to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:47 | 30.01.2023

Πολιτική

Μετωπική ΣΥΡΙΖΑ - Θεοδωρικάκου: Ζητούνται παραιτήσεις στη σκιά αποκαλύψεων για σχέσεις αστυνομικών και μαφίας

Επιχείρηση εκ μέρους του υπουργού να εξαιρεθεί από το κάδρο όσων φαίνεται να είχαν γνώση περί σχέσης αξιωματούχων της ΕΛΑΣ με τη μαφία, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, που συνεχίζει αμείωτα την επίθεση κατά του Τάκη Θεοδωρικάκου, ζητώντας απαντήσεις για το θέμα.


Επιχείρηση εκ μέρους του υπουργού να εξαιρεθεί από το κάδρο όσων φαίνεται να είχαν γνώση περί σχέσης αξιωματούχων της ΕΛΑΣ με τη μαφία, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, που συνεχίζει αμείωτα την επίθεση κατά του Τάκη Θεοδωρικάκου, ζητώντας απαντήσεις για το θέμα. Ο ίδιος έδωσε τη δική του απάντηση, σχολιάζοντας προηγούμενη δήλωση που είχε πραγματοποιήσει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου.

Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου είχε μιλήσει νωρίτερα για τις αποκαλύψεις της εφημερίδας "Το Βήμα της Κυριακής", σχετικά με τις σχέσεις ανώτατων αξιωματούχων της ελληνικής αστυνομίας με ανθρώπους του υποκόσμου, εξέδωσε πριν από λίγο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Είχε προηγηθεί ακόμα μία παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ κατά του υπουργού Τ. Θεοδωρικάκου, λίγο μετά και τις εξηγήσεις που τον κάλεσε να δώσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο τομεάρχης Προ.Πο. της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης.

Σύμφωνα με τη νεότερη ανακοίνωση του γραφείου Τύπου ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία περιμένει «μαζί με τις απαντήσεις για τη Greek Mafia στην ΕΛ.ΑΣ και την παραίτηση Θεοδωρικάκου»:

«Η προσπάθεια του κ. Θεοδωρικάκου να πείσει πως δεν γνώριζε για την υπόθεση της Greek Mafia που εστάλη στη Δικαιοσύνη επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2018, για να δικαιολογήσει τις αναβαθμίσεις διεφθαρμένων αξιωματικών, είναι τουλάχιστον γελοία.

Η προσπάθειά του όμως να πείσει πως δεν γνώριζε ούτε καν για τα ευρήματα υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ αναφορικά με εμπλοκή ανώτατων αξιωματούχων της με τη μαφία επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη και επί δικής του Υπουργίας, δεν είναι απλά γελοία αλλά εξοργιστική.

Τα ερωτήματα λοιπόν είναι απλά αλλά αμείλικτα:

1. Γνώριζε για παράνομη δράση αξιωματικών που αποστρατεύθηκαν και δεν τους έστειλε στη Δικαιοσύνη, αλλά αρκέστηκε σε αποστρατεία;

2. Πώς μιλά για «κάθαρση» όταν αναβαθμίζει κατηγορούμενους;

3. Γιατί δεν έστειλε την υπόθεση των επίορκων αστυνομικών στον Εισαγγελέα νωρίτερα, αφού τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν από το Βήμα προέρχονται από υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ επί των ημερών του;

4. Γιατί δεν απάντησε εάν ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που αναφέρεται στις αποκαλύψεις ότι σχετίζεται με προστασία σε βενζινάδικα, βρίσκεται στην ηγεσία του Υπουργείου και συμμετείχε στις αποφάσεις για τις προ ημερών κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ;

5. Γιατί δεν απάντησε εάν είναι ο διευθυντής του ένας από τους συνομιλητές των μαφιόζων στο ρεπορτάζ του Βήματος;

6. Γιατί δεν απάντησε εάν υπάρχουν καταγγελίες για τον αξιωματικό που προτείνει για επικεφαλής στο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ;

Περιμένουμε μαζί με τις απαντήσεις από τον κ. Θεοδωρικάκο και την παραίτησή του».

Θεοδωρικάκος: Όλοι γνωρίζουν ποιο κόμμα βρισκόταν στην κυβέρνηση το 2018

Προηγουμένως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, είχε απαντήσει στην Πόπη Τσαπανίδου, μέσω ανακοίνωσης του υπουργείου.

Στην ανακοίνωση του το υπουργείο αναφέρει:

«Μέρος των φερόμενων ως επικοινωνιών, μεταξύ ανώτατου στελέχους της Ελληνικής Αστυνομίας με εμπλεκόμενους σε ύποπτες δραστηριότητες- που δημοσίευσε η εφημερίδα "Το Βήμα της Κυριακής"- φέρεται να είναι του 2018.

Όλοι γνωρίζουν ποιο κόμμα βρισκόταν τότε στην κυβέρνηση, οπότε η κυρία Τσαπανίδου μπορεί να ζητήσει τις σχετικές απαντήσεις από τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ.

• Διαβάστε επίσης: Αντιδράσεις Θεοδωρικάκου για το δημοσίευμα περί συγκάλυψης υπόθεσης συγγενούς του

Σε ό,τι αφορά στα αποσπάσματα για φερόμενες επικοινωνίες σε νεότερο χρόνο επισημαίνεται ότι: πρώτον, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν είχε καμία ενημέρωση -ούτε και για τις φερόμενες ως επικοινωνίες του 2018- και, δεύτερον, αμέσως μόλις έγινε γνωστό το δημοσίευμα, εστάλη με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας, υπό τον νέο της Διοικητή, για ενδελεχή έρευνα, καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών».

Π. Τσαπανίδου: «Ποιον προστατεύει τελικά το υπουργείο; Τον πολίτη πάντως, όχι»

Όπως αναφέραμε παραπάνω, απαντήσεις από τον Τάκη Θεοδωρικάκο για τις αποκαλύψεις είχε ζητήσει νωρίτερα η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πόπη Τσαπανίδου.


Ακολουθεί η πλήρης δήλωση:

«Οι αποκαλύψεις για τις σχέσεις ανώτατων αξιωματούχων της ελληνικής αστυνομίας με ανθρώπους του υποκόσμου σοκάρουν.

Αναμένουμε απαντήσεις από τον κ. Θεοδωρικάκο.
Γιατί καθυστέρησε επί μήνες να στείλει τους επίορκους στη δικαιοσύνη ενώ αναβαθμίζει κατηγορούμενους αξιωματικούς;
Γιατί κωλυσιεργεί την υπόθεση της κάθαρσης στην ΕΛ-ΑΣ, που ξεκίνησε με τη ευρεία έρευνα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για τη Greek Mafia;
Ποιον προστατεύει τελικά το υπουργείο; Τον πολίτη πάντως, όχι».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)