to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:17 | 28.01.2023

Πολιτική

Γ. Μπαλάφας: Άχαροι και άκομψοι αντιπερισπασμοί αντί απαντήσεων από τον Κυρ. Μητσοτάκη

«Ο Κ. Μητσοτάκης προφανώς ψεύδεται. Είναι ο επικεφαλής αυτής της δυσώδους και πρωτοφανούς για τα ελληνικά δεδομένα υπόθεσης υποκλοπών και παράνομων παρακολουθήσεων»


O Γιάννηw Μπαλάφας, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Β3’ Νοτίου Τομέα Αθηνών, τόνισε μιλώντας στο Kontra Channel και τον δημοσιογράφο Γ. Μελιγγώνη για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ:

Η κοινοβουλευτική διαδικασία της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας ήταν μία σημαντική, ενδιαφέρουσα και δύσκολη συνεδρίαση. Η πρώτη παρατήρηση που θα ήθελα να κάνω είναι ότι καλώς ο Αλ. Τσίπρας προκάλεσε τη συζήτηση γιατί μέσα από αυστηρά θεσμική πρωτοβουλία ανάγκασε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έρθει ενώπιος ενωπίω στη Βουλή και να απολογηθεί. Ο Κ. Μητσοτάκης είναι κατηγορούμενος για το ζήτημα των υποκλοπών. Ένα αδιανόητο και πρωτοφανές φαινόμενο για τα δεδομένα της χώρας μας και, μάλιστα, σε σχέση με όλες τις προηγούμενες μεταπολιτευτικές, ακόμη και δεξιές κυβερνήσεις.

Πρέπει να επισημάνω ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση ψήφισε την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, γεγονός που υποδηλώνει ότι πράξαμε σωστά. Υπάρχει και μία συμβολική διάσταση σε σχέση με την πρόταση δυσπιστίας. Όταν υπάρχουν δείγματα δημοκρατικής και θεσμικής εκτροπής δεν μπορείς να σιωπάς μπροστά στις όποιες δυσκολίες και υπερβολές μπορεί να προκύψουν.

Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο είναι ότι ο Κ. Μητσοτάκης δεν έδωσε απαντήσεις στο κύριο ερώτημα που αφορά τις παρακολουθήσεις των συγκεκριμένων έξι προσώπων. Τους λόγους, δηλαδή, για τους οποίους παρακολουθούνταν. Αντιθέτως, προέβη σε άχαρους και άκομψους αντιπερισπασμούς σε μία προσπάθεια συμψηφισμού. Όταν, όμως, δεν θίγεις επί χρόνια ένα ζήτημα και το φέρνεις στην επικαιρότητα όταν «στριμώχνεσαι», δεν γίνεσαι πειστικός.

Φυσικά, το πιο σοβαρό ζήτημα ήταν το ψέμα του Κ. Μητσοτάκη, όπου με ένα ιδιόμορφα επιθετικό τρόπο αναρωτήθηκε πώς γνωρίζει ο Αλ. Τσίπρας τα έξι ονόματα, αφού στο έγγραφο που έστειλε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ κ. Ράμμος στους αρχηγούς των κομμάτων δεν υπήρχαν ονόματα. Προφανώς δεν υπήρχαν τα ονόματα στο απαντητικό έγγραφο. Υπήρχαν στο αίτημα-επιστολή που απέστειλε ο Αλέξης Τσίπρας στις 27 Δεκεμβρίου 2022 στην ΑΔΑΕ, όπως είχε υποχρέωση και δικαίωμα να κάνει, προκειμένου να ελεγχθεί η πιθανότητα παρακολούθησής τους. Στο έγγραφο του κ. Ράμμου υπήρχε η επιβεβαίωση των ονομάτων μετά από τους ελέγχους, που με βάση το Σύνταγμα είναι υποχρεωμένη να διεξάγει η αρμόδια ανεξάρτητη αρχή. Και όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή «ήταν έξι στα έξι». Ήταν ο υπουργός κ. Χατζηδάκης, ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρος και άλλοι τέσσερις ανώτατοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η προσπάθεια του Κ. Μητσοτάκη περί σύνδεσης του ΣΥΡΙΖΑ με τα «ρυπαρά δίκτυα» της ΕΥΠ με βασική αιτιολογία τη γνώση των έξι ονομάτων είναι έωλη. Οι κ.κ Οικονόμου και Γεραπετρίτης έχουν ομολογήσει την παρακολούθηση του κ. Φλώρου επί μία διετία, με επανειλημμένες υπογραφές της κ. Βλάχου. Αλλά ο Κ. Μητσοτάκης, ο υπεύθυνος της ΕΥΠ, θέλει να μας πείσει ότι δεν ήξερε τίποτα. Δικαίως ο Αλέξης Τσίπρας του είπε ότι «είτε είναι μειωμένης αντιληπτικότητας, είτε ψεύδεται». Επιπλέον, όλα τα ονόματα έχουν δοθεί στη δημοσιότητα εδώ και μήνες, όπως και των Ανδρουλάκη, Κουκάκη, Μαλιχούδη, Κύρτσου, Τέλλογλου και άλλων ων ουκ έστιν αριθμός.

Ο Κ. Μητσοτάκης προφανώς ψεύδεται. Είναι ο επικεφαλής αυτής της δυσώδους και πρωτοφανούς για τα ελληνικά δεδομένα υπόθεσης υποκλοπών και παράνομων παρακολουθήσεων. Και αντί να δώσει απαντήσεις, ακολουθεί την τακτική Ντογιάκου που δεν αναζητεί την αιτία και τον τρόπο των παρακολουθήσεων, αλλά το πώς έγιναν γνωστά συγκεκριμένα στοιχεία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)