to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Κινητοποίηση καλλιτεχνικών σχολείων: Ο Μπάνκσι, ο Μητσοτάκης και η ντοματόσουπα της Κεραμέως

Κινητοποίηση με φαντασία από τους μαθητές - Σε «σκηνή» μετέτρεψαν για δύο ώρες το Σύνταγμα, αντιδρώντας στην υποβάθμιση των σπουδών τους - Ρεπορτάζ του Κώστα Παπαντωνίου στην «Αυγή»


(φωτ.: ΙΝΤΙΜΕ NEWS/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ)

Ένα μεγάλο κύκλο στη μέση της πλατείας Συντάγματος, όπου παρουσίαζαν το ένα μετά το άλλο χορευτικά και θεατρικά σκετς, άνοιξαν από τις 12 και κράτησαν για δυο ώρες συνεχόμενα, οι μαθητές των καλλιτεχνικών σχολείων θέλοντας να κάνουν ορατές τις τραγικές συνθήκες μέσα στις οποίες κάνουν μάθημα και τις ελλείψεις που έχουν σε καθηγητές και υλικά για την τέχνη τους.

Καλλιτεχνικά σχολεία Σύνταγμα

(φωτ.: avgi.gr)

Τόσο στα δρώμενα που πραγματοποίησαν όσο και στα πλακάτ που κρατούσαν, οι μαθητές επέλεξαν συμβολισμούς που αναδεικνύουν τον οπισθοδρομικό χαρακτήρα των κυβερνητικών παρεμβάσεων με τελευταίο το προεδρικό διάταγμα 85.

Καλλιτεχνικά σχολεία Σύνταγμα

(φωτ.: avgi.gr)

Χαρακτηριστική υπήρξε η εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη σε συνδυασμό με το γνωστό κοριτσάκι του Μπάνκσι που ίπταται χάρη σε μία δέσμη από μπαλόνια. Μόνο που σε αντίθεση με το έργο του καλλιτέχνη - ακτιβιστή το κοριτσάκι είχε ως ουρανό τη φιγούρα του πρωθυπουργού και μια αιχμηρή επιφάνεια για κατάληξη, άρα και τη διάλυση των ονείρων του.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

(φωτ.: avgi.gr)

Υπενθυμίζεται ότι όλα τα καλλιτεχνικά σχολεία της χώρας βρίσκονται σε κατάληψη από τις 24 του μήνα, με τη σημερινή διαμαρτυρία ν' αποτελεί την κορύφωση των δράσεών τους.

Καλλιτεχνικά σχολεία Σύνταγμα

(φωτ.: avgi.gr)

Περνώντας απ' το σημείο ο κόσμος είχε την ευκαιρία να μάθει τους λόγους που οι μαθητές ήταν σήμερα στον δρόμο και όχι στα θρανία, με τα αιτήματά τους ν' αφορούν ενδεικτικά:

  • την κάλυψη του συνόλου των εκπαιδευτικών κενών με μόνιμους διορισμούς καθηγητών ειδικοτήτων και την έγκαιρη τοποθέτησή τους στις σχολικές μονάδες
  • τη διαμόρφωση κατάλληλων κτιριακών υποδομών
  • τη κατασκευή κτιρίων για τα καλλιτεχνικά σχολεία Αθήνας, Αργολίδας, Ηρακλείου και Θεσσαλονίκης, τα οποία τώρα για να καλύψουν τις ανάγκες τους φτάνουν να κάνουν μαθήματα ακόμη και στα πάρκα.

Καλλιτεχνικά σχολεία Σύνταγμα

(φωτ.: avgi.gr)

Στο επίκεντρο της διαμαρτυρίας των μαθητών βρέθηκε συνολικά η συστηματική υποβάθμιση της Τέχνης, η οποία είναι συνεχής όπως τονίζουν, τη βλέπουν στις μικρές αίθουσες που στριμώχνονται αλλά και στο διάταγμα 85.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)