to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:06 | 01.02.2023

Πολιτική

Θ. Ξανθόπουλος: Η εκτροπή έχει συντελεστεί

«Η ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη παρακολουθούσε αποδεδειγμένα υπουργούς και στελέχη του στρατεύματος», σημείωσε ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτής Δράμας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ και τον Θ. Σιαφάκα.


 «Η εκτροπή έχει συντελεστεί. Αυτό δεν είναι δημοσιογραφικές πληροφορίες, ούτε πολιτική εκτίμηση ούτε αντιπολιτευτική κορώνα. Υπάρχει πόρισμα ΑΔΑΕ ότι έχουν παρακολουθηθεί τα τηλέφωνα ενός υπουργού και 5 στελεχών του στρατεύματος και αυτό αποτελεί τομή στην μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας. Είναι εκτροπή, η ΕΥΠ όντας στο στενό πυρήνα του πρωθυπουργικού μεγάρου να παρακολουθεί στελέχη της κυβέρνησης και του στρατεύματος», επισήμανε ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος και συμπλήρωσε: «Είναι προφανής η αμηχανία της ΝΔ για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Από τον Αύγουστο που άρχισαν οι αποκαλύψεις, αλλάζει ανά δέκα μέρας επιχειρηματολογία. Τώρα που πλέον είναι δεδομένο ότι υποκλάπηκαν συνομιλίες επιχειρεί να μεταφέρει το πρόβλημα λειτουργίας της δημοκρατίας στις κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας σε ερώτηση για την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τις ψηφοφορίες στη Βουλή, ο κ. Ξανθόπουλος, επεσήμανε: «Παραμένουμε στη Βουλή, ασκούμε το αντιπολιτευτικό μας έργο όπως το έχει προσδιορίσει ο λαός, αλλά για να δώσουμε στίγμα της αποδοκιμασίας μας προς τη κυβέρνηση, δεν νομιμοποιούμε το αποτέλεσμα, απέχοντας από τη ψηφοφορία. Γιατί έχουμε μια κυβέρνηση που έχει ενορχηστρώσει υποκλοπές σε βάρος μελών του υπουργικού συμβουλίου και στελεχών του στρατεύματος. Έχουμε ευθεία παραβίαση του κράτους δικαίου  και πρέπει η κυβέρνηση να έρθει αντιμέτωπη με ένα πανδημοκραιτκό μέτωπο αποκατάστασης των θεσμών και της δημοκρατικής λειτουργίας του κράτους».

Σχολιάζοντας τέλος τα περί ενδεχόμενου εκβιασμού και «ομηρείας» του κ. Ανδρουλάκη από τους υποκλοπείς, σημείωσε ότι το ερωτηματικό αυτό, που πρώτος ανέδειξε  ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης, πλανάται στη δημόσια σφαίρα, καθώς αυτοί που έκαναν τις υποκλοπές υπό την επίβλεψη ή την ανοχή του Κυρ. Μητσοτάκη έχουν ενδεχομένως ένα υλικό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί. Όλα αυτά όμως είναι ενδεικτικό της αγωνίας των ακροκεντρώων να διαρρήξουν το ενδεχόμενο προοδευτικής συνεργασίας. Έχουμε πει ότι εάν είμαστε πρώτο κόμμα θα απευθυνθούμε στους όμορους πολιτικούς χώρους για να σχηματίσουμε προοδευτική διακυβέρνηση. Αυτό είναι που κάνει να χάνουν τον ύπνο τους όλοι αυτοί που έχουν πλαισιώσει το σύστημα Μητσοτάκη», κατέληξε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)