικός, ΑΣΚΙ)

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου | Ωράριο έκθεσης: 11:00-21:00
12:00 Ξενάγηση στην έκθεση 

19:00 Αναζητώντας τα υποκείμενα στο αρχείο. Νέες προσεγγίσεις στην ιστορία από τα κάτω
Συζητούν: Ντίνα Βαΐου (ομ. καθηγήτρια, ΕΜΠ), Δήμητρα Βασιλειάδου (ιστορικός, Παν. Αιγαίου), Κωστής Γκοτσίνας (ιστορικός, ΕΙΕ), Δήμητρα Λαμπροπούλου (ιστορικός, ΕΚΠΑ), Άννα Ματθαίου (ιστορικός, Παν. Θεσσαλίας)
 
 
Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου | Ωράριο έκθεσης: 10:00-19:00
 
12:00 Μνήμες βασανιστηρίων. Μια σκοτεινή ιστορία δίχως σύνορα
Ξενάγηση και συζήτηση στο Μουσείο Αντιδικτατορικής Δημοκρατικής Αντίστασης (Δεινοκράτους 72). Συζητούν: Θανάσης Γάλλος (ιστορικός, ΑΣΚΙ), Νίκος Μανιός (γενικός γραμματέας ΔΣ ΣΦΕΑ), Κλειώ Παπαπαντολέων (νομικός), Παναγιώτης Σωπάκης-Βαλαλάκης (Πρόεδρος ΔΣ Ελληνικού Τμήματος Διεθνούς Αμνηστίας), Γιάννης Φελέκης (συνδικαλιστής-εκδότης)
 
17:00 Η ιστορία αλλού. Μια συζήτηση για τις πολλαπλές αναγνώσεις του παρελθόντος με αφορμή τα 10 χρόνια της Ιστορίας στο Κόκκινο.
Συζητούν: Θανάσης Πέτρου (δημιουργός κόμικς), Δανάη Σιώζιου (εκπαιδευτικός-ποιήτρια), Βαγγέλης Καραμανωλάκης (ιστορικός, ΕΚΠΑ-ΑΣΚΙ), Εύα Στεφανή (σκηνοθέτης), Νίκος Χατζόπουλος (ηθοποιός, σκηνοθέτης, μεταφραστής, καθηγητής υποκριτικής)
Η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά στο facebook
 
Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου | Ωράριο έκθεσης: 10:00-15:00
12:00 Δημιούργησε το δικό σου τεκμήριο. Εργαστήριο μεταξοτυπίας με την ομάδα Λούπες
 
12:00 Ιστορικός Περίπατος: Στα χνάρια της Queer Αθήνας

Συντονισμός: Βάγια Γεωργαλή - Hella Tsaconas (Queer Athens)
Σημείο συνάντησης: Πεδίο του Άρεως (Άγαλμα Αθηνάς)
 
Η είσοδος στην έκθεση και η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ είναι δωρεάν
 
Πληροφορίες: www.askiweb.eu[email protected], 210-3223062
 

   Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού, του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ) - δήμου Αθηναίων, Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ - Παράρτημα Ελλάδας, Φίλοι των ΑΣΚΙ.

    Περισότερες πληροφορίες για τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας, από τους σημαντικότερους ελληνικούς αρχειακούς φορείς για την ιστορία των πολιτικών και κοινωνικών κινημάτων σε όλη τη διάρκεια του 20ού αιώνα και έως τις μέρες μας, και το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ιστορίας στην διεύθυνση www.askiweb.eu

Το πρόγραμμα σε pdf:

tags: ΑΣΚΙ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)