to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:57 | 29.01.2023

Πολιτική

Qatargate: Καϊλή διαψεύδει... Καϊλή για την εντολή στον πατέρα της να κρύψει τα λεφτά

«Δεν είπε ποτέ ότι έδωσε τη βαλίτσα στον πατέρα της για να την κρύψει», τονίζει ο δικηγόρος της, ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ούτε στην κατάθεσή της, ούτε στην απολογία της στον ανακριτή, ούτε και στη δεύτερη κατάθεση η ευρωβουλευτής παραδέχεται ότι έδωσε την βαλίτσα με τα χρήματα στον πατέρα της για να την κρύψει


Το ένταλμα σύλληψης της πρώην αντιπροέδρου της ευρωβουλής, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, επιβεβαίωνει ότι ο Αντόνιο Παντσέρι είναι όντως ο εγκέφαλος του σκανδάλου. Το ένταλμα φέρει ημερομηνία 9/12/2022 και σε αυτό αναφέρεται πως η Ευα Καϊλή έπαιρνε εντολές από τον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή, όχι άμεσα, αλλά έμμεσα μέσω του Τζιόρτζι.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, φέρεται να είπε ότι ο Αντόνιο Παντσέρι και ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι είχαν κοινές δραστηριότητες και δικαιολόγησε τον σύζυγό της, λέγοντας ότι αυτό ήταν λογικό, καθώς ήταν συνεργάτες. Επίσης, παραδέχεται ότι πέρασαν από το διαμέρισμά της βαλίτσες με χρήματα, αλλά δεν ήξερε τι είχαν μέσα, ενώ τονίζει ότι δεν ήξερε ότι ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι είχε εμπλοκή στο Qatargate.

Σύμφωνα με απόσπασμα από τη σελίδα 2 του εντάλματος προκύπτει ότι η «κατηγορούμενη αναγνωρίζει ότι έδωσε εντολή στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα. Δηλώνει ότι γνώριζε πως στο παρελθόν ο σύζυγός της με τον Παντσέρι είχαν κοινές δραστηριότητες, αφού ήταν συνεργάτες, και ότι έχουν περάσει από το διαμέρισμά τους βαλίτσες. Αναφέρει ότι δεν γνωρίζει ότι ο σύζυγός της εμπλέκεται σε αυτό το δίκτυο».

Ενώ στη σελίδα 3 αναφέρεται πως «από την έρευνα προκύπτει ότι δόθηκαν εντολές (σ.σ έμμεσα) από τον κ. Παντσέρι στη κ. Καϊλή μέσω του συζύγου της. Δηλαδή ότι ο κ. Παντσέρι είχε παραπονεθεί για το γεγονός ότι η κ. Καϊλή μιλά με την ‘Ολλανδέζα’. Και ο κ. Παντσέρι είχε πει στον σύζυγό της να παρέμβει λέγοντας: “Θα ήταν σωστό να της πεις να σταματήσει”».

Σύμφωνα με πληροφορίες και από τον διεθνή Τύπο, η «Ολλανδέζα» είναι μια Ολλανδή ευρωβουλευτής, η οποία δεν μιλούσε υπέρ του Κατάρ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, και ο Τζιόρτζι ζητούσε από την Εύα Καϊλή να σταματήσει τις επαφές μαζί της.

«Δεν είπε ποτέ ότι έδωσε τη βαλίτσα στον πατέρα της για να την κρύψει»

Διευκρινίσεις σχετικά με το ένταλμα σύλληψης της Εύας Καϊλή, που είδε το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με την υπόθεση του Qatar Gate, έδωσε ο συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Ο Κ. Δημητρακόπουλος, αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι ούτε στην κατάθεσή της, ούτε στην απολογία της στον ανακριτή, ούτε και στη δεύτερη κατάθεση η ευρωβουλευτής παραδέχεται ότι έδωσε την βαλίτσα με τα χρήματα στον πατέρα της για να την κρύψει.

Τονίζει ότι το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε πριν από τις καταθέσεις και πως συνεπώς δεν υπάρχει αποδεικτικό μέσο που να στηρίζει την παραδοχή.

«Η κυρία Καϊλή έχει δώσει κατάθεση στην αστυνομία στις 10/12/22, απολογία στον ανακριτή στις 11/12/22, νέα κατάθεση στην αστυνομία στις 19/12/22. Πουθενά δεν λέει ότι έδωσε την βαλίτσα με τα χρήματα στον πατέρα της για να τα κρύψει. Το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε προγενέστερα των καταθέσεων -απολογίας , στις 9/12/22. Δεν υπάρχει συνεπώς αποδεικτικό μέσο που να στηρίζει την εσφαλμένη παραδοχή του ότι η κυρία Καϊλή έδωσε εντολή να κρύψει ο πατέρας της τα χρήματα», αναφέρει χαρκατηριστικά ο κ. Δημητρακόπουλος στην ανακοίνωσή του και συνεχίζει:

«Η κυρία Καϊλή, μόλις διαπίστωσε την ύπαρξη των χρημάτων αισθάνθηκε ότι τα χρήματα αυτά ήσαν ένα τοξικό τέρας, που έπρεπε άμεσα να απομακρύνει από το κοινό με τον σύντροφο της διαμέρισμα. Παρακάλεσε τον πατέρα της να μεταφέρει την βαλίτσα σε κεντρικότατο ξενοδοχείο των Βρυξελλών, όπου από εκεί τα χρήματα θα τα παραλάμβανε ο πραγματικός κάτοχος αυτών, τον οποίον ζωγράφιζαν δημοσιεύματα της Le soir».

«Η διαρροή στοιχείων της δικογραφίας ρητά απαγορεύεται στο Βέλγιο, γιατί προκαλεί δυσχέρεια στην έρευνα αλλά και εσφαλμένες εντυπώσεις στην κοινή γνώμη», καταλήγει η ανακοίνωση του συνηγόρου υπεράσπισης της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πηγή: Το Ποντίκι

tags: Qatargate

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)