to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:47 | 29.01.2023

Κοινωνία

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αμετανόητος στην εξαπάτηση των συνταξιούχων ο Μητσοτάκης

«Οι σημερινές αυξήσεις είναι αποφασισμένες με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ από το 2017, αλλά με πληθωρισμό 15% στα τρόφιμα δεν αρκούν ούτε αυτές», σχολιάζει η Κουμουνδούρου


Να αποκαστήσει τα γεγονότα επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απαντώντας με ανακοίνωση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τη στιγμή που βρίσκεται πιεσμένος υπό την σκιά των νέων συγκλονιστικών αποκαλύψεων στο σκάνδαλο των υποκλοπών που έφερε ο Αλέξης Τσίπρας ενώπιον της Βουλής, προσπαθεί ταυτόχρονα να παραπλανήσει τους συνταξιούχους που τις τελευταίες μέρες βιώνουν τον κυβερνητικό εμπαιγμό στο πετσί τους.

Στην ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωσή της, η Κουμουνδούρου τονίζει πως ο Μητσοτάκης, αμετανόητος στην εξαπάτηση των συνταξιούχων «ξεχνά ότι:  «έκοψε την 13η σύνταξη ενώ είχε δεσμευτεί ότι θα την διατηρήσει για να δώσει τα χρήματα αυτά στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης», ενώ παράλληλα «στέρησε τα αναδρομικά για επικουρικές και δώρα που επιδίκασε το ΣτΕ».

Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η ΝΔ  «φορολόγησε ακόμη και τα αναδρομικά που επέστρεψε για κύριες συντάξεις με αποτέλεσμα χιλιάδες συνταξιούχοι, να λάβουν τα ποσά που δικαιούνται, κομμένα ακόμα και στο 50%» και παράλληλα «τα έκανε «θάλασσα» με τους επανυπολογισμούς των συντάξεων, δίνοντας λιγότερα χρήματα στους συνταξιούχους, που συνεχίζουν, είτε να έχουν προσωπική διαφορά και να αποκλείονται από παρούσες και μελλοντικές αυξήσεις, είτε να λαμβάνουν λιγότερα χρήματα από εκείνα που δικαιούνται».

Ταυτόχρονα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει ότι: «οι σημερινές αυξήσεις είναι αποφασισμένες με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ από το 2017, αλλά με πληθωρισμό 15% στα τρόφιμα δεν αρκούν ούτε αυτές».

Κατά τα άλλα όπως επισημαίνεται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «έχει χαθεί το μέτρημα στις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του κ. Μητσοτάκη για επιστροφή στην επενδυτική βαθμίδα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)