to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:47 | 31.01.2023

Πολιτική

Γ. Σαρακιώτης: «Προτεραιότητα της Ν.Δ. το μοίρασμα 8,5 δισ. ευρώ με απευθείας αναθέσεις, όχι οι μισθοί και οι συντάξεις»

«Όταν, επί δύο έτη, λαμβάνουν χώρα παρακολουθήσεις υπουργών, βουλευτών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών από την Ε.Υ.Π. και μέσω του λογισμικού Predator, όλο αυτό το υλικό ενδεχομένως να αξιοποιηθεί από κάποιους στο μέλλον ή να αποτελέσει εργαλείο εκβιασμού» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον ΑΝΤ1


Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 με τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου εμφανίστηκε ο βουλευτής Φθιώτιδας και αναπληρωτής τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης.

Πριν ξεκινήσει την τοποθέτησή του, ο κ. Σαρακιώτης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων και την οικογένεια του αδικοχαμένου συγκυβερνήτη του πολεμικού αεροσκάφους Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, που κατέπεσε στο Ιόνιο Πέλαγος και επιβεβαιωμένα έχει χάσει τη ζωή του, ενώ ευχήθηκε παρά τις δυσκολίες να βρεθεί σώος ο κυβερνήτης Ευστάθιος Τσιτλακίδης.

Ακολούθως, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο Βουλευτής Φθιώτιδας επεσήμανε: «Το γεγονός ότι η κα Τσαπανίδου αποτελεί το πρώτο θέμα σε όλα τα ΜΜΕ επιβεβαιώνει την ορθή κρίση του Αλέξη Τσίπρα να την επιλέξει για τη θέση της Εκπροσώπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία. Όταν, επί δύο έτη, λαμβάνουν χώρα παρακολουθήσεις υπουργών, βουλευτών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών από την Ε.Υ.Π. και μέσω του λογισμικού Predator, όλο αυτό το υλικό ενδεχομένως να αξιοποιηθεί από κάποιους στο μέλλον ή να αποτελέσει εργαλείο εκβιασμού. Δεν έχει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία το εν λόγω υλικό – το έχει ο επικεφαλής της Ε.Υ.Π., ο κ. Μητσοτάκης».

Εν συνεχεία, η συζήτηση επεκτάθηκε στην οικονομία, με την εκπρόσωπο της Ν.Δ. κα Βούλτεψη να ασκεί κριτική για την «κατάργηση του ΕΚΑΣ», το οποίο είχε καταργήσει η Κυβέρνηση Σαμαρά (!), ενώ το ερώτημα: «Γιατί δεν καταργείτε το νόμο;» διαδέχθηκε αμηχανία, με την κα Βούλτεψη να υποκρίνεται ότι δεν καταλαβαίνει και να απαντά: «Ορίστε;»!

Κλείνοντας, ο κ. Σαρακιώτης τόνισε: «Όπως αναφέρουν τα στελέχη της Ν.Δ., “την επόμενη τετραετία” θα ασχοληθούν με τους μισθούς και τις συντάξεις. Προφανώς η Ν.Δ. είχε πιο “σοβαρά” θέματα να ασχοληθεί. Είχε να μοιράσει 8,5 δισ. ευρώ σε απευθείας αναθέσεις… Δεν είναι και εύκολο αυτό! Είναι δυνατόν να μιλούν για “ανάπτυξη” όταν έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια πάνω από 8 δισ. ευρώ τα χρέη των πολιτών προς την Εφορία και πάνω από 10 δισ. ευρώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία; Ως επιστέγασμα, τώρα έρχονται και εφαρμόζουν αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές κατά 10%. Θυμόμαστε όλοι το “κίνημα της γραβάτας”, που στράφηκε κατά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., παρά το γεγονός ότι με τον τότε νόμο οι ελεύθεροι επαγγελματίες κατέβαλαν μικρότερες ασφαλιστικές εισφορές. Επί Κυβέρνησης Ν.Δ., από 185 ευρώ πρώτη κλίμακα πήγαμε στα 220 και τώρα θα ξεπεράσουμε και τα 240, γιατί η Ν.Δ…. “στηρίζει τους ελεύθερους επαγγελματίες”!»

Δείτε αναλυτικά την παρέμβαση του Γ. Σαρακιώτη:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)