to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:40 | 30.01.2023

Κοινωνία

Απόστρατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ καταδικάστηκε για κακοποίηση της πρώην συζύγου του

Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 16 μηνών, με τριετή αναστολή - Πρωτόδικα του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 2 ετών


Ένοχος για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και κακοποίηση κατ’ εξακολούθηση, κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., μετά από μήνυση της πρώην, πλέον, συζύγου του.

Ο πρώην αξιωματικός καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 16 μηνών, με τριετή αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχος για κατ’ εξακολούθηση ενδοοικογενειακή βία, ωστόσο κρίθηκε αθώος για απόπειρα σωματικής βλάβης. Στο αρχείο τέθηκε η κατηγορία της εξύβρισης. Σημειώνεται ότι πρωτόδικα του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 2 ετών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρώην αξιωματικός επιτέθηκε στην εν διαστάσει σύζυγό του του παραμονές Χριστουγέννων του 2015 στο σπίτι του στα Τρίκαλα. «Την έπιασε με τα χέρια του από τον λαιμό απωθώντας τη βιαίως προς τον καναπέ και στη συνέχεια ανέβηκε επάνω της και με τη γροθιά του τη χτύπησε στο αριστερό της μάτι».
Στη συνέχεια, τον Φεβρουάριο του 2017, επιτέθηκε στην ίδια και «την έπιασε με τα χέρια του από τον λαιμό απωθώντας τη βιαίως πάνω στο κρεβάτι και στη συνέχεια ανέβηκε επάνω της και τις έριξε σφαλιάρες στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να της προκαλέσει σωματικές κακώσεις».

Επιπλέον τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους «την έπιασε από τον λαιμό και την έσυρε περίπου δύο μέτρα, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στη μέση της από το πόμολο της πόρτας του μπαλκονιού», με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σε μέρη του σώματός της που περιγράφονται στο κατηγορητήριο.

Τέλος τον Ιανουάριο του 2018 ο πρώην αξιωματικός επιτέθηκε στην εν διαστάσει σύζυγό του, «την έπιασε με τα χέρια του από τον λαιμό, την πέταξε στον καναπέ και τη χτύπησε με μπουνιές στο πρόσωπο».

Σημειώνεται ότι ο πρώην αξιωματικός αρνήθηκε τις κατηγορίες δηλώνοντας αθώος. Παραδέχθηκε μόνο ότι την εξύβρισε. Ο ίδιος έφτασε μάλιστα στο σημείο να αποδώσει τη στάση της πρώην συζύγου του σε «παρότρυνση» συγγενικού της προσώπου, ενώ σύμφωνα με το newpost.gr αναφερόμενος σε ένα από τα πρώτα περιστατικά υποστήριξε ότι «δεν άπλωσα χέρι πάνω της, υπήρξε λεκτικός διαπληκτισμός για τα οικονομικά μας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)