to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:03 | 31.01.2023

Διεθνή

Μπουρκίνα Φάσο: 15 άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί μετά την απαγωγή τους από τζιχαντιστές

Οι επιβαίνοντες δύο λεωφορείων απήχθησαν από φερόμενους ως τζιχαντιστές στο δυτικό τμήμα της Μπουρκίνα Φάσο - Κάποιοι αφέθηκαν οι ελεύθεροι και οι υπόλοιποι βρέθηκαν χθες, Δευτέρα, νεκροί


Δεκαπέντε άνθρωποι βρέθηκαν χθες, Δευτέρα, νεκροί μετά την απαγωγή τους την Κυριακή από φερόμενους ως τζιχαντιστές στο δυτικό τμήμα της Μπουρκίνα Φάσο, ανακοίνωσε σήμερα τοπικός αξιωματούχος.

«Βρέθηκαν τα πτώματα θυμάτων που έφεραν τραύματα από σφαίρες» κοντά «στο χωριό Λινγκέκορο, στην επαρχία Κομοέ, "όπου είχαν απαχθεί"», δήλωσε ο συνταγματάρχης Ζαν-Σαρλ Σομέ, κυβερνήτης της περιοχής Κασκάντ, η οποία βρίσκεται κοντά στην Ακτή Ελεφαντοστού.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι τα πτώματα που βρέθηκαν είναι δεκαπέντε.

Το βράδυ της Κυριακής, δύο μικρά λεωφορεία προερχόμενα από την Μπανφόρα, πρωτεύουσα της Κασκάντ, κατελήφθησαν από ενόπλους στο χωριό Λινγκέκορο, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Οι επιβαίνοντες, 8 άνδρες και 16 γυναίκες, απομακρύνθηκαν» από τα οχήματα. Μεταξύ αυτών «οκτώ γυναίκες και ένας άνδρας αφέθηκαν ελεύθεροι και τους έδωσαν εντολή να πάνε στην Μανγκοντάρα πεζή», περιοχή που βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από το Λινγκέκορο, διευκρίνισε.

Τα δύο μικρά λεωφορεία «πυρπολήθηκαν στη συνέχεια και οι άλλοι επιβαίνοντες απήχθησαν», σημείωσε και ζήτησε από τον πληθυσμό «μεγαλύτερη συνεργασία με τις δυνάμεις άμυνας και ασφάλειας, οι οποίες παραμένουν αποφασισμένες μαζί με τους Εθελοντές για την Υπεράσπιση της Πατρίδας (πολιτοφυλακή που συνδράμει τον στρατό), να πολεμήσουν ως τη νίκη του λαού μας κατά όλων των εχθρών του».

Περίπου 60 γυναίκες είχαν απαχθεί στα μέσα Ιανουαρίου από φερόμενους ως τζιχαντιστές στην Αρμπίντα, στο βόρειο τμήμα της Μπουρκίνα Φάσο, προτού βρεθούν μερικές ημέρες αργότερα.

Η Μπουρκίνα Φάσο, ιδιαίτερα το βόρειο τμήμα της, αντιμετωπίζει από το 2015 επιθέσεις ομάδων τζιχαντιστών που συνδέονται με την Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος, οι οποίες πολλαπλασιάζονται. Αυτές έχουν στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους και έχουν προκαλέσει τον εκτοπισμό τουλάχιστον 2 εκατομμύριων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)