to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:07 | 29.01.2023

Κοινωνία

Εργατικά ατυχήματα σε Πέραμα και Κερατσίνι

Δυο εργατικά ατυχήματα σημειώθηκαν χθες σε Πέραμα και Κερατσίνι, με τραυματίες έναν ναυτικό και έναν εργαζόμενο στην προβλήτα εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού του Πειραιά.


Σύμφωνα με το Λιμενικό, το πρωί του Σαββάτου ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου, για τον τραυματισμό 47χρονου εργαζόμενου, κατά τη διάρκεια εργασιών στη προβλήτα του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων. Κατά δήλωση του ίδιου, κατά την μεταφορά μεταλλικών μπαρών, εγκλώβισε το πόδι του σε κενό σημείο στο κατάστρωμα πλοίου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του. Άμεσα μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο, για την παροχή ιατρικής περίθαλψης. Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας ενημερώθηκε το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ότι 33χρονος, μέλος πληρώματος (ειδικότητας Β΄ Μηχανικού) του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου "BLUE STAR DELOS", το οποίο ελλιμενίζεται στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, τραυματίστηκε ελαφρά μέσα στο πλοίο, σύμφωνα με την ημερολογιακή εγγραφή του πλοιάρχου. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας "ΘΡΙΑΣΙΟ" και στη συνέχεια σε ιδιωτική κλινική, για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις. Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή.

Ανακοίνωση για το πρώτο ατύχημα εξέδωσε σήμερα το σωματείο εργαζομένων ΕΝΕΔΕΠ στις δυο προβλήτες της Cosco. Σε αυτή κάνει γνωστό ότι το νέο εργατικό ατύχημα συνέβη σε συνάδελφο τους που εργαζόταν επί του πλοίου Cma cgm La peace, τονίζοντας ότι «ένα ακόμη όνομα  προστίθεται στη μακρά λίστα συναδέλφων που έχουν κτυπήσει, που έχουν σακατευτεί εν ώρα εργασίας στο πρώτο λιμάνι της Μεσογείου, που σφύζει από κέρδη». Η ΕΝΕΔΕΠ αναφέρει ότι «το νέο αυτό εργατικό ατύχημα δεν είναι αποτέλεσμα της "κακιάς ώρας" ή της ατομικής ευθύνης ή απροσεξίας του κάθε λιμενεργάτη. Είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας, είναι αποτέλεσμα της ουσιαστικής απουσίας  μέτρων υγιεινής και ασφάλειας μπροστά στην ανάγκη να βγουν γρήγορα τα κουτάκια τους και να βγάλουν γρήγορα τα δικά τους κέρδη».

Τέλος, επισημαίνει ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας κατ’ επανάληψη έχουν ζητήσει ως μέτρο να γίνεται έλεγχος πριν την εκτέλεση λιμενεργατικής εργασίας ώστε να υπάρχει ασφαλής εκτέλεση της εργασίας.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)