to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Άννα Χατζησοφιά: Πάλη ενάντια στον εμπαιγμό και την απαξίωση των καλλιτεχνών

«Υπάρχει ο μύθος ότι ο καλλιτέχνης ζει με αέρα, ότι ηθοποιός σημαίνει φως. Αλλά, όπως λέει και η Μαρία Κανελλοπούλου, ηθοποιός σημαίνει επίσης φως, νερό, τηλέφωνο, νοίκι κ.λπ.. Το ίδιο ισχύει για τον μουσικό, για τον τραγουδιστή για τον χορευτή και ούτω καθεξής. Θέλουμε κατοχύρωση των καλλιτεχνικών επαγγελμάτων, επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, και φυσικά, διαβάθμιση της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και βελτίωσή της», αναφέρει στην αποκλειστική συνέντευξη της στο left.gr η Άννα Χατζησοφιά, συγγραφέας-ηθοποιός, συντονίστρια τμήματος πολιτισμού ΣΥΡΙΖΑ


Εδώ και εβδομάδες συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των ανθρώπων του πολιτισμού ενάντια στο προεδρικό διάταγμα με το οποίο εξισώνονται τα πτυχία των καλλιτεχνικών σχολών με το απολυτήριο Λυκείου. Οι άνθρωποι του πολιτισμού απαιτούν να αναγνωριστεί έμπρακτα ότι είναι επαγγελματίες απόφοιτοι πολυετών, απαιτητικών και εξειδικευμένων σπουδών και όχι αμφισβητούμενων Κολεγίων ή Φροντιστηριακών ιδρυμάτων. Απώτερος στόχος των κινητοποιήσεων είναι η δημιουργία νέου Νομοθετικού Πλαισίου, το οποίο θα περιλαμβάνει ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης.

Όλα όσα αφορούν τις κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών και τα αιτήματα τους τα συζητάμε με τη γνωστή συγγραφέα και ηθοποιό, την Άννα Χατζησοφιά, η οποία είναι και συντονίστρια του τμήματος πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)