to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:51 | 28.01.2023

Κοινωνία

Ζητούνται άμεσες λύσεις για τα προβλήματα του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου

Οι μαθητές ζητούν να υλοποιηθούν άμεσα τα σχέδια για μελέτη/ ανέγερση νέου Καλλιτεχνικού Σχολείου, μονιμοποίηση σίτισης σε κατάλληλο χώρο, πρόβλεψη για τραπεζοκόμους-προσωπικό σίτισης, ασφαλή και δωρεάν μεταφορά μαθητών χωρίς χιλιομετρικούς περιορισμούς - Τονίζουν την ανάγκη για μόνιμο διορισμό καθηγητών καλλιτεχνικών μαθημάτων και έγκαιρη τοποθέτησή τους στις σχολικές μονάδες.


Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση αναφορικά με τα αιτήματα των μαθητών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου, προχώρησε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Σωκράτης Βαρδάκης, με τη συνυπογραφή των βουλευτών Ηρακλείου Νίκου Ηγουμενίδη και Χάρη Μαμουλάκη, καταθέτοντας αναφορά προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών, Παιδείας και Θρησκευμάτων, την επιστολή των μαθητών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου.

Οι μαθητές αιτούνται να υλοποιηθούν άμεσα τα σχέδια για μελέτη/ ανέγερση νέου Καλλιτεχνικού Σχολείου, μονιμοποίηση σίτισης σε κατάλληλο χώρο, πρόβλεψη για τραπεζοκόμους-προσωπικό σίτισης, ασφαλή και δωρεάν μεταφορά μαθητών χωρίς χιλιομετρικούς περιορισμούς.

Επιπρόσθετα, ζητούν την ολοκλήρωση της κατασκευής του στεγάστρου, την τσιμεντόστρωση μπροστά από τις λυόμενες αίθουσες του γυμνασίου, την τοποθέτηση δύο επιπλέον λυόμενων αιθουσών για τα εργαστήρια φυσικών επιστημών και δωρεάν παροχή του αναγκαίου επιστημονικού εξοπλισμού για τη διεξαγωγή καλλιτεχνικών μαθημάτων.

Τέλος, εκφράζουν την επιτακτική ανάγκη για μόνιμο διορισμό καθηγητών καλλιτεχνικών μαθημάτων και έγκαιρη τοποθέτησή τους στις σχολικές μονάδες, τοποθέτηση προσωπικού συντήρησης, μοριοδότηση αποφοίτων για την εισαγωγή τους σε καλλιτεχνικές σχολές στις πανελλήνιες εξετάσεις, πιστοποίηση του επιπέδου σπουδών στα καλλιτεχνικά μαθήματα, αλλά και αναγνώρισή της και τέλος απόσυρση του ΠΔ 85 αναφορικά με την πιστοποίηση των πτυχίων των καλλιτεχνικών σχολών.

Οι βουλευτές καλούν τους αρμόδιους Υπουργούς να εξετάσουν την επιστολή και να τους ενημερώσουν για τις ενέργειες στις οποίες προτίθενται να προβούν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)