to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:23 | 28.01.2023

Διεθνή

Δεύτερη επίθεση στην Ανατ. Ιερουσαλήμ: Δύο Ισραηλινοί τραυματίστηκαν από πυρά 13χρονου ένοπλου

Δύο άνθρωποι - πατέρας και γιος όπως έγινε γνωστό - τραυματίστηκαν σήμερα από σφαίρες σε επίθεση που διαπράχθηκε σε συνοικία της (κατεχόμενης) Ανατολικής Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσε η ισραηλινή υπηρεσία Μαγκέν Νταβίντ Αντόμ (MDA), το αντίστοιχο του Ερυθρού Σταυρού, μια μέρα μετά την επίθεση κοντά σε συναγωγή που στοίχισε τη ζωή σε 7 ανθρώπους. Tις προηγούμενες ημέρες ο ισραηλινός στρατός είχε εισβάλλει στην Τζενίν σκοτώνοντας τουλάχιστον 9 παλαιστίνιους


(φωτ. από το σημείο της επίθεσης)

Δύο ισραηλινοί, πατέρας και γιος, τραυματίστηκαν σοβαρά μετά από επίθεση κοντά στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, όπως αναφέρουν οι Times of Israel. Η αστυνομία αναφέρει πως ο δράστης ήταν 13χρονος Παλαιστίνιος από τη συνοικία Σιλουάν της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, ο οποίος δέχθηκε στη συνέχεια πυρά και τραυματίστηκε από ένοπλους πολίτες. 

Η MDA ανακοίνωσε ότι έλαβε τηλεφωνική κλήση στις 10:42 με την οποία ενημερώθηκε για "τρομοκρατική επίθεση" σε παλαιστινιακή συνοικία κοντά στην Παλαιά Πόλη.

"Ένας 23χρονος άνδρας βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση και άλλος ένας 47χρονος σε μέτρια ως σοβαρή κατάσταση, με τραύματα από σφαίρες στο άνω μέρος του σώματος", διευκρίνισε εκπρόσωπος της MDA.

"Φτάσαμε γρήγορα στο σημείο και είδαμε δύο θύματα ένοπλης επίθεσης", ανέφερε σε ανακοίνωση ο Φάντι Ντεκιντέκ, γιατρός της MDA. Αυτός διευκρίνισε ότι τα θύματα είχαν τις αισθήσεις τους και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο ύποπτος "εξουδετερώθηκε", χωρίς να διευκρινίσει αν τραυματίστηκε ή είναι νεκρός, ενώ εκπρόσωπός της δήλωσε ότι πρόκειται για "τρομοκρατική επίθεση".

Το περιστατικό σημειώνεται μία ημέρα μετά την επίθεση από ένοπλο Παλαιστίνιο, ο οποίος άνοιξε πυρ σκοτώνοντας 7 ανθρώπους κοντά σε συναγωγή στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)