to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:00 | 30.01.2023

Πολιτική

Ν. Βούτσης: Το σκοτάδι γίνεται όλο και πιο πυκνό

«Άγνοια και αποσιώπηση του υπουργού ΠΡΟΠΟ για όσα συμβαίνουν στην ΕΛΑΣ. Το σκοτάδι γίνεται όλο και πιο πυκνό», επεσήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τέως πρόεδρος της ελληνικής Βουλής


Με φόντο τις αποκαλύψεις των σχέσεων υψηλών αξιωματούχων της ΕΛ.ΑΣ με ανθρώπους του υποκόσμου, αλλά και στη σκιά των καταιγιστικών εξελίξεων στο ζήτημα των παρακολουθήσεων, ο Νίκος Βούτσης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τέως πρόεδρος της Βουλής, παραχώρησε συνέντευξη στον REAL FM και την Κάτια Μακρή​.

Αρχικά, σχολίασε την κατάσταση στην ΕΛ.ΑΣ και τα όσα συνέβησαν στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπου έγινε η ακρόαση του Υπ. Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκου και του νέου στρατηγού που θα αναλάβει τις εσωτερικές υποθέσεις της αστυνομία

«Μόλις ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας όπου έγινε η ακρόαση του Υπ. Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκου και του νέου στρατηγού που θα αναλάβει τις εσωτερικές υποθέσεις της αστυνομίας. Έγινε μία ευρύτατη συζήτηση και για δεδομένα που αφορούν στην πολιτική της αστυνομίας, του Υπουργείου και της κυβέρνησης. Ρώτησα τον υπουργό για το εάν όπως έχει αποκαλυφθεί 6 αστυνομικοί είχαν αποσπαστεί από τις υπηρεσίες τους και είχαν πάει σε παράνομο κέντρο predator στην Αγία Παρασκευή, το οποίο χειρίζονταν για λογαριασμό της κυβέρνησης. Ο κ. Θεοδωρικάκος δεν έδωσε καμία απάντηση λέγοντάς μας στη συνέχεια ότι η ΕΥΠ δεν ανήκει στην δική του αρμοδιότητα και ευθύνη», δήλωσε ο Νίκος Βούτσης.

Στη συνέχεια, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιλέγει να μην δώσει καμία απάντηση για το σκάνδαλο υποκλοπών. «Φαίνεται ολοκάθαρα 6 μήνες μετά την αποκάλυψη του μεγάλου σκανδάλου των υποκλοπών ότι έχει επιλεγεί να μην υπάρξει καμία απάντηση και καμία ανάληψη ευθύνης για το τι συνέβη σε σχέση με αυτό το βαρύτατο πλήγμα στη Δημοκρατία. Εξάλλου αυτό έγινε απολύτως σαφές και με την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή και ενώπιον των εκλογών. Αυτό είναι πάρα πολύ επικίνδυνο γιατί δημιουργεί ένα πάρα πολύ τοξικό κλίμα», τόνισε συγκεκριμένα.

Στο ενδεχόμενο να στήσει μία μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προανακριτική επιτροπή για το σκάνδαλο των υποκλοπών, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξηγεί πως αυτό «αφορά σε μία συλλογική απόφαση αλλά και στις προτεραιότητες που θα έχει σε εκείνο το σημείο η πολιτική ζωή της χώρας. Προφανώς όπως αναφερόταν στο πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα θέμα ανοιχτό, όπως ολάνοιχτο είναι και το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών. Η έρευνα της Δικαιοσύνης για το συγκεκριμένο ζήτημα επί 6 μήνες καρκινοβατεί με προφανή πλέον ευθύνη του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου».

Στην φλέγουσα συζήτηση για τις επικείμενες εκλογές, ο Νίκος Βούτσης ξεκαθαρίζει ότι «κεντρικός στόχος των εκλογών είναι να βγει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας είναι ένας ρεαλιστικός στόχος εάν υπάρξει ευρεία συμμετοχή των πολιτών σε αυτές τις εκλογές. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα εμμένω στο σενάριο να μαζευτούν όλες οι δυνάμεις και να ενισχύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ για να έχει τον πρώτο λόγο».

Σχολιάζοντας, τέλος, την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΛ, ο ίδιος λέει με νόημα: «Με αφορμή και τη χθεσινή ομιλία του κ. Ανδρουλάκη, η οποία και πάλι χρήζει αποκρυπτογράφησης αλλά σαφώς παραπέμπει στο εκλογικό αποτέλεσμα της πρώτης κάλπης, επισημαίνω και πάλι ότι η ωρίμανση της εναλλακτικής προοδευτικής διακυβέρνησης και η διαμόρφωση προοδευτικού δεσμευτικού προγράμματος με κοινωνικό πρόσημο θα αποτελούσε ένα επιπλέον κίνητρο για να έρθουν οι πολίτες να ψηφίσουν και να στηρίξουν. Ο καθένας μας κρίνεται…».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)