to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:55 | 30.01.2023

πηγή: efsyn.gr

Κοινωνία

Την ενοχή του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ ζήτησε ο εισαγγελέας στο εφετείο

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο κατηγορούμενος τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται. Δεν μπόρεσε να δώσει καμία πειστική απάντηση» είπε ο εισαγγελέας και χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο ως ένα άτομο που «διακατέχεται από έναν διαταραγμένο σεξουαλικό κόσμο με απουσία ενός αξιακού αισθήματος και ενοχών»


Την ενοχή του 70χρονου πρώην ντράμερ Πυξ Λαξ, Γιώργου Γιαννόπουλου, σε δεύτερο βαθμό, για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης στον Ωρωπό, πρότεινε σήμερα ο εισαγγελέας της έδρας.

Ζήτησε επίσης να μην του χορηγηθεί δικαίωμα αναστολής, καλώντας χαρακτηριστικά το δικαστήριο να «διορθώσει το δικονομικό ατόπημα», αφού πρωτόδικα καταδικάστηκε σε 12 χρόνια αλλά με αναστολή.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο κατηγορούμενος τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται. Δεν μπόρεσε να δώσει καμία πειστική απάντηση» είπε ο εισαγγελέας και χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο ως ένα άτομο που «διακατέχεται από έναν διαταραγμένο σεξουαλικό κόσμο με απουσία ενός αξιακού αισθήματος και ενοχών».

Τα έριξε στους γονείς του παιδιού

Κατά την απολογία του ο 70χρονος κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία και υποστήριξε πως δεν παρενόχλησε το παιδί αλλά οι γονείς έκαναν την ανήλικη να πιστέψει ότι υπήρξε θύμα, εκμεταλλευόμενοι την ψυχολογική της αστάθεια. Επίσης, υποστήριξε ότι η καταγγελία έγινε για να τον εκδικηθούν επειδή δεν δέχτηκε να ψευδομαρτυρήσει υπέρ τους. «Με έχουν βάλει στη φυλακή 70 χρόνων για κάτι που δεν έχω κάνει. Λέει ότι παρενοχλούσα το παιδί της. Τι δουλειά είχα εγώ με το παιδί της; Είχα δουλειά, οικογένεια, φίλους. Θα κάτσω να ασχοληθώ με το παιδί της; Ποιος ο λόγος; Στη βεράντα μου; Στο μπαλκόνι μου; Κάτω από το τραπέζι; Με τραπεζομάντηλο μακρύ; Που ακούστηκαν αυτά; Με πνίγει αυτό που ακούω. Αυτοί βγάζουνε τις δικογραφίες στα κανάλια για να επηρεάσουν την κοινή γνώμη. Εγώ δεν βγήκα ποτέ. Λέω την αλήθεια», είπε ο κατηγορούμενος.

«Είπαν στο παιδί, ένα παιδί που είχε προβλήματα στο σπίτι, είχε χωρισμένους γονείς, αντιδικίες στο σπίτι και ζωηρή φαντασία, ως δεδομένο ότι εγώ είχα πειράξει την Ν (ένα άλλο παιδί), το παιδί προσπάθησε να ταυτιστεί με τη φίλη της. Μια φορά είπε μόνο το παιδί ότι τη γαργάλησα στην κοιλιά. Τη ρωτάει η μητέρα της εσένα σε έχει πειράξει; και απάντησε ναι. Για να την ευχαριστήσει. Για να βοηθήσει τη μητέρα του. Ακράδαντα πιστεύω ότι το παιδί δεν φταίει, είπε αυτό που ήθελε να ακούσει η μητέρα του. Δείτε πόσες αντιφάσεις έχει η κατάθεση της», είπε ακόμα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας για το αν το παιδί επισκεπτόταν το σπίτι του, ο κατηγορούμενος, αν και αρχικά ήταν κατηγορηματικός ότι κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει, στη συνέχεια υποστήριξε: «Μόνο με τους γονείς της. Και με τη φίλη της. Δεν ήμουν θυρωρός ούτε έπαιρνα παρουσίες. Μπορεί να είχε έρθει και να μην την έχω δει».

Περιγράφοντας τις σχέσεις του με τους γονείς της ανήλικης είπε πως το Πάσχα του 2009 τον είχαν καλέσει μαζί με τη σύζυγό του στον Ωρωπό και τότε τους πρότειναν να νοικιάσουν ένα σπίτι ακριβώς απέναντι από το δικό τους. «Ήταν πολύ τυπικές και κοινωνικές, δεν ήμασταν φίλοι, δεν κάναμε παρέα εκτός από αυτά. Στον Ωρωπό αν υπήρξε κάποια κοινωνική σχέση μεταξύ μας ήταν εκείνη την περίοδο», είπε για τις σχέσεις που  είχαν.

Παράλληλα αναφέρθηκε στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και στις συνθήκες κράτησής του στο νοσοκομείο του Αγίου Παύλου στον Κορυδαλλό: «Μας έχουν εκεί γιατί το δικό μας αδίκημα είναι πιο βαρύ από του τρομοκράτη. Είμαι 70 χρόνων με προβλήματα υγείας προσπαθώ να επιβιώσω δίπλα σε σε τρομοκράτες δολοφόνους. Είμαι ράκος που είμαι σε απομόνωση 5 μήνες».

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται την ερχόμενη Παρασκευή.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)