to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:05 | 01.02.2023

Πολιτική

Λαθροχειρίας συνέχεια από το ΚΚΕ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 50% των νομοσχεδίων της ΝΔ»

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 50% και το ΠΑΣΟΚ το 70% των νομοσχεδίων της ΝΔ, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, δίνοντας συνέχεια στην τακτική του Περισσού να να διατηρεί ίσες αποστάσεις μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων σε μια έντονα ταραγμένη συγκυρία, αλλά και να θολώνει τα νερά σε σχέση με το ποιοτικό σκέλος του κοινοβουλευτικού έργου.


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και υποψήφιος βουλευτής ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης 1ης Φεβρουαρίου 2023, στην ΕΡΑ χαρακτήρισε «προεκλογικές φωτοβολίδες και απέραντη υποκρισία» την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να μην συμμετάσχει στις ψηφοφορίες στη Βουλή, καθώς, όπως επισήμανε, «επί 4 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε τα μισά -και μάλιστα στρατηγικά- νομοσχέδια που έφερε η ΝΔ και το 70% αυτών ψήφισε το ΠΑΣΟΚ».

Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ θέλησε να αποδώσει εξίσου ευθύνες σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθείται όλο αυτό το διάστημα, επιχειρώντας, παρά τα μεγάλα ζητήματα που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα -και αγγίζουν τον πυρήνα της δημοκρατίας, όπως κι αν νοηματοδοτεί κανείς την έννοια αυτή, να διατηρήσει την πάγια τακτική των ίσων αποστάσεων.

Είπε ότι ο λαός πρέπει να θυμηθεί πως «όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε πάει σχεδόν σε όλες τις εκλογές με σκάνδαλα και με επιχείρηση αποπροσανατολισμού του λαού για να κρυφτεί η συμφωνία (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) στα μεγάλα ζητήματα και στην αντιλαϊκή πολιτική στην οποία και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ έχουν συμφωνήσει και έχουν υπογράψει όλα αυτά τα χρόνια».

«Γι' αυτό ΚΚΕ δαγκωτό», τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, «διότι χρειάζεται ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα στην επόμενη κυβέρνηση που ξέρουμε ότι θα είναι αντιλαϊκή όποιο ”χρώμα” κι αν έχει».

Για τις παρακολουθήσεις υπογράμμισε ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ «δεν αμφισβητούν το θεσμικό πλαίσιο που τις επιτρέπει και το οποίο είναι της ΕΕ που έχει ενσωματωθεί στο ελληνικό Δίκαιο».

Σε ό,τι αφορά τις τροπολογίες από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για το ”κόμμα Κασιδιάρη” είπε ότι «η μία είναι χειρότερη από την άλλη», τονίζοντας ότι «ανοίγουν επικίνδυνα μονοπάτια» και προσέθεσε ότι «από τη μια γίνεται συζήτηση για το ”κόψιμο” των φασιστών και από την άλλη η κυβέρνηση, με την ανοχή του Δήμου Αθηναίων, δίνει άδεια για συγκέντρωση στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή». Ο Θ. Παφίλης, τέλος, υπογράμμισε ότι «το βασικό είναι να απομονώσει τους φασίστες ο λαός».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)