to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Σώωωωπα!

Η Δικαιοσύνη είχε επιληφθεί και του σκανδάλου Νοβάρτις, αν θυμάστε, και τελικά κατέληξαν οι πάντες αθώοι


Έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Η φράση έχει γίνει καραμέλα στα χείλη υπουργών, εκπροσώπων και, βέβαια, πλειάδας λειτουργών της 108. Κι αφού έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη, κάποιοι μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι. Η απορία αν αυτοί είναι οι ύποπτοι και οι μέτοχοι ή οι ανύποπτοι και οι αμέτοχοι είναι αντιθεσμική. Διότι η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Και οφείλουμε όλοι να την εμπιστευόμαστε. Τελεία.

Έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Το είπε χθες ο Οικονόμου με αφορμή τα σκότη και τα ερέβη της ΕΛ.ΑΣ., που περιλαμβάνουν σχέσεις αξιωματικών της ακόμα και με το οργανωμένο έγκλημα - να σου σηκώνεται η τρίχα με όσα δημοσίευσε το Βήμα κι έκανε σίριαλ το Mega. Ευκόλως εννοούμενο: Δεν χρειάζεται να χάνει τον αθώο ύπνο του ο υπουργός τον οποίο στηρίζει ασμένως ο… σεσημασμένος.

Η Δικαιοσύνη είχε επιληφθεί και του σκανδάλου Νοβάρτις, αν θυμάστε, και τελικά κατέληξαν οι πάντες αθώοι. Οι επιληφθέντες μετασκεύασαν το σκάνδαλο, για το οποίο η εταιρεία πλήρωσε ένα καράβι εκατομμύρια στην Αμερική, σε σκευωρία. Και στο εδώλιο βρέθηκε η εισαγγελέας που το διερευνούσε. Και ως μπόνους δικαίου δικάζεται και ο αρμόδιος υπουργός. Ταχυδακτυλουργικώς.

Η Δικαιοσύνη έχει επιληφθεί και του σκανδάλου των υποκλοπών. Μέχρι στιγμής, βέβαια, δεν έχει αποκαλυφθεί ούτε ένας ρυπαρός κατασκευαστής δικτύων. Δεν έχει υποστεί τη βάσανο της ανάκρισης ούτε ένας από τους πασίγνωστους εμπλεκόμενους. Πάλι καλά, όμως, που ο Ντογιάκος δεν φόρεσε ακόμα χειροπέδες στον Βαξεβάνη. Ή στον Ράμμο. Στον Τσίπρα δεν μπορεί γιατί έχει ασυλία.

Έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Και έχει αποδειχθεί αναποτελεσματική, ανακόλουθη, ακόμα και ιδιοτελώς αμελής σε τόσες περιπτώσεις, ώστε να έχουν εκμηδενιστεί ακόμα και οι προσδοκίες. Όλοι ξέρουμε ποιο είναι το στερεότυπο εκεί έξω, στην κοινωνία: Η Δικαιοσύνη είναι ανίσχυρη με τους ισχυρούς και ισχυρή με τους ανίσχυρους. Λαϊκιστί: Σιγά μην βρεις το δίκιο σου, αν δεν...

Συμπέρασμα. Αν δεν επιληφθεί η Δικαιοσύνη της Δικαιοσύνης -και ο λόγος γίνεται για τα ανώτατα κλιμάκιά της-, η κολόνα αυτή της Δημοκρατίας, της εμπιστοσύνης και της συνοχής θα φθείρεται και θα αποσαθρώνεται όλο και περισσότερο. Κι αν κι αυτό το οικοδόμημα, τελευταίο καταφύγιο του πολίτη, γκρεμιστεί, ουαί και αλίμονο. Ανάγκη πάσα λοιπόν: Δικαιοσύνη στη Δικαιοσύνη.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)